题目内容

【题目】按要求完成下列各题

1There is something interesting in the storybook. (改为否定句)

There ____ ____ interesting in the storybook.

2I can hear our teacher clearly. (改为被动语态)

Our teacher ____ ____ ____ clearly by me.

3Why don't you go to the party? (改为同义句)

____ ____ go to the party?

4The fisherman asked for a_new_house. (对画线部分提问)

____ ____ the fisherman ____ for?

5He is such a good boy. (改为同义句)

He is ____ ____ ____ boy.

【答案】

1isn't anything

2can be heard

3Why not

4What did ask

5so good a

【解析】

1there be句型的否定句在be动词后加not;肯定句中的something在否定句中要换为anything,故答案为isn’t anything

2带情态动词的被动语态结构为:情态动词+be+donehear意为听见,是动词,其过去分词为heard;故答案为can be heard

3提建议的句型why don’t you do sth.可替换为同义句型why not do sth.,故答案为Why not

4画线部分为一个事物,应该用特殊疑问词what,特殊疑问句的结构为:特殊疑问词+助动词/be动词/情态动词+主语+句子其他成分;根据原句动词用了过去时,可知此处用助动词did,其后动词用原形,故答案为What did; ask

5such修饰名词的用法为such+不定冠词+adj.+名词,可替换为含so的句型“so+adj.+不定冠词+名词,意为如此……的一个人,故答案为so good a

练习册系列答案
相关题目

【题目】 In Amsterdam, the capital of Holland, there is a unique(独特的)Children Restaurant. It is run wholly by the children. From the manager to the cooks, cashiers, waiters or waitresses and other staff members are all children from 6 to 12 years old. They themselves do all the necessary work such as cooking and cleaning. These children are selected in Amsterdam. After training, they may serve in the restaurant for four weeks. All of them are willing to work there and they are very proud of the work.

This restaurant was founded in 1983 by a woman cook, who wanted to give the children chances to learn to be useful to the society. And now she is the only adult there, but her job is just to take care of the children.

The restaurant is welcomed almost by everyone. Since there are only 20 seats in the restaurant, it is always very crowded.

So you should make a reservation months in advance. The cost of a meal differs according to the customers. Usually US $ 4 for each adult, but much cheaper for the children. And its business hours are only on Saturday evening and Sunday afternoons.

1The children in this restaurant_____.

A.can earn only four dollars a dayB.are fond of working there

C.will have to work there for over a monthD.do all the work except cooking

2The wordcashierin the first passage perhaps means____.

A.a person who cooks food

B.a person who does the cleaning

C.a person who receives and pays out money in a restaurant etc.

D.a person who serves food to customers

3Which can be TRUE according to this passage?

A.All the children in the restaurant are from Amsterdam.

B.If you don’t order a meal a month ahead of time, you will get no food in the city.

C.Everybody likes the restaurant, so it is often filled with customers.

D.In Amsterdam, any child between 6 and 12 can work in this restaurant if he likes.

4Which is NOT true according to the writer?

A.This restaurant has a history of about 20 years.

B.For the same meal a child will pay less while an adult pay more.

C.The woman who set up this restaurant used to be a cook.

D.There are a score of seats.

5The Children Restaurant was managed by_____.

A.the government of AmsterdamB.a woman cook

C.the children themselvesD.one of the children’s parents

【题目】 Once upon a time, there lived a kind-hearted king. He was __________ about birds and animals, and had a huge bird sanctuary (禁猎区) in his country. He disliked harming the animals and birds. He did not kill them for meat. One day, the king was gifted two beautiful birds by a businessman. The king __________the trainer to make them feel comfortable in their country.

One day, the king saw one bird fly very high, very quickly. __________ , the other bird just sat on the branch (树枝) and didn’t move even a __________ . The trainer said that he had tried everything he could but still __________ to make the bird move. Soon, the king announced that he needed someone to make it move and fly.

A few weeks later, an old man reached the king’s palace and __________ him that he would make the bird fly like the other one. The king asked the trainer to take the old man to train the bird.

The next _________, the king went to visit the old man. He was surprised to see the other bird fly like the first one to great __________ at rapid speed. The king was very happy and gifted the old man quite a few gold coins and asked the old man what he had done to make the bird fly in a day. The old man__________ replied, “I just cut down the branch of the tree where the bird used to sit on.”

Many of us are like this. We have wings to fly; we know how to fly, and where to fly. Still we sit doing nothing _________ doing something that makes us inferior (较差的) to others.

1A.excitedB.curiousC.seriousD.crazy

2A.allowedB.forcedC.orderedD.warned

3A.MoreoverB.HoweverC.AnywayD.Otherwise

4A.stepB.metreC.footD.minute

5A.acceptedB.refusedC.managedD.failed

6A.agreedB.promisedC.suggestedD.replied

7A.yearB.monthC.weekD.day

8A.effortsB.flightsC.heightsD.weights

9A.simplyB.finallyC.easilyD.wisely

10A.andB.beforeC.afterD.or

【题目】 If you love reading books, you must know about the book The Little Prince. It’s a famous novel written by a French writer. As one of the best-selling books in history, it has been sold as many as 200 million copies in 253 languages and dialects. Now, around 70 years after the birth of the book, an American director has found a way to make it into 3D animated film in the 2010s.

The book tells the story of a pilot, called The Aviator, who crashes into the desert and meets a young prince there. However, in the film, the story starts years after the crash when The Aviator is much older. He has got a new neighbor called The Little Girl, whose mother wants her to get ready to enter the grown-up world. Slowly The Aviator shares his story with her by writing it down and sending her a page at a time. The pages are complete with the pictures in the book, speaking about his time in the desert and taking The Little Girl to an amazing world where anything is possible.

China is the first country in the world to see the film in two versions — in Chinese and English. The film shows The Little Girl’s life and tells The Little Prince’s story at the same time in a beautiful way. Huang Lei, who voices the film together with his 9-year-old daughter, says the film is like a childhood dream, which is lost by most adults in this stressed-out society.“The most touching part is that every one of us was a good-natured kid like The Little Prince, and it’s a pity that this good characteristic goes away as time flies,” he says.

1The novel The Little Prince was written in the ________.

A.1900sB.1940sC.1990sD.2010s

2How does The Little Girl get to know Aviator’s story?

A.By crashing into the desert with The Aviator.

B.By meeting a young prince with The Aviator.

C.By listening to her mother and The Aviator talk.

D.By reading the pages written by The Aviator.

3What does the underlined word “good-natured” mean?

A.kind.B.energetic.C.selfish.D.angry.

4What can we infer from Huang Lei’s words in the last paragraph?

A.He doesn’t believe the good characteristic is lost as we grow older.

B.He thinks all of us still keep good characters when we become adults.

C.He feels excited because he can see the film in two versions first.

D.He once voiced the film together with his 9-year-old daughter.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网