题目内容

【题目】 Classic books never go out of fashion. The book The Outsiders first came out in 1967. Although the book is old, it is still worth reading. It is written by US writer S.E.Hinton.

The book tells the story of a 14-year-old boy called Ponyboy Curtis. He struggles with difficult issues of right and wrong in a society where he is an outsider. The story took place in Oklahoma, US, in 1965.

In the book, the children are divided into two groups. One includes Curtis and Greasers. It is mostly made up of poor kids. They have longer hair and often smoke at a young age. The other group is called the Socs, which is made up of rich children. They wear expensive clothes and drive high-tech cars. Those two groups do not get along well. The book only shows us two weeks of the boys' life.

I was touched by the friendship among the boys. When any of them has a problem, the others will help. Although they are not well educated(教育), they are kind and brave. For example, when Johnny was hurt and in hospital, his friends visited him almost every day. They brought him food and told him interesting stories. I always dream of having a strong friendship like this.

This book shows the good personalities(品质) in those ordinary people. I advise that teenagers read this book and I hope they can enjoy it.

1What does the writer mean by saying " Classic books never go out of fashion."?

A.Books for classroom reading are popular.

B.Good books are worth reading all the time.

C.Students should read some fashionable books.

D.We need to read good books in classes.

2The story in the book took place ____________.

A.in 1965B.in 1967C.14 years agoD.two weeks ago

3The author of the book divided the boys into two groups according to __________.

A.their booksB.their studiesC.their friendsD.their families' wealth

4The writer always dreams about a strong ____________ in his life.

A.healthB.friendshipC.houseD.knowledge

5The writer wrote this passage to _____________.

A.tell us his early lifeB.introduce a book to teenagers

C.explain what is right and wrong to usD.remember his old friends at school

【答案】

1B

2A

3D

4B

5B

【解析】

本文是一篇关于经典书籍美国作家苏珊·依·辛顿《局外人》的读后感,文中介绍了这本书的一些故事情节,作者觉得这本书展示了那些普通人的良好品质。建议青少年阅读这本书,希望他们能喜欢它。

1细节理解题,根据文中第一段里“Although the book is old, it is still worth reading.”可以得出,作者认为古典书籍不过时,是因为它们仍然值得阅读。故选B

2细节理解题,根据第二段最后一句“The story took place in Oklahoma, US, in 1965.”可以得出故事发生在1965年。故选A

3细节理解题,根据第三段的“It is mostly made up of poor kids.”“which is made up of rich children.” 可以得出这两组人,一组是穷孩子,一组是富孩子。所以作者是根据他们家庭的财富区分的,故选D

4细节理解题,根据文中第四段最后一句“I always dream of having a strong friendship like this.”可以得出是友谊,故选B

5观点态度题,根据文中最后一句“I advise that teenagers read this book and I hope they can enjoy it.”可以得出作者是想把这本书介绍给孩子们,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Everyone knows what a bank is. But do you know that there is an “eye bank” in China?

“Eye bank” is a database of iris information (虹膜信息数据库) of Chinese children. Zhaobao Technology started it to help police identify (鉴定) children.

Iris is a part of the eye. It is very special because people have different irises. We all know that no two people have the same fingerprints (指纹). Although people have different fingerprints, the Irises work better than fingerprints. Because they won’t change much as long as you are 18 months old. That sounds cool, right? So this is your special ID card. And that’s why iris information can be useful in identifying lost children and help people to find the lost children.

Now there is over 93,000 Chinese children’s iris information in the database. The Zhaobao Technology says writing iris information into the eye bank only takes a few seconds and will not bring any harm (伤害) to the children. But still, the company is now facing a few problems, because some parents worry that their children’s information can be in danger, and it will bring some harm to their family.

1What is “eye bank”?

A.It is a database.

B.It is a bank.

C.It is a database of iris information.

2Why is the iris a special part of the eye?

A.Because people have different irises.

B.Because no two people have the same fingerprints.

C.Because the iris is important to people.

3What does the underlined word “they” refer to (指的是)?

A.Fingerprints.B.Irises.C.People.

4How many Chinese children’s iris information are there in the database?

A.About 93,000.B.More than 93,000.C.Over 930,000.

5From the passage, which one is true?

A.The fingerprints work better than irises.

B.The eye bank will bring some harm to the children.

C.The iris is people’s special ID card.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网