题目内容

【题目】Every once in a while someone sends us a story that's so beautiful we are forever changed by it. This is one of those stories.

It started in Winchester, Massachusetts, 43 years ago, when Rick Hoyt was born. Somehow his umbilical cord became wrapped around his neck, leaving him brain-damaged and unable to control his limbs (四肢) .

The doctors told Rick's parents that he would be a vegetable for the rest of his life. But Nick Hoyt, Rick's father, didn't believe it. He noticed the way Rick's eyes followed him around the room.

When Rick was 11 they took him to the engineering department at Tufts University and asked if there was anything to help the boy communicate. "No way,' Nick says he was told. "There's nothing going on in his brain.'

"Tell him a joke,' Dick countered. They did. Rick laughed.

Turns out a lot was going on in his brain. Rigged up with a computer that allowed him to control the cursor by touching a switch with the side of his head, Rick was finally able to communicate. First words? "Go Bruins!'

And after a high school classmate was paralyzed in an accident and the school organized a charity run for him, Rick pecked out, "Dad, I want to do that.'

Yeah, right. How was Nick, a self-described "porker' who never ran more than a mile at a time, going to push his son five miles? Still, he tried. "Then it was me who was handicapped,' Nick says. "I was sore for two weeks.'

That day changed Rick's life. "Dad,' he typed, "when we were running, it felt like I wasn't disabled anymore!'

And that sentence changed Nick's life. He became obsessed with giving Rick that feeling as often as he could. He got into such hard-belly shape that he and Rick were ready to try the 1979 Boston Marathon.

"No way,' Rick was told by a race official. The Hoyt's weren't quite a single runner, and they weren't quite a wheelchair competitor. So, for the first few years, Rick and Rick just joined the massive field and ran anyway.

Later, they would find a way to get into the race officially: In 1983 they ran another marathon so fast they made the qualifying time for Boston the following year.

Then somebody said, "Hey, Rick, why not a triathlon?'

How's a guy who never learned to swim and hadn't ridden a bike since he was six going to haul his 110-pound kid through a triathlon?

Still, Rick tried.

Now they've done 212 triathlons, including four grueling 15-hour Ironman Competitions in Hawaii.

This year, at ages 65 and 43, Nick and Rick finished their 24th Boston Marathon, in 5,083rd place out of more than 20,000 starters. Their best time? Two hours, 40 minutes in 1992 - only 35 minutes off the world record, which, in case you don't keep track of these things, happens to be held by a guy who was not pushing another man in a wheelchair at the time.

1Where was Rick Hoyt born?

_____________________________________________________

2Who said that Rick would be a vegetable for the rest of his life?

_____________________________________________________

3How did Rick communicate with others?

______________________________________________________

4What sentence changed Nick’s life?

______________________________________________________

5What is Nick Hoyt like?

_____________________________________________________

【答案】

1 In Winchester, Massachusetts

2 The doctors.

3 Rigged up with a computer that allowed him to control the cursor by touching a switch with the side of his head.

4 “Dad, when we were running, it felt like I wasn't disabled anymore!”

5 He is a great father who never gives up,though he is in trouble. (答案多样,供参考)

【解析】

短文大意:这篇记叙文讲述了一位伟大的父亲——尼克·霍伊特,虽然儿子里克天生残疾无法与人交流,但是尼克从不放弃,他不断地训练儿子,不仅使儿子能够与人交流,而且还参加了诸多体育赛事甚至是铁人三项,生动地诠释了爱可以改变一切。

1题意:里克·霍伊特出生在哪里?考查细节理解题。根据It started in Winchester, Massachusetts, 43 years ago, when Rick Hoyt was born.,可知填In Winchester, Massachusetts。

2题意:谁说瑞克一辈子都是植物人?考查细节理解题。根据The doctors told Rick's parents that he would be a vegetable for the rest of his life.,可知填The doctors.。

3题意:瑞克是如何与他人沟通的?考查细节理解题。根据Turns out a lot was going on in his brain. Rigged up with a computer that allowed him to control the cursor by touching a switch with the side of his head, Rick was finally able to communicate.,可知填Rigged up with a computer that allowed him to control the cursor by touching a switch with the side of his head.。

4题意:什么话改变了尼克的生活?考查细节理解题。根据That day changed Rick's life. "Dad,' he typed, "when we were running, it felt like I wasn't disabled anymore!',可知填“Dad, when we were running, it felt like I wasn't disabled anymore!”。

5题意:尼克·霍伊特是什么样的人?考查综合归纳题。根据尼克在文中的表现,可知他从没有放弃残疾的儿子,是一位伟大的父亲,故填He is a great father who never gives up,though he is in trouble.。

阅读短文回答问题。即根据文章的表层意思进行深层次的推理判断,组织并提炼语言回答问题。首先要粗读文章了解大意,其次通过细读,理解全文。在粗读的基础上,仔细阅读题后所给的题目,根据题目要求,再有重点地返回来仔细阅读。在阅读时要注意辨认和记忆具体事实和重要情节,包括事物的起因、过程、结果及发生的地点、时间等,这对题目的判断至关重要,需要考生综合所有的细节来理解把握。

练习册系列答案
相关题目

【题目】I live in Missouri, near a river called the Jacks Fork. Before I was born, my grandparents decided to help keep the _____clean. So they started a club called Stream Team 713. I like its another ________better — the Jacks Fork River Rats! Our club makes sure the water is clean and healthy for fish and people. And now I’m big enough to help ________the river too.

