题目内容
【题目】Typical American teenagers used to look forward to growing up. Getting their first driver’s licenses (驾照)or doing their first part- time jobs was an exciting event in most teens’ lives.
But these days, fewer teens are celebrating these events.According to a study published in the joumal Child Development, fewer American teens are doing “adult”activities like driving and working.
Perhaps too much homework is to blame(责备). But that’s not the truth.“Teens usually spend less time on homework now than they did in the 1990s,” The Atlantic reported.
Child Development expert(专家) Jean Twenge says technology may be to blame. In her research, she says that today's teens are different from past generations (几代)because they are the first generation to grow up with social media and smartphones.
What kind of effect does it have on how quickly kids grow up? More time spent playing with technology means less time spent on other things. This may explain why fewer kids are interested in“adult”activities these days.
In the past, getting the first driver ' s license was seen as something “cool” that could impress one's friends. But today, kids would rather stay at home and play with their phones. If they aren’t spending time with their friends, they aren’t interested in that“cool”license, according to the Chicago Tribune.
It is hard to say growing up more slowly is good or bad. But kids should have more time for social and emotional(情感的) development. It is necessary for achieving success later in their life.
【1】Now in America.
A. fewer teens are doing “adult”activities
B. most teens spend too much time on homework
C. teens hate to do other things except part-time jobs
D. teens pay more attention to driver's licenses
【2】Jean Twenge thinks American teenagers are growing up slowly because .
A. they have too much homework to do
B. they spend too much time at school
C. playing with tecnology takes up most of kid’s time.
D. kids are more interested in “adult” activities
【3】According to the Chicago Tribune, why are kids spending less time with their friends?
A. Because they don’t want to play with their friends.
B. Because they think that playing with friends is not cool.
C. Because they need more time to focus on their schoolwork.
D. Because they would rather spend time on their phones.
【4】What's the text mainly about?
A. What American teens’ worries are.
B. Why American teens grow up slowly.
C. What American teens think of growing up.
D. Why social media and smartphones are important.
【答案】
【1】 A
【2】 C
【3】 D
【4】 B
【解析】
本文主要介绍了现在美国的青少年比过去成长得慢,因为越来越少的青少年从事“成人”活动。他们花费更多的时间在作业上和科技产品上。
【1】A
推理判断题。根据But these days, fewer teens are celebrating these events.According to a study published in the joumal Child Development, fewer American teens are doing “adult”activities like driving and working.可知现在在美国越来越少的青少年从事“成人”活动。故选A。
【2】C
推理判断题。根据What kind of effect does it have on how quickly kids grow up? More time spent playing with technology means less time spent on other things. This may explain why fewer kids are interested in“adult”activities these days.可知Jean Twenge认为美国青少年成长得慢,是因为他们玩科技产品花费了他们更多的时间,故选C。
【3】D
推理判断题。根据But today, kids would rather stay at home and play with their phones. If they aren’t spending time with their friends, they aren’t interested in that“cool”license, according to the Chicago Tribune.可知《芝加哥论坛报》认为现在的孩子们花费更少的时间和朋友在一起,是因为他们宁愿待在家里玩手机,故选D。
【4】B
概括归纳题。根据It is hard to say growing up more slowly is good or bad. But kids should have more time for social and emotional(情感的) development.可知本文主要介绍了为什么美国的青少年成长得慢,故选B。
认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题1,根据But these days, fewer teens are celebrating these events.According to a study published in the joumal Child Development, fewer American teens are doing “adult”activities like driving and working.可知现在在美国越来越少的青少年从事“成人”活动。故选A。