题目内容
【题目】Mother bird is busy
Flying from tree to tree
Trying to find the right one
To raise (养育) her family.
Should it be a maple, or maybe a pine?
Whichever (无论哪一个) it is, it will be just fine
She finds one stick and another
And hurries back to put them together.
She sits on her eggs to keep them warm
And hopes they don’t fall during the storm
The nest is strong and holds them well
The babies suddenly come out from their shells (壳).
Mother bird is happy and as proud as it can be
Now she is looking for food you see
She feeds her babies most of the day
They eat and eat but have no time to play.
It’s time to learn to fly from the nest
Mother bird doesn’t get much rest
The babies are so eager (渴望的) to fly.
But sad to tell their mother, good-bye.
【1】In the passage, we can know the mother bird is very _____.
A. tired and ugly
B. busy and beautiful
C. beautiful and free
D. busy and tired
【2】A maple is a(n) _____ in the poem.
A. teacher B. tree
C. bird D. animal
【3】After building a house, what does the mother bird do?
A. She sits on her eggs.
B. She flies away to look for food.
C. She cleans the room up.
D. She flies from tree to tree.
【4】The last part of the poem tells us that _____.
A. the babies learn to fly
B. the babies eat too much
C. mother bird is proud
D. the babies want to play
【5】What’s the best title for the poem?
A. From tree to tree B. Baby birds.
C. Mother bird. D. Learn to fly.
【答案】
【1】 D
【2】 B
【3】 A
【4】 A
【5】 C
【解析】
本篇文章难度适中,主要讲述鸟妈妈养育鸟宝宝的故事。
【1】细节理解题。根据Mother bird is busy以及Mother bird doesn’t get much rest可知,鸟妈妈是忙碌的和劳累的,故选D。
【2】推理判断题。根据To raise (养育) her family.Should it be a maple, or maybe a pine?可知,鸟妈妈想在树上养育自己的家庭,所以maple指树,故选B。
【3】细节理解题。根据She sits on her eggs to keep them warm可知,她坐在蛋上为蛋取暖,故选A。
【4】细节理解题。根据The babies are so eager (渴望的) to fly可知,指鸟宝宝学习如何飞,故选A。
【5】主旨大意题。本文主要讲述鸟妈妈养育鸟宝宝的故事,故选C。
细节理解题是考试时经常考查的一个题型。做细节理解题时,首先要先读题干,划题干中的关键词,再根据关键词定位至文中即可找到正确答案
【题目】听独白,完成信息记录表。
The Sunshine Table Tennis Center
Opening time | 【1】 |
Price for a student | 【2】with a student card |
Day for mothers and babies only | 【3】 |
In the cafe | people can watch 【4】 and enjoy 【5】 |