题目内容

【题目】What do people do with their old, out of date but still useful computers? Most people don’t know how to deal with them. Many old computers are put away. Many more are simply thrown away as rubbish.

Finally, some companies are thinking of ways to bring down the number of old computers. Sony has agreed to help recycle old Sony products(产品). Dell, Hewlett Packard and other companies now also take back some old computers of their own brands.

In some countries, laws have been passed, too. Computer companies have to pay for collecting and recycling their used products. And 70% of the computer waste must be recycled. The idea behind the laws is that computer companies themselves should pay for the cost. That will encourage them to make computers which are easier and cheaper to repair and upgrade(升级).

Yet many people are throwing away good computers, while others cannot afford them at all. Hundreds of organizations are working on this problem. They collect and repair old computers. Some also teach others how to repair computers. These repaired computers then go to schools, charities(慈善团体) or people who need them. Giving a used computer to one of these organizations can turn one person’s rubbish into someone else’s useful things and cut down waste, too.

根据短文内容,选择正确答案。

1What do many people do with old computers?

A. They repair them. B. They sell them.

C. They send them to others. D. They stop using them.

2How many computer companies are mentioned in the second paragraph?

A. One. B. Two. C. Three. D. Four.

3According to the laws in some countries, computer companies must _____.

A. recycle most of their products

B. collect all their used products

C. repair and upgrade old computers

D. make more cheaper computers

4What do the organizations do to solve the problem of old computers?

A. Help the computer companies to collect them.

B. Repair and send them to those who need them.

C. Help people to learn to use them.

D. Turn rubbish into useful things.

5What is the main idea of this passage?

A. Repairing old computers.

B. Encouraging to make cheap computers.

C. Recycling old computers.

D. Helping those who need computers.

【答案】

1D

2C

3A

4B

5C

【解析】

本文介绍如何处理旧电脑,一些电脑公司回收一些旧电脑;一些国家的法律规定,电脑公司必须为收集和回收使用过的产品付钱;一些组织把旧电脑维修,然后送给那些需要它们的人或团体。

1D

细节理解题。根据Many old computers are put away. 可知许多旧电脑被收拾起来,因此不被使用,故选D。

2C

推理判断题。根据第二段提到的电脑公司有Sony , Dell, Hewlett Packard,因此共三家,故选C。

3A

细节理解题。根据In some countries, laws have been passed, too. Computer companies have to pay for collecting and recycling their used products. And 70% of the computer waste must be recycled.可知根据一些国家的法律规定,电脑公司必须为收集和回收使用过的产品付钱,大部分电脑垃圾必须被回收利用,故选A。

4B

细节理解题。根据They collect and repair old computers. Some also teach others how to repair computers. These repaired computers then go to schools, charities(慈善团体) or people who need them.可知这些组织把旧电脑维修,然后送给那些需要它们的人或团体。故选B。

5C

概括归纳题。根据What do people do with their old, out of date but still useful computers?Sony has agreed to help recycle old Sony products(产品).They collect and repair old computers.可知本文主要介绍了回收旧电脑。故选C。

认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题2,根据第二段提到的电脑公司有Sony , Dell, Hewlett Packard,因此共三家,故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Family life in cities

Emily (aged15)

Well, there are just three of us: my mum, my dad and me.

Have I got many possessions? Yes, I’ve got a lot of things: a big TV, a new computer and a mobile phone.

No, I’m not________to do the housework.

We go out for dinner together sometimes, but my dad is often abroad __________ business, and my mum works too. We usually just do our own personal things.

No, they don’t usually set rules for me and since I’m a good daughter, they never punish me.

Well, I like our new flat. It’s much bigger than our last one. But I feel lonely when _______ parents are away from home.

Jerry (aged 14)

My mum, dad, grandma and my sister Rosie. Although it sometimes feels crowded in our little flat we don’t mind.

No, I_________) haven’t got many possessions. I have no interest in things like fashionable clothes. New fashions soon go ______date, don’t they? That’s what my grandma says.

Yes, I help with the housework. I wash the dishes and even iron my own shirts. My grandma says young people should learn to look after themselves.

Yes, we like doing things together. We eat meals together every day, and my family always come to school_________.

Yes, I suppose they set some rules for me. For example, unless I finish all my homework, I can’t watch TV, and I can’t go out with my friends either.

I love all my family very much. We have a close relationship, and we always support each other.

1在文章A F中填入适当的词(A)______(F)______

2将文中BE处的短语补充完整B)_____(E)_____

3文中(C)(D) 所指代的是_____ _____

4在文中分别找出描写Emily 内心感受和Jerry家庭关系的形容词_____

5根据主篇中心大意。写出本文的中心词语:____

【题目】阅读下面短文,按要求完成下列各题。

It was a summer afternoon in the countryside. Wan Bo, a university student, was painting while his classmate Tang Qi was making a wooden box by the river. A little rocking horse caught their eyes. It brought them back to their childhood, warm and happy.

"Why not try to make one by ourselves?" said Wan Bo. "You are good at making things and I am interested in painting."

"Actions speak louder than words," Tang Qi said. Then, the two young men began to collect some information about it. During those days, watching videos about carving(雕刻) and shaping wood into horse shapes on the Internet became an important part of their life.

Several months later, a wooden rocking horse appeared. They felt so excited that they put the picture of it on the Internet right away. To their surprise, it attracted(吸引) lots of people's attention and some even hoped to order one.

The two young men knew it might be a good chance. They sent some forms(表格) to the customers to make a survey. According to the result, they made each customer a special rocking horse. These horses were quite different from those produced in other factories, and they soon became popular among the customers.

In the first year of their new hobby, Wan and Tang made thirteen rocking horses. Sometimes, they also repaired rocking horses for people. They made the old ones look new again. Wan and Tang helped those people bring back many happy memories.

Their hobby has now become a successful and busy business.

1What was Wan Bo doing by the river on a summer afternoon? (根据文章内容回答)

_____________________________________________________________

2Why did their horses soon became popular? (根据文章内容回答)

_____________________________________________________________

3How many rocking horses did they make in the first year? (根据文章内容回答)

_______________________________________________________________

4请在短文中找出与下面句子划线部分意思相近的短语。

These photos will help us recall our happy memories in junior high. ___________

5The Underlined word “one” refers to “____________________________”.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网