题目内容
【题目】
NOTICE Basketball Team (团队): Hi, boys! Please come to the school gym (体育馆) at four on Monday afternoon. Our training (训练) is over at about 6 o’clock. Mr. Black Basketball coach |
NOTICE Running Team: Let’s train in the playground (操场) at five on Friday afternoon. Mr. Brown Running coach |
NOTICE Music Team: We will meet at the music room at four thirty on Wednesday afternoon. After training we can have a party in the school dining hall. Miss. Green and Miss. June Music coach |
NOTICE Swimming Team: I’ll train you at the school swimming pool at four on Monday afternoon. Miss Wang Swimming coach |
【1】Who is the basketball coach?
A.Mr. Black.B.Miss Green.C.Mr. Brown.D.Miss Wang.
【2】Students cannot join________and ________at the same time.
① Running Team ② Basketball Team ③ Swimming Team ④ Music Team
A.①③B.①②C.③④D.②③
【3】If Jerry wants to join Music Team, where does she need to go?
A.The school gym.B.The school dining hall.C.The music room.D.The playground.
【4】What time does the running training start?
A.At five.B.At four.C.At four thirty.D.At six.
【5】You may see this passage________.
A.in a newspaperB.in a storybookC.in a mapD.in the notice board
【答案】
【1】A
【2】D
【3】C
【4】A
【5】D
【解析】
这是一则4个不同团队发出的4条不同公告,通知事项。
【1】
细节理解题。根据第1个表格“Mr. Black Basketball coach”可知篮球教练是布莱克先生。故选A。
【2】
细节理解题。根据第1个表格“Please come to the school gym (体育馆) at four on Monday afternoon.”篮球训练是周一下午4点开始;再根据第4个表格“I’ll train you at the school swimming pool at four on Monday afternoon.” 游泳训练也是周一下午4点开始。故不能同时参加篮球和游泳训练。故选D。
【3】
细节理解题。根据第3个表格“We will meet at the music room at four thirty on Wednesday afternoon.”我们会在周三在音乐教室见面。可知,地点是在音乐教室。故选C。
【4】
细节理解题。根据第2个表格“Let’s train in the playground (操场) at five on Friday afternoon.”我们会在周五下午5点训练。故选A。
【5】
推理判断题。根据4个表格的共同标题“NOTICE”通知,可知,它们都是通知启事,所以可以在通知栏中看到此类文章。故选D。
【题目】
May 21st | May 22nd | May 23rd | May 24th | May 25th | May 26th | May 27th |
|
|
|
|
|
|
|
cloudy | rainy | partly cloudy | sunny | rainy | cloudy | sunny |
17℃~23℃ | 14℃~18℃ | 12℃~18℃ | 11℃~20℃ | 14℃~19℃ | 18℃~21℃ | 11℃~20℃ |
【1】It is ________ on May 21st.
A.sunnyB.rainyC.cloudy
【2】Li Jun’s family should take ________ with them if they go out on May 25th?
A.kitesB.umbrellasC.sunglasses