题目内容

【题目】 In Amsterdam, the capital of Holland, there is a unique(独特的)Children Restaurant. It is run wholly by the children. From the manager to the cooks, cashiers, waiters or waitresses and other staff members are all children from 6 to 12 years old. They themselves do all the necessary work such as cooking and cleaning. These children are selected in Amsterdam. After training, they may serve in the restaurant for four weeks. All of them are willing to work there and they are very proud of the work.

This restaurant was founded in 1983 by a woman cook, who wanted to give the children chances to learn to be useful to the society. And now she is the only adult there, but her job is just to take care of the children.

The restaurant is welcomed almost by everyone. Since there are only 20 seats in the restaurant, it is always very crowded.

So you should make a reservation months in advance. The cost of a meal differs according to the customers. Usually US $ 4 for each adult, but much cheaper for the children. And its business hours are only on Saturday evening and Sunday afternoons.

1The children in this restaurant_____.

A.can earn only four dollars a dayB.are fond of working there

C.will have to work there for over a monthD.do all the work except cooking

2The wordcashierin the first passage perhaps means____.

A.a person who cooks food

B.a person who does the cleaning

C.a person who receives and pays out money in a restaurant etc.

D.a person who serves food to customers

3Which can be TRUE according to this passage?

A.All the children in the restaurant are from Amsterdam.

B.If you don’t order a meal a month ahead of time, you will get no food in the city.

C.Everybody likes the restaurant, so it is often filled with customers.

D.In Amsterdam, any child between 6 and 12 can work in this restaurant if he likes.

4Which is NOT true according to the writer?

A.This restaurant has a history of about 20 years.

B.For the same meal a child will pay less while an adult pay more.

C.The woman who set up this restaurant used to be a cook.

D.There are a score of seats.

5The Children Restaurant was managed by_____.

A.the government of AmsterdamB.a woman cook

C.the children themselvesD.one of the children’s parents

【答案】

1B

2C

3A

4A

5B

【解析】

这篇短文主要介绍了荷兰首都阿姆斯特丹,有一家独特的儿童餐厅,它完全由孩子们经营,这家餐馆几乎受到所有人的欢迎。

1细节理解。根据All of them are willing to work there and they are very proud of the work.可知:饭店的孩子们都很乐意在这家饭店工作,而且引以为豪。 故选B

2词句猜测。根据下文and other staff members are all children from 6 to 12 years old. 其他工作人员都是612岁的孩子。可知,上文From the manager to the cooks, cashiers, waiters or waitresses说从经理到厨师、收银员、服务员或女服务员,根据the cooks waiters or waitresses 这些都是餐馆中的职务,可知,cashiers 的意思是出纳员/收银员 故选C

3推理判断。根据文中These children are selected in Amsterdam.可知,这些孩子是在阿姆斯特丹挑选出来的。选项A是正确的;根据文中The restaurant is welcomed almost by everyone. Since there are only 20 seats in the restaurant, it is always very crowded.So you should make a reservation months in advance.可知,这个餐馆很受欢迎你要提前点餐,选项B是不正确的,不是如果你不提前一个月点餐,你在“城里”就得不到食物。根据文中The restaurant is welcomed almost by everyone. Since there are only 20 seats in the restaurant, it is always very crowded.可知,这家餐馆几乎受到所有人的欢迎。因为餐厅只有20个座位,所以总是很拥挤。但并不是每个人都喜欢,原文中为almost everyone,几乎所有人,选项C是错误的;根据文中These children are selected in Amsterdam. 这些孩子是在阿姆斯特丹挑选出来的。选项D是错误的,并不是所有的612岁的孩子想来都可以在这家餐厅工作。故选A

4推理判断。根据This restaurant was founded in 1983 by a woman cook,可知这家饭店建于1983年,迄今由三十多年的历史了。选项A是错误的;根据文中Usually US $ 4 for each adult, but much cheaper for the children. 通常每个成人4美元,但对孩子来说要便宜得多。选项B正确;根据文中This restaurant was founded in 1983 by a woman cook可知,开这家餐馆的那个女人以前是个厨师。根据文中Since there are only 20 seats in the restaurant, it is always very crowded.因为餐厅只有20个座位,所以总是很拥挤。a score of seats.表示二十个座位,这个说法是正确的。故选A

