题目内容

  Zhang Peng is a good student. On weekdays,he gets up at six in the morning. He has breakfast at home. Then he reads English from 6 : 30 to 7 : 00. He goes to school at seven. He has four classes in the morning. He has lunch at school. But on Sundays,he has lunch at home with his family. He has 3 classes in the afternoon. He leaves school at 5:00. He often has supper at home. In the evening,he sometimes (有时) watches TV. Sometimes he does his homework. He goes to bed at ten o’clock every day.

  根据短文内容,选择最佳答案。

() 1. When does Zhang Peng get up on weekdays? 、

   A. At five forty. B. At six. C. At six thirty. D. At seven.

() 2. What does he do from 6: 30 to 7: 00?

   A. He has breakfast. B. He goes to school.

   C. He reads English. D. He goes home.

() 3. Where does he have lunch on Sundays?

   A. At home. B. At school.

   C. In a store. D. At his grandparents 5 home.

() 4. Does he sometimes watch TV in the evening?

   A. No,he doesn’t. B. No,he can't. C. Yes,he does. D. I don't know.

() 5. What time does he go to bed?

   A. At 6:30 p.m. B. At 7:00 p.m. C. At 5:00 p.m. D. At 10: 00 p. m.

1. B 2. C 3. A 4. C 5. D

1. B 细节理解题。由 “ On weekdays,he gets up at six in the morning. ”可知,因此答案为B.

2. C 细节理解题。由 “Then he reads English from 6:30 to 7:00. ” 可知,因此答案为C.

3. A 细节理解题。由“But on Sundays,he has lunch at home with his family. ”可知,因此答案为A.

4. C 细节理解题。由 “In the evening,he sometimes (有时) watches TV. ”可知,因此答案为C.

5. D 细节理解题。由“He goes to bed at ten o’clock every day. ”可 知,因此答案为D.

练习册系列答案
相关题目

  The Spring Festival is the biggest festival for Chinese people all around the world. The celebration usually lasts for 15 days. There is a lot to do. On the eve of the Spring Festival,family members get together and have big meals. Their favourite dish on this day is dumplings. Days before the Spring Festival,families will clean their homes. People think cleaning sweeps away bad luck. It makes the house ready for good luck. The colour red is everywhere during the Spring Festival. People think red is a happy colour and will bring them a bright future. People wear red,too. They decorate (装饰) their homes with pieces of red paper. Kids get a lot of “hong bao”. It is a red paper bag with money in it. Usually,older people give younger on^s hong bao. They think it brings good luck. The Spring Festival is the time to make everybody happy. So don't say any bad words or do anything that will bring unhappiness to other people. For example,you’d better not say any bad words like “death”. Don’t break anything. People think that it means your luck is running out. Also,don’t borrow or lend money on these days. If you have borrowed money,return it before the Spring Festival. 

根据短文内容,选择最佳答案。

() 1. What do most people do on the eve of the Spring Festival?

   A. Family members gather for a big meal.

   B. Friends eat dumplings together.

   C. They borrow money from friends.

   D. They give each other hong bao.

() 2. Why do people clean their houses days before the Spring Festival?

   A. Because they enjoy being clean.

   B. Because it is believed that cleaning will sweep away bad luck.

   C. Because they think it will bring happiness to others.

   D. Because it is thought that cleaning brings in money.

() 3. Which of the following things is not supposed to happen during the Spring Festival?

   A. Returning money before the Spring Festival.

   B. Saying words that have to do with death.

   C. Wearing red clothes.

   D. Decorating houses with red paper.

() 4. The underlined phrase “running out” probably means “ ”.

   A. 跑出去   B. 打碎   C. 耗尽   D. 离开

() 5. We can tell from the story that the Spring Festival is .

   A. a time of harvest and fun   B. celebrated for one whole month

   C. only celebrated in China   D. a time for families to get together

  Hainan is in the south (南方) of China. The weather there is different from that of other areas of China. There is no winter in Hainan. It's not cold all year round. Many people go there in winter,because it's cold in the north (北方) of China. In summer,it's very hot. It's usually sunny,but it often rains. So people often take a pair of sunglasses and a raincoat at the same time. People can enjoy many kinds of fruits like bananas and coconuts (椰子) there,too.

   Hainan is a good place to go for holidays and have fun. People can go fishing,boatings swimming and so on. When we want to have a rest,we can walk on the beach (海滩) and enjoy the fresh air and white clouds. It's so interesting.

   Would you like to go to Hainan?

根据短文内容,选择最佳答案。

() 1. Hainan is in the of China.

   A. south   B. north   C. center   D. we don't know

() 2. What's the weather like in Hainan?

   A. It's not cold all year round. B. It's hot all year round

   C. It's different from other areas of China. D. It's in the south of China.

() 3. The word “fruits” means in Chinese.

   A. 食物   B. 饮料   C. 水果   D. 蔬菜

() 4. Which of the following is NOT true?

   A. There is no winter in Hainan.

   B. In Hainan,people often take a pair of sunglasses and a rain coat in summer.

   C. People can enjoy the fresh air and white clouds in Hainan.

   D. Many people go to Hainan because itJs very hot.

() 5. The main (主要的) idea of the passage is .

   A. where is Hainan

   B. Hainan is a good place to go for holidays and have fun

   C. the weather is fine in Hainan

   D. there are many kinds of fruits in Hainan

Dear Wang Ling,

   Today I go to visit Kathy Pruyn with my mother. Kathy Pruyn is my mother's good friend. She is a retired postwoman (已退休的女由递员) . She looks old but very healthy. Kathy is friendly to me. She plays games with me in her garden. Her garden is big and clean. And I see two squirrels (松鼠) in it. Kathy tells me the two squirrels 5 favorite food is peanuts (花生) . Every day they eat them. Here are some photos of the two squirrels. I think you will like them. In the first photo,you can see the squirrel playing the piano. In the second photo,you can see the squirrel singing. In the third photo,you can see the squirrel playing sports. In the fourth photo,you can see the squirrel playing with his friends. It is very interesting,isn’t it?

Yours,

Betty

  根据短文内容,选择正确答案。

() 1. This passage tells us Kathy is .

   A. Betty's teacher   B. a postwoman

   C. Betty's grandmother   D. Betty's mother

() 2. Kathy's garden looks .

   A. bad   B. clean   C. dirty   D. small

() 3. The two squirrels like best.

   A. peanuts   B. bananas   C. ice cream   D. leaves

() 4. In the third photo,you can see the squirrel .

   A. playing with his friends   B. singing

   C. playing sports   D. playing the piano

() 5. Which of the following is TRUE?

   A. Kathy is a very young woman. B. Kathy plays the piano very well.

   C. Betty5s mother works in the post office. D. In Kathy5s garden, there are two squirrels.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网