题目内容
20.Stephen Hawking was born in Oxford(牛津),England on the eighth of January,1942.He went to school in ST Albans-a small city near London.After leaving school,Mr.Hawking went to Oxford University where he studied physics,then he went to Cambridge University(剑桥大学).When he was 20years old,Mr.Hawking got a bad illness.He couldn't speak or move without the help of a machine(机器).Doctors said they had no way to help him.He would die before he was 23.At first,Mr.Hawking became very sad.After a while,though,he began to see his life in a different way.He worked hard and later became a very famous professor(教授).Today he still works at Cambridge University as a professor.
根据短文内容,回答问题
56.When was Mr.Hawking born?He was born on the eighth of January,1942.
57.How many universities did Mr.Hawking study in?Two.
58.When did Mr.Hawking get a bad illness?20 years old.
59.Did Mr.Hawking go to school in London?No,he didn't.
60.Where does Mr.Hawking still work today.Today he still works at Cambridge University as a professor..
分析 这篇短文讲述了史蒂芬•霍金教授的故事,他20岁患病,不能说话和行动,医生都无能为力.但是他不放弃,努力工作、学习,最终成为了一名知名教授.
解答 答案:56.He was born on the eighth of January,1942.细节理解题.根据第一段第一句"Stephen Hawking was born in Oxford(牛津),England on the eighth of January,1942.可知他出生于1942年1月8日.故答案为He was born on the eighth of January,1942.
57.Two.细节理解题.根据第一段最后一句Mr.Hawking went to Oxford University where he studied physics,then he went to Cambridge University(剑桥大学)"史蒂芬•霍金先生去了牛津大学,他在那里学习物理,然后他去了剑桥大学.
58.20 years old.细节理解题.根据第二段第一句When he was 20years old,Mr.Hawking got a bad illness.当他20岁的时候,蒂芬•霍金得了严重的疾病.可知是20岁.故答案为20 years old.
59.No,he didn't.细节理解题.根据第一段第一行句子He went to school in ST Albans-a small city near London.可知他去伦敦附近的一个小城市上学.故答案为No,he didn't.
60.Today he still works at Cambridge University as a professor.细节理解题.根据第二段最后一句Today he still works at Cambridge University as a professor.今天他仍然在剑桥大学当教授.可知今天他仍然在剑桥大学当教授.故答案为Today he still works at Cambridge University as a professor.
点评 主要是根据前提问题来做出相应的要求内的答案,题型比较灵活但是考查了学生多方面的知识和技能,要做好这类题,就要注意平时知识的积累,包括单词、词组、句型等.
-A little boy lost his way and Mike helped him find his mum.( )
| A. | turn on | B. | set off | C. | show up |
| A. | often | B. | always | C. | easily | D. | seldom |