题目内容

【题目】Here are four clothing stores.

Golden Point

Sell: women’s clothing and accessories(配饰)

Open hours: 8:30 a.m. ~9:30 p.m.

Clothes: Good Price:

Service:

Phone: 6632225

The West Village

Sell: men’s clothing and second-hand (二手的) clothing

Open hours: 8:00 a.m. ~10:00 p.m.

Clothes: Bad Price:

Service: ★★★★

Phone: 7632646

Sports World

Sell: sports clothing

Open hours: 9:00 a.m. ~ 9:00 p.m.

Clothes: Very good Price:

Service: ★★★

Phone: 7799365

The Cross

Sell: children's clothing and accessories

Open hours: 8:30 a.m. ~ 7:30 p.m.

Clothes: Best

Price:

Service: ★★

Phone: 7246911

Notes: means the cheapest; means the most expensive;

means friendly; ★★★★ means the friendliest.

1In Golden Point you can buy .

A. women’s clothing B. men’s clothing C. second-hand clothing

2The West Village has .

A. the best clothes B. the best service C. the worst service

3If you want to learn more about children's accessories, you can call .

A. 6632225 B. 7632646 C. 7246911

4The opening hours of are the longest.

A. the Cross B. Sports World C. the West Village

5The most expensive store .

A. sells women’s accessories

B. has the friendliest service

C. opens earliest each morning

【答案】

1A

2B

3C

4C

5A

【解析】

本文介绍了四家卖衣服的店,包括这四家店的销售商品是什么,开门时间,商品质量,价格,服务等级,联系电话等。

1细节考查题,根据文中“Golden Point Sell: women’s clothing and accessories”,可知A项正确,故选A

2细节考查题,根据文中Service选项,Golden Point:;The West Village:★★★★;Sports World:★★★;The Cross: ★★,可知The West Village的服务是最好的,故选B。

3细节考查题,根据文中“The Cross Sell: children's clothing and accessories”“Phone: 7246911”,故选C。

4细节考查题,根据文中Opening hours选项,Golden Point:8:30 a.m. ~9:30 p.m.13个小时;The West Village:8:00 a.m. ~10:00 p.m. 14个小时;Sports World:9:00 a.m. ~ 9:00 p.m. 12个小时;The Cross: 8:30 a.m. ~ 7:30 p.m. 11个小时,故选C。

5细节考查题,根据文中price选项,Golden Point: ;The West Village: ;Sports World: ;The Cross: ,所以Golden Point商店的衣服价格很高,Sell: women’s clothing and accessories故选A。

图表类短文是通过看图或表格等来了解某方面的情况。阅读这类材料时,主要从两方面入手;一是了解图表的主题,确定图表的主要内容,二是推敲文、图、画、语言或数字,找出它们之间的关联或试图表达的含义。图表类阅读理解一般设五道问题,且大多是细节题。

1.题干定位法:提问常常用特殊疑问词what,when,where,who,whose,how,why等引出。做这样的题,可以采用题干定位法,即先弄清楚题干问什么,然后直接到文中寻找相关信息。带着问题去读文章,目的明确,容易抓住文中与问题相关的信息点。比如:1. In Golden Point you can buy 。这里就可以定位到“Golden Point”。

2.跳读捕捉信息法:其常见的提问方式为:(1)which of the following is true/not ture according to the passage?(2)the writer mentions all of the following except?针对这样的题目,同学们只要运用Skimming(略读)的方法,先整体上阅读文章,然后从原文中找到相关语句进行理解分析,就可以确定答案。要注意的是,不要孤立地理解单个句子,而要结合上下文语境来理解。比如:4. The opening hours of are the longest.这里可以找到关键点“opening hours”,从而快速定位。

练习册系列答案
相关题目

【题目】When I was about 12, I had an enemy, a girl who liked to point out my shortcomings(缺点). Sometimes she said I was thin. Sometimes she said I was lazy. Sometimes she said I wasn’t a good student. Sometimes she said I talked too much, and so on. I tried to put up with her as long as I could. At last, I became very angry. I ran to my father with tears in my eyes.

He listened to me quietly, and then he asked, “Are the things she said true or not? Mary, didn’t you ever wonder what you’re really like? Go and make a list of everything she said and mark (作记号)the points that are true. Pay no attention to the other things she said.”

I did as he told me and to my surprise, I found that about half the things were true. I brought the list back to my dad. He refused(拒绝) to take it. “That’s just for you,” he said. “You know better than anyone else the truth about yourself. When something said about you is true, you’ll find it will be helpful to you. Don’t close your ears. Listen to them all, but hear the truth and do what you think is right.”

Many years has passed. I often think of that thing. In our life we often meet with some trouble and we often go to someone and ask for advice. For some advice you will treasure(珍惜)all your life!

1What does the underlined phrase “put up with” mean in the passage?

A. 张贴 B. 建立 C. 忍受 D. 赶上

2What did the writer’s father do after he heard her complaints(抱怨)?

A. He agreed with her “enemy”.

B. he let her continue to put up with her “enemy”.

C. He told her to write down all her “enemy” had said about her.

D. He told her not to pay attention to what her “enemy” had said.

3The writer felt________ when she did the things as her father had told her.

A. surprised B. angry C. happy D. sad

4Which of the following can we know from the passage?

A. The “enemy” thought the writer was pretty.

B. The “enemy” thought the writer studied hard.

C. The writer and her “enemy” became the best friends at last.

D. The writer is thankful to her father.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网