题目内容

【题目】

1我太累了做不好这件事。

I’m ____________ well.

2这个房间足够大,能住三个人。

The room is________________________.

3她迅速赶回家结果发现她家的房子着火了。

She hurried to her home _______________on fire.

【答案】

1 too tired to do it

2 big enough for three people to live in

3 only to find her house

【解析】

1根据句意可知,本句使用动词不定式作状语。too…to…,不能,动词不定式在句中作结果状语。tired形容词,累的;do动词做。所以答案为: too tired to do it。

2根据句意可知,本句使用动词不定式作状语。big enough足够大; for three people 对于三个人来说;to live in 住在里面。所以答案为: big enough for three people to live in。

3根据句意可知,本句使用动词不定式作状语。only副词,仅仅、只; to find her house作状语,表示结果。所以答案为:only to find her house。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Manners are very important for our daily life. There are many different customs and habits among different countries. We must find out and follow their customs so that they will not think us ill-mannered. Here are examples of the things that a person with good education should do.

If you visit a Chinese family, you should knock at the door first. When the door opens, you will not move before the host says “Come in, please.” After you enter the room, you would not sit down until the host asks you to take a seat. When a cup of tea is sent to your hand, you should say“Thank you”and receive it with two hands. Before entering a house in Japan, it is good manners to take off your shoes. In European countries, even though shoes sometimes become very dirty, this is not done. In a Malay house, a visitor always leaves a little food to show that he has had enough. In England, a visitor always finishes the food to show that he has enjoyed it. The host will be pleased with that.

You have to give your present in public in the Middle East to show it is not a bribe. But it’s good manners to give your present in private in Asia. You mustn’t give knives in Latin America because it suggests that you want to cut off the relationship. You mustn’t give your food to Arabia because it suggests that you think your host isn’t offering you enough to eat .

“Come any time” means “I want you to visit me” in India. If you don’t suggest a time at once, the India will think you are refusing the invitation. But if an Englishman says “Come any time”, they will think you are impolite if you start fixing a date.

1People should know different manners in different countries because ________.

A. actions speak louder than words B. when in Rome, do as the Romans do

C. practice makes perfect D. the early bird catches the worm

2What is good manners in China?

A. entering the room without knocking at the door B. leaving a little food before finishing it

C. sitting down directly after entering the room D. receiving a cup of tea with two hands

3The underlined word “bribe” mean___________ in Chinese.

A. 贿赂 B. 贪污 C. 礼物 D. 珍宝

4Which is TRUE according to the passage?

A. Chinese people often give presents in public .

B. Latin American people often send others knives .

C. We can send some food to Arabian people.

D. An Englishman says “Come any time” to show he’s polite.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网