题目内容
【题目】George was head of an African country. He was going to pay a visit to the USA. He decided to learn some English words so that he might greet Bill Clinton, president of the USA then, in English. So he asked his wife for help because she knew a little English. His wife told, “When you meet Mr. President, just greet him with “How are you”, and he may answer ‘I am fine’. Then you need only to say ‘Me, too’, and leave the rest to your interpreter(口译).”
When his plane landed at the airport, George said to the smiling Clinton, “Who are you?”. This was quite unexpected to the president and surprised him greatly. But he quickly calmed() down. Still with a smile on his face, he answered, “I am Hillary’s husband.” To his reply, George answered back without a moment “Me, too”, and looked at the president’s wife, Hillary, smiling sweetly as well.
根据短文内容判断正误,正确的在答题卡上涂A,错误的在答题卡涂B。
【1】George was from Africa.
【2】George’s wife knew a lot of English.
【3】George wanted to learn some English words to greet Bill Clinton in English.
【4】Bill Clinton was very surprised at first when George said “Who are you?” to him.
【5】From the passage we know that George was Hillary’s husband.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】A
【4】A
【5】B
【解析】
试题分析:这篇短文主要介绍了不懂英语的乔治去拜访克林顿总统,在以为是问候总统的英语中问成了你是谁的问题,而克林顿回答使得后面乔治的答语让人捧腹大笑。
【1】A细节理解题。根据短文George was head of an African country可知乔治是一个非洲国家的首领。所以乔治来自非洲,故选A。
【2】B细节理解题。根据短文So he asked his wife for help because she knew a little English.可知乔治的妻子不是非常懂英语,故填B。
【3】A细节理解题。根据短文He decided to learn some English words so that he might greet Bill Clinton, president of the USA then, in English.可知乔治学习英语是为了能用英语问候当时的总统克林顿。故填A。
【4】A细节理解题。根据短文This was quite unexpected to the president and surprised him greatly可知这个问题出乎意料,使克林顿非常吃惊。故选A。
【5】B推理判断题。根据短文克林顿的回答“I am Hillary’s husband.”可知希拉里的丈夫是克林顿。而乔治是因为不懂英语只是照着妻子的设计好的回答才造成的笑话。故填B。
【题目】
Ⅰ 1.Let's play soccer. 2.Do you have a tennis bat? 3.Do they like watching TV? 4.Does Eddy like sports? 5.Do your friends play soccer every day? | |
Ⅱ A.No.Only on Friday afternoon. B.No, he doesn't. C.No, we don't. D.Great!That sounds fun. E.Yes, they do. | |
【1】______
【2】______
【3】______
【4】______
【5】______