题目内容

【题目】 "A generation gap (代沟) has become a serious problem." I read a report about it in the newspaper. Some children have killed ______ after quarrelling (争吵) with ______. I think this is because they don't often have a talk with each other. Parents now ______ more time in the office, ______ they don't have much time to stay with their children. As time passes, they both feel that they don't have the ______ topic to talk about. I want to tell parents to be more patient with your ______, get to know them and ______ them. And for children, show your ______ to your parents. They are the people who love you. So ______ them your thoughts. In this way, you ______ have a better understanding of each other.

1A.himselfB.herselfC.themselves

2A.parentsB.teacherC.classmates

3A.spendB.haveC.work

4A.becauseB.ifC.but

5A.interestingB.sameC.true

6A.businessB.childrenC.work

7A.get on withB.look afterC.understand

8A.interestB.secretC.feelings

9A.tellB.askC.answer

10A.canB.shouldC.must

【答案】

1C

2A

3B

4C

5B

6B

7B

8C

9A

10A

【解析】

代沟已经成为孩子和家长之间的严重问题,本文主要介绍如何消除代沟。

1句意:有些孩子在和父母吵架后自杀了。

himself他自己;herself她自己;themselves他们自己;根据句意理解及句子主语Some children可知,这里指代的是“他们自己”,故选C

2句意:有些孩子在和父母吵架后自杀了。

parents父母;teacher老师;classmates同学;根据句意理解及后文Parents now ___3___ more time in the office, ___4___ they don't have much time to stay with their children.可知,这里说的代沟主要是父母和孩子之间,故选A

3句意:现在父母有更多的时间在办公室。

spend花费;have有;work工作;根据句意理解及后句they don’t have much time to stay with their children.可知,这里指的是“有时间……”,所以这里应该用have,故选B

4句意:但他们没有太多的时间和孩子呆在一起。

because因为;if如果;but但是;根据句意理解可知,Parents now ___3___ more time in the office, they don’t have much time to stay with their children.前后两句是转折关系,所以这里应该用but,故选C

5句意:随着时间的推移,他们都觉得没有相同的话题可以谈。

interesting有趣的;same相同的;true正确的;根据句意及文章的理解可知,有了代沟自然是没有共同的话题,所以这里表达的是“相同的”,故选B

6句意:我想告诉父母对孩子要更有耐心。

business生意;children孩子;work工作;根据句意理解及后句get to know them and ___7___ them. And for children可知,这里表达的是“对孩子要有耐心”,故选B

7句意:我想告诉父母对孩子要更有耐心,了解他们,照顾他们。

get on with相处;look after照顾;understand理解;根据句意理解及前句I want to tell parents to be more patient with your ___6___, get to know them可知,这里表达的是“照顾他们”,故选B

8句意:对于孩子们,向父母表达你的感受。

interest兴趣;secret秘密;feelings感情;根据句意及文章的理解及后句So ___9___ them your thoughts.可知,这里表达的是“把思想感情向父母流露”,所以这里应该用feelings,故选C

9句意:所以告诉他们你的想法。

tell告诉;ask问;answer回答;根据句意理解及后句In this way, you ___10___ have a better understanding of each other.可知,这里表达的是“把想法告诉他们”,故选A

10句意:这样,你们就能更好地了解对方。

can能;should应该;must必须;根据句意理解及句中have a better understanding of each other.可知,这里表达的是“会有一个更好的理解”,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】(根据短文内容, 完成下面的表格, 每格填一词。)

One of my favorite books--A Midsummer Night' s Dream我最爱的书之--《仲夏夜之梦》

A Midsummer Night's Dream is one of Shakespeare's greatest comedies. I enjoyed reading the book. It made me laugh a lot. The characters are very fascinating.

In the story, there are two parallel(平行的)worlds. One is the human world, and the other is the fairy world. Hermia, Helena, Lysander and Demetrius are all human beings. Oberon and Titania are the king and queen of the fairy world. The two worlds are connected and the whole story develops all because of a trick played by Oberon.

Hermia is my favorite character in this story. She is independent and has the courage to fight for her own choices. Her father suggests she marry Demetrius. but she doesn't love Demetrius. Instead, she loves Lysander and decides to run away with him. Later, because of a trick played by the fairy king, Lysander falls in love with Helena. Hermia feels hurt, but she doesn't give up. Her determination leads to the story’s happy ending.

I also love Oberon, the fairy king, very much. He loves playing tricks. He quarrels a lot with Titania because of his jealousy. When he loses to the queen, he plays a trick on her. In many other stories I have read, a king is always serious and powerful. Oberon, however, is very different. He acts like a child!

In A Midsummer Night's Dream, I saw humanity. I found different personalities. That is why I think the book is so interesting. The story shows us what life is like in an imaginative and humorous way.

The book I1 best

A Midsummer Night's Dream, one of Shakespeare's greatest comedies

Details of the story

The human world is 2 to the fairy world. The king of the fairy world 3Oberon who acts like a child plays a trick and the story develops. Titania is the queen of the fairy world and is often played 4 on by Oberon. They 5 a lot.

Hermia, Helena, Lysander and Demetrius are all human beings who live in the human world. Hermia doesn't 6on anybody else and likes to make decisions by herself. She loves Lysander and decides to run away with him, but Lysander 7in love with Helena because of Oberon's trick. Hermia keeps 8for her own choices and she has the happy ending.

Opinions on the book

Hermia and Oberon are my favorite 9 . Different 10 make the story so interesting. It tells us something about life in an imaginative and humorous way.

【题目】 Once there was an old woman, Molly, who lived with her only son. They lived in a village near the forest. Molly’s son was a hunter(猎人), doing the same job of his father.

One day, Molly’s son went out to hunt and was killed by a tiger. Molly was very sad. Her husband had been dead for many years. Her son was her only source(来源)of support. The villagers felt sorry for her and wanted to help her. They usually gave her some food and clothes. Then the hunters in the village killed the tiger that had eaten Molly’s son. They gave Molly the tiger’s baby. They told Molly to feed the tiger for a couple of months. Then she should kill it and sell its skin and meat for money.

As days went by, the baby tiger grew up a little. Molly named it Snowball. Snowball enjoyed playing with Molly like a pet cat. They were getting closer and closer.

A few months later, the villagers asked Molly why she had not killed the tiger. Molly said she had lost both her husband and her son. This tiger was the only companion(伙伴)she had left. She wanted to raise the tiger as her son.

One year later, Snowball had grown very big. Molly’s house was too small for such a big tiger. So Molly told Snowball to go back to the forest. However, Snowball often came back to visit Molly and brought her different dead animals. The villagers said they were gifts from her tiger son.

根据短文内容判断正、误。

(注意:考生将答题卡相应位置涂黑。正确的涂“A”, 错误的涂“B”

1Molly’s husband was killed by a tiger.

2The villagers took a baby tiger to Molly.

3Snowball was the name of Molly’s pet cat.

4Snowball often visited Molly with dead animals as gifts.

5The passage tells us a story about Molly and her tiger son.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网