题目内容

【题目】阅读理解。阅读下面短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
One day, a woman traveled alone in the mountains.When she was walking, she found a precious (珍贵的) stone.She was very happy and put the stone into her bag.
The next day, the woman met another traveler.The traveler was hungry and the woman opened her bag to s hare her food with him.The hungry traveler saw the precious stone and said, “How beautiful the stone is! Can I have a look?” The woman gave it to the traveler.The traveler looked and looked, and then he asked the woman whether she would like to give it to him.She gave the stone to him without hesitation (犹豫).
The traveler left.He was very happy because he knew he could get lots of money by selling the stone and he could live a rich life.But a few days later he came back to return the stone to the woman.
“I know how precious the stone is,” the traveler said. “But I gave it back.I hope that you can give me something even more precious.” “Even more precious? What is that?” the woman asked. “Your beautiful mind is more precious than the stone,” the man said.
(1)What did the woman find when she was walking in the mountains?
A.A bag with a precious stone in it.
B.A beautiful and valuable stone.
C.A beautiful but cheap stone.
D.A precious ring.
(2)What did the traveler think when he got the stone?
A.He could live a rich life by selling the stone.
B.He could win the heart of the woman.
C.He could travel all over the world.
D.He could help more people.
(3)Which sentence is true according to the passage?
A.The traveler didn't like the stone at last.
B.The traveler became very rich at last.
C.The woman was happy when she found the stone.
D.The woman didn't want to give the stone to the traveler.
(4)What's the main idea of the passage?
A.A woman is helpful.
B.A woman is foolish.
C.Honesty is more precious than the precious stone.
D.The beautiful mind is more precious than the precious stone.

【答案】
(1)B
(2)A
(3)C
(4)D
【解析】文章大意:一位妇女独自去旅行捡到了一个珍贵的石头,在碰到一个旅行者的时候给了他,但是几天好旅行者又把石头还给了她,并说希望能获得更能珍贵的馈赠——美丽的心灵。
(1)细节理解题。A. A bag with a precious stone in it.一个装有一颗珍贵石头的包 B. A beautiful and valuable stone.一颗漂亮的值钱的石头C. A beautiful but cheap stone.一颗漂亮的但是廉价的石头D. A precious ring.一枚珍贵的戒指。根据文章第一段…she found a precious (珍贵的) stone.说明她发现的是真的石头。故选B。
(2)细节理解题。根据文章第三段He was very happy because he knew he could get lots of money by s elling the stone and he could live a rich life。故选A。
(3)细节理解题。根据文章最后一段可知,旅行者还回石头是因为他认为妇人的心灵更珍贵,并不是他不喜欢石头了,故A错误;根据文章最后一段可知他最后把石头还给了妇人,所以他并没有变富,故B错误;根据文章第一段最后一句She was very happy and put the stone into her bag.可知C正确;根据第二段最后一句She gave the stone to him without hesitation.她一点也没犹豫就把石头给了旅行者,故D错误。故选C。
(4)推理判断题。根据文章最后一段旅行者说的话Your beautiful mind is more precious than the stone.你美丽的心灵比石头更珍贵。故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Real Solutions (解决方法) to Problems

Thirty engineers were working as a team in a company. They were young and eager to learn. The management decided to teach them about_________real solutions to problems.

One day, the team was called for a _______ in a hall. They were quite surprised and all reached the hall holding various _______ . As they entered, they found a box placed in the center, _________ with flat balloons.

The manager asked everyone to _______ a balloon and blow it up. Then they were asked to write their names on their respective balloons _______ so that the balloons wouldn't blow out. All tried, but not everyone was successful. Five balloons blew out due to pressure (压力).

Those who failed to mark their names on the balloons would not be in the game. As a result, 25 engineers came to the next level. The manager _________ all the balloons carrying their names and then put into a room, here and there.

The manager were told to pick the balloon with his or her name on. All the 25 engineers began to___________ the respective balloons in a hurry. It was almost 15 minutes_________ no one was able to find the right one. The second level of the game was over.

Then came the final level.The engineers were asked to pick any balloon and give it to person named on the balloon. Within a couple of minutes, all balloons __________ the hands of the respective engineers.

The manager announced this was the real solution to the problem. Many times in our life, sharing and helping others give us real solutions to problems.

1A.readingB.shiningC.findingD.cutting

2A.gameB.showC.vacationD.party

3A.coursesB.meaningsC.ideasD.plans

4A.fixedB.filledC.coveredD.cared

5A.breakB.tidyC.makeD.choose

6A.quietlyB.carefullyC.secretlyD.clearly

7A.collectedB.weighedC.tiedD.joined

8A.stand forB.cheer forC.wait forD.search for

9A.ifB.becauseC.butD.so

10A.offeredB.reachedC.pulledD.knocked

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网