题目内容
【题目】 Many children like to go hiking (徒步旅行). Why? Because they can be free from school and their homework. They can also see beautiful views (风景), play with friends or family and so on. If you want to go for a hike, how can you have a happy one?
First, the weather must be fine. Fine weather is the most important for a happy hike. If the weather is fine, you can do a lot of things, like going bike riding and swimming in the river.
Second, go with the people you like. If you go hiking with the people you don’t like, you won’t have a great time.
Third, find the right place. Different people have different ideas about the places. For me, I would like to go for a hike at the seaside(海边).
Lastly, prepare well before going hiking. To have a nice hike, you must have comfortable shoes, enough (足够的) water and some food.
【1】Why do children like going hiking?
A.Because they can make more friends.
B.Because they can learn more things.
C.Because they don’t need to stay at home.
D.Because they can get away from school work.
【2】The underlined(划线的) word “comfortable” means __________.
A.时尚的B.舒适的C.干净的D.暖和的
【3】Which is NOT the writer’s idea about having a happy hike?
A.All of us think the seaside is the best place to go hiking.
B.The weather is the most important for a happy hike.
C.A pair of sports shoes can help you have a nice hike.
D.You can go hiking with your best friend if you want a happy hike.
【4】The best title(标题)for this passage is __________.
A.who you should go hiking withB.where to go hiking
C.why you should go hikingD.how to have a happy hike
【5】The right structure(结构) of the passage is __________.(① = Paragraph(段落)1)
A.
B.
C.
D.![]()
【答案】
【1】D
【2】B
【3】A
【4】D
【5】C
【解析】
徒步旅行可以让我们享受自然,但有些事情我们需要注意。本文主要介绍了如何才能有一个愉快的徒步旅行。
【1】
细节理解题。根据“Many children like to go hiking (徒步旅行). Why? Because they can be free from school and their homework.”可知,孩子们喜欢徒步旅行是因为他们可以从学校和家庭作业中解脱出来。故选D。
【2】
词句猜测题。分析最后一段“To have a nice hike, you must have comfortable shoes, enough (足够的) water and some food.”可知,此处表示徒步旅行需要舒适的鞋子、足够的水和食物,所以此处comfortable修饰鞋子,应表示“舒适的”。故选B。
【3】
推理判断题。A:我们都认为海边是徒步旅行最好的地方。根据“Different people have different ideas about the places. For me, I would like to go for a hike at the seaside(海边).”可知,不同的人有不同的想法,我认为海边是徒步旅行的好地方,但不是所有人,该项表述错误;B:天气对愉快的徒步旅行来说是最重要的。根据“Fine weather is the most important for a happy hike.”可知,好天气是徒步旅行最重要的,该项表述正确;C:一双运动鞋能让你有一次愉快的徒步旅行。根据“Lastly, prepare well before going hiking. To have a nice hike, you must have comfortable shoes”可知,舒适的鞋子可以让徒步旅行愉快,该项表述正确;D:如果你想要一次愉快的徒步旅行,你可以和你最好的朋友去徒步旅行。根据“Second, go with the people you like. If you go hiking with the people you don’t like, you won’t have a great time.”可知,选择喜欢的人一起去远足是会开心的,该项表述正确。故选A。
【4】
最佳标题题。A:你应该跟谁一起去徒步旅行;B:去哪里徒步旅行;C:为什么你应该去徒步旅行;D:如果有一个愉快的徒步旅行。分析文章内容可知,徒步旅行可以让我们享受自然,但有些事情我们需要注意。本文主要介绍了如何才能有一个愉快的徒步旅行。故选D。
【5】
篇章结构题。分析文章内容可知,第一段引出问题,如何才能有一个愉快的徒步旅行。第二、三、四、五段分别叙述四个能有一个愉快的徒步旅行的要素。故选C。
【题目】
New Year’s Party Do you dance well? Do you like singing? Come to our party to have a nice evening on our school playground this Friday. Time: 8:00 p.m.- 10:00 p.m. |
Movie Night Place: school meeting room Day: This Saturday Youth Time: 5:00 p.m. - 7:00 p.m. The Sound of Music Time: 7:30 p.m.- 9:00 p.m. |
Stamp Show Do you like stamps? We have many kinds of stamps on show in the school hall from 9:00 a.m. to 4:30 p.m. this Saturday and Sunday. |
Class 3 VS Class 4 Attention, please! There will be a great basketball game in the school gym at 9:30 this Tuesday morning. Welcome to watch it. |
【1】We can go to New Year’s Party this________.
A.TuesdayB.FridayC.SaturdayD.Sunday
【2】There are ________ movies in the school meeting room this Saturday.
A.twoB.threeC.fourD.five
【3】Stamp Show is ________.
A.in the school meeting roomB.on the school playground
C.in the school gymD.in the school hall
【4】There is a________ game in the school gym this Tuesday morning.
A.singingB.footballC.basketballD.dancing
【5】Which of the following is Right?
A.The New Year’s Party is from 8:00 p.m. to 9:00 p.m. .
B.We can see Youth at 7:30 p.m. .
C.We can watch Stamp Show at 5: 00 p.m. this Sunday.
D.The basketball game is between Class 3 and Class 4.