题目内容
【题目】阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C三个选项中,选出一个最佳选项。
Basketball stars become hip-hop singers. It's true. In NBA, hip-hop music is very popular. Many of the players, like Shaquille O'Neal of the Los Angeles Lakers, write rap(说唱) words when they travel on planes from one city to another. Some of them even have rap radio shows and others perform(表演) in music video.
When some of the younger stars play basketball, they even try to look like hip-hop singers. “Hip-hop is just part of their culture,” says one player. “All of us grew up listening to rap and playing basketball, and rappers grew up doing the same thing.”
Master P. is a famous rap star who wants to become a basketball player. Two NBA teams have invited him to join them. They enjoy listening to his music. An NBA player has become a rapper. He has made four successful rap albums(专辑).
NBA has a closer connection to hip-hop than any other sports league.
(1)Many basketball players in NBA like .
A.hip-hop music
B.country music
C.American singers
(2)Many NBA players rap words when they travel on planes from one city to another.
A.learn
B.write
C.sing
(3) is just part of the NBA players' culture.
A.Music
B.Rapper
C.Hip-hop
(4)The NBA teams invited Master P. to join them just because .
A.they like listening to his music
B.his dancing was popular
C.they like his face and hair
(5)Which of the following is NOT right?
A.Many NBA players have become hip-hop rappers.
B.A rapper wants to become an NBA basketball player.
C.Players in NBA don't like hip-hop music at all.
【答案】
(1)A
(2)B
(3)C
(4)A
(5)C
【解析】本文讲述了NBA球员喜欢说唱音乐,除了打篮球外,还有不少球员利用业余时间培养自己在音乐方面的兴趣爱好。
(1)A细节理解题。根据Basketball stars become hip-hop singers. It's true. In NBA, hip-hop music is very popular.可知NBA的球员喜欢的是hip-hop。故选A。
(2)B细节理解题。根据第一段Many of the players, like Shaquille O'Neal of the Los Angeles Lakers, write rap(说唱) words when they travel on planes from one city to another,可知many of the players write rap words.故选B。
(3)C细节理解题。根据文章第一句Basketball stars become hip-hop singers.及全文可知hip-hop music就是NBA球员文化的一部分。故选C。
(4)A细节理解题。根据第三段前三句Master P. is a famous rap star who wants to become a basketball player. Two NBA teams have invited him to join them. They enjoy listening to his music,可知他们喜欢他的音乐。故选A。
(5)C细节理解题。分析全文大意,本文讲述的是NBA球员喜欢说唱音乐,而C选项的表述明显不正确。故选C。
【题目】选择合适的词填空
neither,nor; not only,but also; either,or; both;and |
(1) his parents he stays at home. They are watching TV.
(2)—Why do you think Xiao Lin is hopeless?
—He's clever hard-working.
(3)Tom can never wake up himself. his brother his father calls him every morning.
(4) Kate I are girls.
(5) he I am going to meet you. We are both busy.