Picking up rubbish is ________a treasure hunt (搜寻). My friends and I find plastic bags, bottles, paper, and all kinds of things. There used to be even more rubbish here. On one weekend, my grandparents ________picked up 6 tons of rubbish. That’s as much as an elephant weighs!

That rubbish was ________to the river or the animals and plants that lived there. So the River Rats taught people who were playing around the river to take rubbish with them rather than _______ it. Now there’s much less rubbish for ________to pick up. Maybe one day we won’t find any rubbish here.

My favorite job is to look for water bugs (虫子)! The bugs like to stay at the river bottom. Some bugs don’t _____ how dirty the water is, but other bugs can only live in clean water. ________ we find lots of bugs that need clean water, then we will know the river is clean enough for fish and for us.

I love taking care of the Jacks Fork River. We help make sure it’s a clean, safe place for me and my friends to play.

1A. state B. club C. block D. river

2A. goal B. opinion C. name D. position

3A. take care of B. run out of C. get out of D. be in control of

4A. for B. like C. with D. from

5A. only B. once C. also D. still

6A. reusable B. unusual C. harmful D. difficult

7A. passing B. collecting C. providing D. throwing

8A. them B. us C. you D. it

9A. mind B. check C. regret D. regard

10A. Though B. Because C. If D. But

【题目】Typical American teenagers used to look forward to growing up. Getting their first driver’s licenses (驾照)or doing their first part- time jobs was an exciting event in most teens’ lives.

But these days, fewer teens are celebrating these events.According to a study published in the joumal Child Development, fewer American teens are doing “adult”activities like driving and working.

Perhaps too much homework is to blame(责备). But that’s not the truth.“Teens usually spend less time on homework now than they did in the 1990s,” The Atlantic reported.

Child Development expert(专家) Jean Twenge says technology may be to blame. In her research, she says that today's teens are different from past generations (几代)because they are the first generation to grow up with social media and smartphones.

What kind of effect does it have on how quickly kids grow up? More time spent playing with technology means less time spent on other things. This may explain why fewer kids are interested in“adult”activities these days.

In the past, getting the first driver ' s license was seen as something “cool” that could impress one's friends. But today, kids would rather stay at home and play with their phones. If they aren’t spending time with their friends, they aren’t interested in that“cool”license, according to the Chicago Tribune.

It is hard to say growing up more slowly is good or bad. But kids should have more time for social and emotional(情感的) development. It is necessary for achieving success later in their life.

1Now in America.

A. fewer teens are doing “adult”activities

B. most teens spend too much time on homework

C. teens hate to do other things except part-time jobs

D. teens pay more attention to driver's licenses

2Jean Twenge thinks American teenagers are growing up slowly because .

A. they have too much homework to do

B. they spend too much time at school

C. playing with tecnology takes up most of kid’s time.

D. kids are more interested in “adult” activities

3According to the Chicago Tribune, why are kids spending less time with their friends?

A. Because they don’t want to play with their friends.

B. Because they think that playing with friends is not cool.

C. Because they need more time to focus on their schoolwork.

D. Because they would rather spend time on their phones.

4What's the text mainly about?

A. What American teens’ worries are.

B. Why American teens grow up slowly.

C. What American teens think of growing up.

D. Why social media and smartphones are important.

【题目】阅读下面短文,根据短文内容, 从每个方框内所给11个词汇中选择10个意义相符的词汇,必要时可加情态动词或者助动词,进行词形变化,填入空白处。

think look stay tell hurt ring buy stop see catch watch

think look stay tell hurt ring buy stop see catch watch

It was Sunday afternoon.My brother and I were alone at home.My parents went for a party and asked me to look after my brother.I was doing my homework while my younger brother1 TV.Suddenly, the doorbell 2.Ding-Ding! My little brother thought that it was our parents, so he opened thedoor quickly.

A tall man wearing a black raincoat stood outside.He said that he came to sell books and asked if our parents were at home.

Without 3, my brother said,“No”. Then the man asked if we would like4some story books.I refused him.When I wanted to close the door, he suddenly pushed the door veryhardand came into our house.He took out a knife and said, “Don’t move, or I 5 you.” Then he ordered me to tie up my brother’s hands with a rope.I tied up his hands in a special way so my brother could untie(解开)himself easily.The man then tied my hands up and locked both of us in the kitchen.

Soon, he went upstairs 6for money.“Brother, 7calm. Untie the rope on your own and then help me untie mine. ” I said.He did a very good job. Then we rushed to the telephone to call the police,but the line was dead.The doors were locked from the outside.It was lucky that the manforgetto lock the kitchen window.We got out of the house through the kitchen window and went to thenearest pay phone to call the police.

Soonthe police came to our house and the man 8by the police.By that time, my parents had come home.We told them the whole story.“Don’t open the door for strangers. I 9you many times. ” Although my mother said angrily, she was glad that we were not hurt.She also told me that I10 my brother fromopening the door to strangers.I learned a lesson on safety.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网