题目内容

【题目】George was head of an African country. He was going to pay a visit to the USA. He decided to learn some English words so that he might greet Bill Clinton, president of the USA then, in English. So he asked his wife for help because she knew a little English. His wife told, “When you meet Mr. President, just greet him with “How are you”, and he may answer ‘I am fine’. Then you need only to say ‘Me, too’, and leave the rest to your interpreter(口译).”

When his plane landed at the airport, George said to the smiling Clinton, “Who are you?”. This was quite unexpected to the president and surprised him greatly. But he quickly calmed() down. Still with a smile on his face, he answered, “I am Hillary’s husband.” To his reply, George answered back without a moment “Me, too”, and looked at the president’s wife, Hillary, smiling sweetly as well.

根据短文内容判断正误,正确的在答题卡上涂A,错误的在答题卡涂B。

【1】George was from Africa.

【2】George’s wife knew a lot of English.

【3】George wanted to learn some English words to greet Bill Clinton in English.

【4】Bill Clinton was very surprised at first when George said “Who are you?” to him.

【5】From the passage we know that George was Hillary’s husband.

【答案】

【1】A

【2】B

【3】A

【4】A

【5】B

【解析】

试题分析:这篇短文主要介绍了不懂英语的乔治去拜访克林顿总统,在以为是问候总统的英语中问成了你是谁的问题,而克林顿回答使得后面乔治的答语让人捧腹大笑。

【1】A细节理解题。根据短文George was head of an African country可知乔治是一个非洲国家的首领。所以乔治来自非洲,故选A。

【2】B细节理解题。根据短文So he asked his wife for help because she knew a little English.可知乔治的妻子不是非常懂英语,故填B。

【3】A细节理解题。根据短文He decided to learn some English words so that he might greet Bill Clinton, president of the USA then, in English.可知乔治学习英语是为了能用英语问候当时的总统克林顿。故填A。

【4】A细节理解题。根据短文This was quite unexpected to the president and surprised him greatly可知这个问题出乎意料,使克林顿非常吃惊。故选A。

【5】B推理判断题。根据短文克林顿的回答“I am Hillary’s husband.”可知希拉里的丈夫是克林顿。而乔治是因为不懂英语只是照着妻子的设计好的回答才造成的笑话。故填B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】It was Marys birthday. She received a letter from her uncle was a farmer.

Dear Mary, the letter said. Happy birthday . I am sending you some as your birthday present.They will arrive tomorrow. I hope you will like them. Best wishes, Uncle Toby.

Mary liked eating eggs and .When the chickens arrived the day, they were in a box. Mary was very .She took the box off the truck and began to carry it into her garden. , the box was heavy and she dropped it . The chickens all ran out .They ran everywhere, into the road , into the shops , even into the next street. It Mary many hours to find them and take them back to her garden.

A few days later uncle came.Did the chickens arrive ? he asked Mary.Yes,Uncle Toby.”Mary said.” I had lots if trouble with them. I dropped the box. It broke and the chickens ran everywhere.I spent the whole afternoon them.” Did you find them all?” her uncle asked.”I hope so,”Mary replied.”I caught eleven of them.””That’s very interesting,”her uncle said a smile,”because I only sent you six.”

【1】A. what B.which C.who D.whose

【2】A. chickens B.ducks C.cats D.dogs

【3】A. chickens B.chicken C.mutton D.beef

【4】A. excited B. bored C. shocked D.disappointed

【5】A. Whoever B.Whatever C.Whenever D.However

【6】A. spent B.cost C.took D. used

【7】A. safe B.safely C.safety D.unsafe

【8】A. But B. And C. Or D. So

【9】A. looking around B. looking at C. looking after D.looking for

【10】A. at B. in C. on D.with

【题目】Mr. and Mrs. Green were going on their vacation with their children, and they had to arrive at the airport before 11:40 the next morning. “It takes us thirty minutes to get there in a car,” Mr. Green said, “so we must get ready before eleven o'clock. Don't be late.”

At ten fifty, all of them were busy doing something, but Mrs. Green wasn't. She sat quietly in a chair in the garden and enjoyed the good weather.

Mr. Green and the children were surprised, but Mrs. Green said, “Don't worry! Before I went to bed last night. I made all our clocks and watches twenty minutes ahead(提前). Now we can get to the airport early.”

【1】Why did the Greens have to be ready before eleven o'clock?

A. Because they were going to a party.

B. Because they didn't go to the airport.

C. Because they had to go to the airport by bus.

D. Because they must arrive at the airport before 11:40.

2How long does it take from Mr. Green's house to the airport by car?

A. Thirty minutes. B. Twenty minutes.

C. Fifty minutes. D. Forty minutes.

3How did Mr. Green and the children feel when they saw Mrs. Green sitting in the garden.

A. They felt sad. B. They felt happy

C. They felt surprised D. They felt interested.

4Why did Mrs. Green sit quietly?

A. Because she was sick.

B. Because she didn't like to spend her vacation.

C. Because she wanted to stay at home.

D. Because she made all theclocks and watches ahead and they wouldn't be late.

5What time was it when Mr. Green and the children were busy doing things?

A. It was ten fifty. B. It was eleven ten.

C. It was ten thirty. D. It was eleven forty.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网