5细节理解。根据文中This restaurant was founded in 1983 by a woman cook可知,这个儿童餐馆“过去”是被一个女厨师经营的。故选A

我们在做阅读理解题时,就要明确初中阅读理解考查的主要内容,在此基础上,快速阅读全文,了解文章大意;在了解文章的基础上,抓住首尾句;认真仔细、逐步答题;平心静气,不急躁,仔细检查,减少误差。严格说来,阅读理解主要要求是:1.掌握阅读主旨大意,用以说明主旨大意的事实和细节;2.既理解具体事实,也理解抽象的概念;3.既理解字面意思,也理解深层含义,包括作者的态度以及意图等。如第1小题,细节理解。根据All of them are willing to work there and they are very proud of the work.可知:饭店的孩子们都很乐意在这家饭店工作,而且引以为豪。 故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 A girl was working as a nurse in a private hospital. One day, a patient with _______ disease was brought to her hospital, but had to be transferred (转送) to a different hospital for an operation. However, the owner of the hospital said the patient couldn’t be transferred _______ he paid his bill first. The patient’s family was very poor. They had no choice but to _______ if they could pay the bill after the operation, as the patient was close to death. But their request was refused.

The nurse, who had just arrived to work, heard about the _______ and made a decision. She took off her golden bracelet (手镯), took it to the cashier’s desk and said she would use it to _______ the patient’s bill. Although the bracelet was the only piece of valuable jewelry she owned, the nurse _______ it to save the patient. Thanks to her help, the patient was at once transferred to another hospital and his life was saved. Though the patient was a _______ to her, the nurse gave so much to him.

The nurse’s action caught the _______ of the doctor who was on duty that day. The doctor saw everything in the hospital and he was deeply _______ by the nurse. He later fell in love with the nurse and they finally got married. The patient attended their wedding as well and returned the bracelet — he got it back!

Things like this happen every day in our life. Sometimes, ______________ can bring what you have never expected before. As Mother Teresa once said, “In our life, it is not how much you do, but how much love that you put into what you do.”

1A.seriousB.sillyC.safeD.silent

2A.becauseB.unlessC.asD.though

3A.cryB.thinkC.askD.manage

4A.situationB.positionC.chanceD.environment

5A.pay forB.care forC.take awayD.give up

6A.borrowedB.donatedC.postedD.sent

7A.storytellerB.surgeonC.strangerD.survivor

8A.achievementB.adviceC.advantageD.attention

9A.treatedB.thoughtC.touchedD.trained

10A.givingB.praisingC.remainingD.suggesting

【题目】 What is a Chinatown? Is it a town in China? Of course not! It is in a foreign country. It is a place where many overseas Chinese live together. Chinatowns are throughout the world, including those in East Asia, Southeast Asia, North America, South America, Australia and Europe. The biggest one is in New York. There are about 150, 000 people in it. It is the home of Chinese New Yorkers. And it is also a good place to go.

Shopping

Shopping in the Chinatown is fun. You can find lots of things here. Most of them are made in China. Mott Street is the best place to shop because the things there are not very expensive.

Eating

Chinatown has more than 200 restaurants. You can enjoy traditional Chinese food there. New Silver Palace Restaurant is one of the best restaurants. You can eat some Shanghai food in Evergreen Restaurant.

Living

Living in the Chinatown is comfortable. You can find hospitals, schools, banks, libraries and supermarkets in it. In some schools, students must study Chinese. Many overseas Chinese send their children to these schools. They want their children to learn more about China and its culture.

1The Chinatown is a living area ________.

A.in ChinaB.in a foreign country

C.in the countrysideD.in a shopping mall

2In New York, you can go to New Silver Palace Restaurant to ________.

A.eat Chinese foodB.have some coffee

C.have Western foodD.eat Shanghai food

3Many overseas Chinese want their children to ________.

A.live in a foreign count

B.know something about Chinatown

C.read books in Chinese language

D.learn more about China and its culture

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网