题目内容
【题目】Here are four clothing stores.
Golden Point Sell: women’s clothing and accessories(配饰) Open hours: 8:30 a.m. ~9:30 p.m. Clothes: Good Price: Service: ★ Phone: 6632225 | The West Village Sell: men’s clothing and second-hand (二手的) clothing Open hours: 8:00 a.m. ~10:00 p.m. Clothes: Bad Price: Service: ★★★★ Phone: 7632646 |
Sports World Sell: sports clothing Open hours: 9:00 a.m. ~ 9:00 p.m. Clothes: Very good Price: Service: ★★★ Phone: 7799365 | The Cross Sell: children's clothing and accessories Open hours: 8:30 a.m. ~ 7:30 p.m. Clothes: Best Price: Service: ★★ Phone: 7246911 |
Notes: means the cheapest; means the most expensive;
★ means friendly; ★★★★ means the friendliest.
【1】In Golden Point you can buy .
A. women’s clothing B. men’s clothing C. second-hand clothing
【2】The West Village has .
A. the best clothes B. the best service C. the worst service
【3】If you want to learn more about children's accessories, you can call .
A. 6632225 B. 7632646 C. 7246911
【4】The opening hours of are the longest.
A. the Cross B. Sports World C. the West Village
【5】The most expensive store .
A. sells women’s accessories
B. has the friendliest service
C. opens earliest each morning
【答案】
【1】 A
【2】 B
【3】 C
【4】 C
【5】 A
【解析】
本文介绍了四家卖衣服的店,包括这四家店的销售商品是什么,开门时间,商品质量,价格,服务等级,联系电话等。
【1】细节考查题,根据文中“Golden Point Sell: women’s clothing and accessories”,可知A项正确,故选A
【2】细节考查题,根据文中Service选项,Golden Point:★;The West Village:★★★★;Sports World:★★★;The Cross: ★★,可知The West Village的服务是最好的,故选B。
【3】细节考查题,根据文中“The Cross Sell: children's clothing and accessories”和“Phone: 7246911”,故选C。
【4】细节考查题,根据文中Opening hours选项,Golden Point:8:30 a.m. ~9:30 p.m.共13个小时;The West Village:8:00 a.m. ~10:00 p.m. 共14个小时;Sports World:9:00 a.m. ~ 9:00 p.m. 共12个小时;The Cross: 8:30 a.m. ~ 7:30 p.m. 共11个小时,故选C。
【5】细节考查题,根据文中price选项,Golden Point: ;The West Village: ;Sports World: ;The Cross: ,所以Golden Point商店的衣服价格很高,Sell: women’s clothing and accessories故选A。
图表类短文是通过看图或表格等来了解某方面的情况。阅读这类材料时,主要从两方面入手;一是了解图表的主题,确定图表的主要内容,二是推敲文、图、画、语言或数字,找出它们之间的关联或试图表达的含义。图表类阅读理解一般设五道问题,且大多是细节题。
1.题干定位法:提问常常用特殊疑问词what,when,where,who,whose,how,why等引出。做这样的题,可以采用“题干定位法”,即先弄清楚题干问什么,然后直接到文中寻找相关信息。带着问题去读文章,目的明确,容易抓住文中与问题相关的信息点。比如:1. In Golden Point you can buy 。这里就可以定位到“Golden Point”。
2.跳读捕捉信息法:其常见的提问方式为:(1)which of the following is true/not ture according to the passage?(2)the writer mentions all of the following except?针对这样的题目,同学们只要运用Skimming(略读)的方法,先整体上阅读文章,然后从原文中找到相关语句进行理解分析,就可以确定答案。要注意的是,不要孤立地理解单个句子,而要结合上下文语境来理解。比如:4. The opening hours of are the longest.这里可以找到关键点“opening hours”,从而快速定位。
【题目】书面表达
去年暑假,吴迪和钟辉乘火车去了北京。根据以下表格内容,写一篇80词左右的短文。
周一 | 到达 |
周二 | 参观博物馆 |
周三 | 去北海公园 |
周四 | 购物 |
周五 | 乘飞机回家 |
要求:(1)内容完整,语意连贯,语法规范;(2)文章内容必须包含表格内所有信息,可适当发挥;(3)文章开头已给出,不计入总词数。
Last summer, Wu Di and Zhong Hui went to Beijing for their holiday.