题目内容
Hainan is in the south (南方) of China. The weather there is different from that of other areas of China. There is no winter in Hainan. It's not cold all year round. Many people go there in winter,because it's cold in the north (北方) of China. In summer,it's very hot. It's usually sunny,but it often rains. So people often take a pair of sunglasses and a raincoat at the same time. People can enjoy many kinds of fruits like bananas and coconuts (椰子) there,too.
Hainan is a good place to go for holidays and have fun. People can go fishing,boatings swimming and so on. When we want to have a rest,we can walk on the beach (海滩) and enjoy the fresh air and white clouds. It's so interesting.
Would you like to go to Hainan?
根据短文内容,选择最佳答案。
() 1. Hainan is in the of China.
A. south B. north C. center D. we don't know
() 2. What's the weather like in Hainan?
A. It's not cold all year round. B. It's hot all year round
C. It's different from other areas of China. D. It's in the south of China.
() 3. The word “fruits” means in Chinese.
A. 食物 B. 饮料 C. 水果 D. 蔬菜
() 4. Which of the following is NOT true?
A. There is no winter in Hainan.
B. In Hainan,people often take a pair of sunglasses and a rain coat in summer.
C. People can enjoy the fresh air and white clouds in Hainan.
D. Many people go to Hainan because itJs very hot.
() 5. The main (主要的) idea of the passage is .
A. where is Hainan
B. Hainan is a good place to go for holidays and have fun
C. the weather is fine in Hainan
D. there are many kinds of fruits in Hainan
1. A细节理解题。根据文章首句Hainan is in the south of China. 可知海南在中国的南方,故选A.
2. A细节理解题。根据短文第一段第四句It's not cold all year round.可知海南一年四季都不冷,故选A.
3. C细节理解题。根据其后的bananas和coconuts都属于水果可 知fmits指“水果”,故选C.
4. D细节理解题。去海南观光是因为中国的北方很冷的时候海南 很暖和,故选D.
5. B主旨大意题。本文的主题句在第二段第一句Hainan is a good place to go for holidays and have fun.故选 B.
任务型阅读
I live in a small town (镇) near Xing’an,Guilin. You can5t see it on the map of China,because it is too small. There are not many tall buildings (大楼) in our town. The best building is our school building. There are 400 students and 25 teachers in our school. In front of the school,there is a playground. I often play basketball with my classmates there. There is a little garden behind our school. And we can enjoy beautiful flowers in it. Next to the garden,there is an orange orchard (果园) . We often eat oranges there. It's a great place to have fun. There is a river not far from our school. I usually go swimming with my friends in it. We study Chinese,English,math and other subjects at school. The teachers are very nice. We love our school.
阅读短文后,填入恰当内容完成表格。
Places | Activities | |
School | 1. and other subjects | |
Playground | 2. | with the classmates |
Garden | 3. | |
Orange orchard | 4. | |
River | 5. | with the friends |