题目内容

  Hainan is in the south (南方) of China. The weather there is different from that of other areas of China. There is no winter in Hainan. It's not cold all year round. Many people go there in winter,because it's cold in the north (北方) of China. In summer,it's very hot. It's usually sunny,but it often rains. So people often take a pair of sunglasses and a raincoat at the same time. People can enjoy many kinds of fruits like bananas and coconuts (椰子) there,too.

   Hainan is a good place to go for holidays and have fun. People can go fishing,boatings swimming and so on. When we want to have a rest,we can walk on the beach (海滩) and enjoy the fresh air and white clouds. It's so interesting.

   Would you like to go to Hainan?

根据短文内容,选择最佳答案。

() 1. Hainan is in the of China.

   A. south   B. north   C. center   D. we don't know

() 2. What's the weather like in Hainan?

   A. It's not cold all year round. B. It's hot all year round

   C. It's different from other areas of China. D. It's in the south of China.

() 3. The word “fruits” means in Chinese.

   A. 食物   B. 饮料   C. 水果   D. 蔬菜

() 4. Which of the following is NOT true?

   A. There is no winter in Hainan.

   B. In Hainan,people often take a pair of sunglasses and a rain coat in summer.

   C. People can enjoy the fresh air and white clouds in Hainan.

   D. Many people go to Hainan because itJs very hot.

() 5. The main (主要的) idea of the passage is .

   A. where is Hainan

   B. Hainan is a good place to go for holidays and have fun

   C. the weather is fine in Hainan

   D. there are many kinds of fruits in Hainan

1. A细节理解题。根据文章首句Hainan is in the south of China. 可知海南在中国的南方,故选A.

2. A细节理解题。根据短文第一段第四句It's not cold all year round.可知海南一年四季都不冷,故选A.

3. C细节理解题。根据其后的bananas和coconuts都属于水果可 知fmits指“水果”,故选C.

4. D细节理解题。去海南观光是因为中国的北方很冷的时候海南 很暖和,故选D.

5. B主旨大意题。本文的主题句在第二段第一句Hainan is a good place to go for holidays and have fun.故选 B.

练习册系列答案
相关题目

  A young man went to a mountain village for his holiday. That night he stayed at a small hotel near a train station. Before going to bed,he went to the owner of the hotel aiid said,uExcuse me,sir. Will you please wake me up at a quarter to five? I'll take the five o’clock train tomorrow morning. ”

   “Oh,sorry ,” the owner said in a hurry ,“I am afraid I can't. I can't get up so early. ”

   The young man just wanted to go back to his room when he stopped and asked,uDo you have an alarm clock (闹钟) ?Maybe it can help me. ”

   “Yes,here it is,young man. ”

   The young man got the clock happily and thanked the old man. But when he looked at the clock carefully,it seemed there was something wrong with it.

   “Can it ring on time?” he asked the old man.

   “Sure!You just give a good shake when time is up. And it will ring. ”

根据短文内容,选择最佳答案。

() 1. Where did the young man stay at that night?

   A. He stayed at a mountain village. B. He stayed at a small hotel.

   C. He stayed at a train station. D. He stayed at his home.

() 2. Why did he go to the owner of the hotel before going to bed?

   A. Because he wanted to have a talk with the owner.

   B. Because he wanted to ask for a clock.

   C. Because he wanted to ask for the time.

   D. Because he wanted to ask the owner to wake him up.

() 3. Why did he stop when the young man just wanted to go back to his room?

   A. Because he wanted to stay in the owner Js room.

   B. Because he wanted to ask for a clock.

   C. Because he wanted to say sorry to the owner.

   D. Because there was something wrong with him.

() 4. Which of the following is not mentioned in the passage?

   A. The owner didn't get up so early.

   B. The young man woke up at 4: 45.

   C. The young man thanked the old man for the clock.

   D. The clock gave a good shake when time is up.

() 5. What do you think of the clock?

   A. It will ring at 4: 45 the next morning.

   B. The clock will give a good shake when time is up.

   C. There is something wrong with the clock.

   D. The clock can help him.

  There are many unusual hotels around the world. In Greenland,there is a hotel made out of ice,open between December and April every year,In Turkey,there is a cave hotel with a television,furniture,and a bathroom in each room. And in Bolivia,there is the Salt Palace Hotel. Thousands of years ago,the area which has the Salt Palace Hotel was a large lake. But over time,all the water disappeared. Today,the area has only two small lakes and two salt deserts. The larger of the two deserts,the Uyuni salt desert,is 12,000 square kilometers. During the day,the desert is bright white because of the salt. There are no roads across the Uyuni desert,so local people must show guests the way to the hotel. In the early 1900s,a man named Juan Quesada built the hotel. He cut big blocks of salt from the desert and used the blocks to build it. Everything in the hotel is made out of salt: the walls,the roof,the chairs,the tables,the beds,and the hotels bar. The Sun heats the walls and the roof during the day. At night is very cold,but the rooms stay warm. The hotel has twelve rooms. A single room costs 40 dollars a night,and a double room costs 60 dollars. A sign on the hotels wall tells guests ,“Please do not lick the walls”.

  根据短文内容,选择最佳答案。

() 1. What is unique about the Salt palace hotel?

   A. Its long history. B. The price of the rooms.

   C. The guests that stay there. D. What it is made of.

() 2. Which sentences about the area around the Salt palace hotel is NOT true?

   A. It was a lake many years ago. B. It is white during the day.

   C. There are several roads to the hotel. D. It is more than 10 ,000 square kilometers.

() 3. Who is Juan Quesada?

   A. A hotel guest. B. A guide.

   C. The hotels owner. D. An expert.

() 4. Who keeps the rooms warm at night?

   A. Heat from the walls. B. The desert air.

   C. The sun. D. The furniture.

  I like visiting museums (博物馆) on weekends. In them I can see lots of interesting things. In London there are lots of museums. Across from my house is the British Museum. Going to the museum is free (免费 的) but I don't like going there. In the museum I can’t speak with people. I can't touch the things and I can't take photos.

   The Science Museum is not near my house and I can’t take photos in it but I like going there,because I can run,touch the things and speak with people in it. In the museum,I can also do some interesting things by myself. It's a good way to learn about science. The Science Museum is open from 10 a. m. to 6 p. m. every day. If you have time,please visit it. It's my favorite place in the world.

根据短文内容,选择正确答案。

() 1. The writer likes on weekends.

   A. going to the park   B. going to museums

   C. playing computer games   D. going to the supermarket

() 2. The British Museum is the writer's house.

   A. next to   B. in front of   C. behind   D. across from

() 3. In the Science Museum,people can't .

   A. run . B. speak with their friends

   C. take photos   D. touch the things

() 4. The underlined word “touch” means “ ” in Chinese.

   A. 摸   B. 偷   C. 抢   D. 砸

() 5. Which of the following is NOT true?

   A. The Science Museum is open at 10 a. m.

   B. The writer likes the Science Museum best.

   C. Going to the British Museum is free.

   D. The writer can touch the things in the British Museum.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网