题目内容

【题目】Now it found that students hardly have any sports .Is it because they have no interest in sports? It may not be sure. They are always saying they have more I 1 things to do.

What are these important things? Exams! They have to get r 2 for all kinds of exams or tests in school .U3, many of them almost become bookworms (书呆子). In the p 4, they could do everything they liked, but now they have to s 5 all the time on study.

Under the pressure f 6 their parents and teachers, it is necessary for students to give all of their free time to their studies and g 7 up their sports and hobbies. But some of them have c 8 many problems for themselves and families and schools b 9 they aren’t interested in studying. They became “problem child”.

Education cannot go without physical training, because a quick mind hardly goes along with a weak body. All students should remember: If you don’t have a s 10 body, you can never do anything well. How can you succeed in life?

【答案】

1important

2ready

3Unfortunately

4past

5spend

6from

7give

8caused

9because

10strong

【解析】

短文主要介绍了当今学校的学生们几乎不做运动,根据调查并不是他们对运动不感兴趣,而是他们没有时间去做,因为他们要为考试和学习准备。教育离不开体育锻炼,学生必须知道只有健康强壮的身体才能学好习,做好每件事情,才能有好的未来。

1句意:他们总是说他们有更重要的事情要做。more后跟多音节或部分双音节的形容词构成比较级,根据后面的句子“What are these important things?”可知,答案为important。

2句意:他们必须为学校的各种考试做好准备。get ready for为……作好准备,结合句意以及首字母提示可知,答案为ready。

3句意:不幸的是,他们中的许多人几乎成了书呆子。学生只知道学习,而成为书呆子,是一件遗憾的事情,根据首字母提示可知,答案为Unfortunately。

4句意:过去,他们可以做他们喜欢做的每件事情根据but now判断,前一个句子是讲述过去的事情,in the past在过去,故答案为past。

5句意:但现在他们不得不把所有的时间都花在学习上。spend…on在……方面花费时间,根据首字母提示可知,答案为spend。

6句意:在家长和老师的压力下。from来自于……,学生的压力来自于家长和父母,故答案为from。

7句意:学生有必要把所有的业余时间都交给自己的学习,放弃自己的体育爱好。give up放弃,此处give的前面省略了动词不定式符号to,故要用动词原形。

8句意:但他们中一些人给自己、家庭和学校带来了许多问题此句是现在完成时态,have后面要跟动词的过去分词形式,根据句意以及首字母提示可知,答案为caused。

9句意:因为他们对学习不感兴趣。前后句表示原因,故答案为because。

10句意:如果你没有强壮的身体,你就做不好任何事情形容词修饰名词,根据首字母提示可知,答案为strong。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Do you think WeChat can keep families close? Some students say yes while some say no.

YES

Xing Yuxi, 12, Chongqing

I like to have a family group on WeChat. It’s important to have a good relationship with our family members, as we love them more than anyone else in the world. In my family’s WeChat group, we often share photos that show our daily lives. We freely talk about our work school, or even entertainment. It is nice to communicate with people who know me well.

Wang Wenyi, 12, Guangdong

WeChat family groups can help us do lots of things. For example, if you have a big announcement (通知) to make to your family, you can just send a single message to the group instead of contacting each member separately (分开地). This saves a lot of time. Also, different family members often live far away from each other. Not everyone contacts every other family member often. But family groups allow us to share our lives with everyone.

NO

Ma Jingwen, 14, Sichuan

I used to be in my family’s WeChat group, but I’m not in it anymore. I don’t think it is very useful. Every morning, my family members all send the same emoji (表情), which says “good morning, my friends". The emojis look really old-fashioned, with shining or spinning (旋转的) Chinese characters (汉字). They’re annoying to me. On weekends, they share many pictures while I’m trying to study. My phone keeps ringing, “which really distracts (使…... …分神) me.

Hong Weicheng, 12, Guangdong

Many people share their photos, addresses, and other private information in their WeChat family groups, which is not safe. Also, the long texts and continuous voice messages are annoying to me. My family members often talk about stuff (东西) that has nothing to do with me, but I have to spend time checking the messages anyway. It causes me to spend more time on my phone. It is bad for my eyes.

阅读以上信息,用恰当的单词完成下面的表格,每空一词。

Topic: Can Wechat keep families close?

Persons

Names

1

Students for the opinion

Xing Yuxi

Have a good relationship with the family members.

Be 2 to talk about daily things and communicate with family people.

Wang Wenyi

Help do many things and save much time.

Become 3 to contact other family members often who live far away.

Students 4 the opinion

Ma Jingwen

Don’t be useful.

Distract him because her phone keeps ringing.

Hong Weicheng

Don’t be safe.

It is 5 to his eyes because he has to spend more time checking useless messages.

【题目】(题文)Here’s an article about some star signs .You should read it if you want to know people born under different star signs.

People born under Aries (白羊座)won’t be happy if they have to work from 9 am every day They don’t like regular jobs even they’re given much money .If they’re asked to work in this way, they’ll be angry and careless with details. 58They want new and different tasks and want to be needed by others. So you’d better let them work on their own or let them help and lead other works.

People born under Taurus (金牛座)are the best workers. They’re honest and hard-working. When they work, they follow the rules until the work is finished .Because they’re so careful, some may appear to work a little slowly, but they’ll always finish the work. They’ll happily and gladly be ordered to do dirty work, but they need to get paid.

59People born under Gemini (双子座) may have difficulty in playing attention to one thing for a long time. They love to talk with others and change their ideas. They can be powerful enough to make others believe them easily. So you should stop getting into any arguments with them because they’ll surely win. They hate to study in the office all day and work for a long time.

5657小题为根据短文内容简要回答问题。5859小题为将文中划线句子翻译成汉语。60小题为请给短文拟一个恰当的标题。

1】(小题1Why will people under Aires be angry if we ask them to work from 9am?

______________________________________________________________

2】(小题2What are people born under Taurus like?

______________________________________________________________

3】(小题3_____________________________________________________

4】(小题4_____________________________________________________

5】(小题5_____________________________________________________

【题目】When I was 19 years old, I worked in a doctor’s office as a medical assistant. I was shy and didn’t believe in myself, so I _____ talked with others. I was uncertain about my future.

I met a doctor there and we became good friends. He _____ me to believe in myself and asked me to learn to communicate with others. He helped me accept myself, and then he encouraged me to ______one or two college classes. I did as what he told me and did very well.

One day, he asked me where I wanted to go ten years later and _____ I wanted my life to be like. I hadn’t thought about this before that day. That night, I ______thought about the two questions. It was he that made me enter a different world.

Later, I went to college and realized my _____ was to be accepted into a physician assistant training programme. Unluckily, it was very expensive and I couldn’t afford it. I wanted to ______. When my dream was about to slip away, this wonderful man took me out one evening into a bar, bought me a bottle of beer, and offered to help me pay for my college education. He did it _____ asking for anything in return.

A few years later, I asked him why he helped me. He said,“______ I knew you could be more than what you were, and because once, when I wasn’t sure whether I

could succeed and didn’t have the money for school, _____ helped me.”

I was shocked after hearing his words. And I said, “Thank you, Joe! I will spread the love to others!”

1A. usually B. often C. seldom D. always

2A. encouraged B. allowed C. showed D. reminded

3A. pass B. take C. make D. lose

4A. which B. who C. what D. how

5A. carefully B. secretly C. difficultly D. gently

6A. idea B. message C. dream D. hobby

7A. cheer up B. give up C. calm down D. look down

8A. with B. without C. for D. to

9A. Because B. So C. Though D. As

10A. everyone B. nobody C. anyone D. someone

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网