题目内容

【题目】

Ahmadi was a five - year -old boy. He loved playing football. His favorite football star was Messi.

One day he woke up in the middle of the night. He started crying. He said to his dad, “ I just dreamed of Messi. Can I have a T-shirt of him and go to see him?”

“Sorry, my son. We are living in a village far from the city. Our family has no money. I have no ways to get you the T-shirt.” His dad answered.

Ahmadi kept crying for days. He still asked for the T-shirt. His brother thought for an idea. He made a T-shirt with the plastic (塑料的) bag. On the back of the shirt, it wrote “Messi 10”. Ahmadi wore the T-shirt and was happy. “I love Messi and my T-shirts says Messi loves me.” Ahmadi said to his brother.

Some people took a picture of Ahmadi and his plastic T-shirt. The picture was soon popular in many countries. With the help of UNICEF (联合国儿童基金会). Ahmadi met Messi one year later. He also got a new T-shirt.

1Ahmadi met Messi when he was______.

A.four years oldB.five years oldC.six years oldD.seven years old

2Who made a plastic T-shirt for Ahmadi?

A.His father.B.His brother.C.Messi.D.Himself.

3The last paragraph mainly talks about________.

A.how Ahmadi met messiB.why Ahmadi met Messi

C.when Ahmadi met MessiD.where Ahmadi met Messi

4From the passage we can learn that________.

A.Ahmadi’s family lived in a big cityB.Ahmadi was the only child in his family

C.Messi bought a new T-shirt for AhmadiD.many people knew Ahmadi’s story

5Which describes (描述) the main idea of this passage best?

A.Love me, love my dog.

B.One is never too old to learn.

C.You have to dream before your dreams can come.

D.Nothing is too difficult if you put your heart into it.

【答案】

1C

2B

3A

4D

5C

【解析】

本文讲述了一个5岁的男孩Ahmadi喜欢足球喜欢梅西,有一次因为想见梅西和拥有一件他的T恤而大哭,最后他的兄弟用塑料包给他做了一件T恤,后来这件T恤大受欢迎,联合国儿童基金会帮助这个小男孩实现了梦想。

1

细节理解题。根据第5大段“Ahmadi met Messi one year later.” Ahmadi一年后见到了梅西,当时他5岁。可知,是6岁见到了梅西。故选C

2

细节理解题。根据第4大段“His brother thought for an idea. He made a T-shirt with the plastic (塑料的) bag.”他的兄弟用塑料包给他做了T恤。可知。故选B

3

段落大意题。根据第5大段“With the help of UNICEF (联合国儿童基金会). Ahmadi met Messi one year later. He also got a new T-shirt.”在联合国儿童基金会的帮助下,Ahmadi见到了梅西。可知,本段主要讲述了Ahmadi怎么见到梅西。故选A

4

推理判断题。根据第3大段“We are living in a village far from the city.”我们住在远离城市的一个小村庄里,可知,Ahmadi一家不是住在大城市,故A错误;根据第4大段“His brother thought for an idea. He made a T-shirt with the plastic (塑料的) bag.”他的兄弟用塑料包给他做了T恤。可知,他家并不是一个孩子,故B错误;根据第5大段“He also got a new T-shirt.”他得到了一件新的T恤,可是没有提及是谁送的,故C错误;根据第5大段“Some people took a picture of Ahmadi and his plastic T-shirt. The picture was soon popular in many countries.”有人给Ahmadi和他的塑料T恤拍了照,然后这个照片在很多国家出名了。可知,很多人知道Ahmadi的故事。故D正确。故选D

5

主旨大意题。根据第5大段“With the help of UNICEF (联合国儿童基金会). Ahmadi met Messi one year later. He also got a new T-shirt.”在联合国儿童基金会的帮助下,Ahmadi见到了梅西。可知,本文主要讲述了一个敢做梦的孩子如何实现梦想的故事。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Many children like to go hiking (徒步旅行). Why? Because they can be free from school and their homework. They can also see beautiful views (风景), play with friends or family and so on. If you want to go for a hike, how can you have a happy one?

First, the weather must be fine. Fine weather is the most important for a happy hike. If the weather is fine, you can do a lot of things, like going bike riding and swimming in the river.

Second, go with the people you like. If you go hiking with the people you don’t like, you won’t have a great time.

Third, find the right place. Different people have different ideas about the places. For me, I would like to go for a hike at the seaside(海边).

Lastly, prepare well before going hiking. To have a nice hike, you must have comfortable shoes, enough (足够的) water and some food.

1Why do children like going hiking?

A.Because they can make more friends.

B.Because they can learn more things.

C.Because they don’t need to stay at home.

D.Because they can get away from school work.

2The underlined(划线的) word “comfortable” means __________.

A.时尚的B.舒适的C.干净的D.暖和的

3Which is NOT the writer’s idea about having a happy hike?

A.All of us think the seaside is the best place to go hiking.

B.The weather is the most important for a happy hike.

C.A pair of sports shoes can help you have a nice hike.

D.You can go hiking with your best friend if you want a happy hike.

4The best title(标题)for this passage is __________.

A.who you should go hiking withB.where to go hiking

C.why you should go hikingD.how to have a happy hike

5The right structure(结构) of the passage is __________.(① = Paragraph(段落)1

A.B.C.D.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网