题目内容

【题目】阅读与回答问题。

When Dr, Karen McComb came to Amboseli Park her first task was to learn the names of the one hundred or so elephants most often seen.

Scientists working in the park have learned to study elephants by watching them up close. They have a list of almost one thousand elephants. There are records for all of the elephants born since 1972. Amboseli was a good place for Dr. McComb to study animal communications. Elephants were a great subject because their lifestyle depends on communication.

Dr. McComb and her team had learned a lot about elephant communication, but they kept on thinking about one puzzling (困惑的) watch. Some families were better at distinguishing (区别) calls of friends from those of strangers.

What made some families smarter than others? The scientists searched their records for an explanation. To their surprise, there was only one factor (因素) of importance: The "smartest" families always had the oldest grandmothers. A family, as it did in all other activities, waited for some signal (信号) from the grandmother when they heard a strange contact call. And older, more experienced grandmothers were better at telling whether other elephants were strangers or friends just by their calls.

That was an important discovery. It showed how an elephant family depends on the experience of the grandmother.

回答下面5个问题,每题答案不超过5个词。

1How do scientists working in the park study elephants?

2What did Dr. McComb study?

3What did Dr. McComb and her team do for an explanation?

4Who does everyone in elephant families listen to?

5What does an elephant family depend on in all the activities?

【答案】

1By watching them up close.

2Animal communications.

3They searched their records.

4The oldest grandmothers.

5The experience of the grandmother.

【解析】

这篇文章讲了McComb博士团队在公园近距离研究大象交际时的一些新发现。

1句意在公园里工作的科学家如何研究大象?原文“Scientists working in the park have learned to study elephants by watching them up close.”(在公园工作的科学家已经学会了通过近距离观察大象来研究大象。)说明他们是通过近距离观察来研究大象的,故填:By watching them up close.

2句意:McComb博士的研究是什么?原文“Amboseli was a good place for Dr.McComb to study animal communications.”(安博塞利是Dr.McComb研究动物交际的好地方。)说明博士研究的是动物交际,故填:Animal communications.

3句意为了寻求解释,McComb博士和她的团队做了什么原文“The scientists searched their records for an explanation.”(为了寻求一个解释,科学家们搜寻了他们的记录)说明他们是通过搜索记录来寻求解释的,故填:They searched their records.

4句意大象家庭的每只大象都听谁的话?原文“A family, as it did in all other activities, waited for some signal(信号) from the grandmother”(一个家庭,就像在所有其他活动中一样,是等待祖母的一些信号的)说明大象家庭每只大象都听最老的祖母的,故填:The oldest grandmothers.

5句意大象家庭在所有活动中依赖什么?原文“And older, more experienced grandmothers were better at telling whether other elephants were strangers or friends just by their calls.”(年长的,经验丰富的祖母更善于通过他们的呼唤来判断其他大象是陌生人还是朋友。)说明大象家庭依赖的就是祖母大象的经验,故填:The experience of the grandmother

练习册系列答案
相关题目

【题目】IX. 任务型阅读。

If I can give up coffee, anyone can! I was completely addicted (上瘾). I drank coffee all day. I depended on it for everything. Without coffee, I became sad and anxious. I would feel nervous if I couldn’t get some coffee before an important event like giving a speech or taking an exam.

It took countless tries before I realized how to give up coffee. Between each try, I learned a little bit more. Here’s how I did it.

Coffee Addiction Knowledge

The first step is to learn about what you are dealing with. Caffeine is a drug. The human body gets addicted to it easily. That’s why you feel good when you get your first cup of coffee in the morning and it’s why you feel bad when you try to give it up. There are emotional addictions to the caffeine as well. Some people believe that with the caffeine you will perform better and have more confidence.

Gradually Cut the Amount and Then Replace (替代)It with Green Tea

You can give up coffee suddenly, but why put yourself through that unless you need an unpleasant experience? You can follow these two steps.

1) Gradually cut the amount of coffee you drink according to a plan. Let’s say, you normally drink 5 cups of coffee a day. Over a one-week period, cut out one cup ________ so that by the sixth day you’re at zero.

2) On your first day without coffee replace it with green tea. Green tea has the lowest amount of caffeine of most teas, but don’t expect any similar coffee taste.

1How would the writer feel without coffee before giving it up?

________________________________________________________

2What is caffeine according to the passage?

________________________________________________________

3Put the underlined sentence into Chinese.

________________________________________________________

4Fill in the blank with proper words (no more than 5 words).

________________________________________________________

5Give a proper title (题目) to the passage. __________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网