题目内容

【题目】

Dear doctor,

First Aid is the immediate care given to a person who has been injured or suddenly ill, including self-help and home care if medical help can't be given in time. First aid knowledge means life or death during an emergent(紧急的)situation. So I want to learn something important about general treatment to burns and heatstroke(中暑). Can you help me?

Jack

Dear Jack,

Thank you for asking me some questions about first aid. I hope I can give you a hand.

General Treatment to Burns:

Move the injured away from the heat.

Check the breathing as well as the size and depth of burns.

Wash the burnt area with water to reduce pain.

Cover the wound with a sterilized(消毒的)dressing

For burns on the face, use sheet or something else to cover the burnt area.

Heatstroke:

To avoid heatstroke, you should stop tiring activities in hot weather. If you still go outdoors, you should:

wear light loose-fitting(宽松的)clothing.

rest in a cool place as often as possible;

drink boiled water or fruit juice;

avoid drinks such as milk, wine and beer.

Doctor

1First Aid is given .

A. when doctors arriveB. before doctors arrive

C. after doctors arriveD. to patients in hospital

2If someone's arm is burnt by a fire, you should .

A. cover his arms with some sheetB. cut his arm off to get it away from the fire

C. check the size of his arm firstD. put his arm under some running water

3What should you do if you must go outdoors in hot weather?

A. Wear close clothesB. Rest outdoors as often as possible,

C. Drink boiled water or fruit juice.D. Drink milk, wine and beer.

【答案】

1B

2D

3C

【解析】

短文大意:本文是两封书信:一封是杰克写给医生的,请求学习一些关于烧伤和中暑的急救方法;另一封是医生的回复,介绍了烧伤和中暑的急救方法和措施。

1题意:在医生到达之前要进行急救。考查细节理解。根据First Aid is the immediate care given to a person who has been injured or suddenly ill, including self-help and home care if medical help can't be given in time.急救是对受伤或突然生病的人进行的即时护理,包括在不能及时得到医疗帮助的情况下进行自助和家庭护理,可知在医生到达之前要进行急救,故选B

2题意:如果有人的手臂被火烧伤,你应该把他的手臂放在流动的水中。考查细节判断。A. cover his arms with some sheet用床单盖住他的胳膊;根据or burns on the face, use sheet or something else to cover the burnt area.,可知说法错误。B. cut his arm off to get it away from the fire把他的胳膊砍下来,让它远离火堆;根据Move the injured away from the heat.和生活实际,可知说法错误。C. check the size of his arm first 先检查他手臂的大小;根据第一步Move the injured away from the heat.,可知说法错误。D. put his arm under some running water把他的胳膊放在流水下面;根据Wash the burnt area with water to reduce pain.,可知说法正确。综合以上分析,故选D

3题意:如果你必须在炎热的天气里到户外去,你该怎么办?考查细节推断。根据If you still go outdoors, you should: wear light loose-fitting clothing. 穿轻便宽松的衣服; rest in a cool place as often as possible; 尽可能多地在阴凉的地方休息; drink boiled water or fruit juice; 饮用开水或果汁; avoid drinks such as milk, wine and beer. 避免饮用牛奶、葡萄酒和啤酒等饮料,可知Drink boiled water or fruit juice.是正确说法,故选C

阅读理解是最能体现学生英语能力的题型,分值较高,如何通过解题方法的掌握来提升自己解答阅读理解题的技巧是学生最关心的问题。初中阅读理解一般考查学生的细节理解能力,主旨理解能力和推理判断能力。做阅读理解题,首先要准确理解题意,然后根据题意根据短文内容做出正确的答案。(1)考查细节理解能力,此类型题较简单,准确理解题意后,直接到文中找出答案。(2)考查猜词能力。做这种题型时,要根据上下文意思准确猜出词意。3)考查推理判断能力,此类题型较难,准确理解题意后,在文中找出相关的内容做出合理的推断。(4)考查主旨理解题。此类题型需通读全文,整体把握,根据文本主要内容选择合适的选项。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列短文,回答问题

An ant is saved by a pigeon, and almost immediately returns the favor.

One day an ant found a grain of corn and decided to take it home. He held it very tight, and hurried as fast as he could, so that nobody would take the grain of corn from him. There was a river on the way home, but the ant, in a hurry, had forgotten about it, and he fell in, corn and all.

The corn slipped from his mouth and went to the bottom of the river. The ant stayed on top of the water and worked hard to find a place to get out. But after a while, the ant began to be afraid that he was out of breath.

A pigeon came to the river to drink, and she saw the ant crying for help in the water. She decided that she would help the little fellow. She took a long, dry piece of grass and dropped it so that it fell near the ant. He climbed on to the grass and soon got out. The ant caught his breath, and then thanked the pigeon for saving him.

There was a boy near the river with a gun. The ant saw him walking up nearer and nearer to the pigeon. Hurrying as fast as he could, the ant climbed up the boy’s leg and gave him a hard bite.

The boy dropped his gun and cried out, and the pigeon saw him and flew to safety. Each had saved the other. When the pigeon saved the ant she did not know that the ant would ever be able to do anything for her in return. Each was happier because of what each did for the other.

The Bura people say, “Every person is another’s butter.”

1What did the ant find one day?

____________________________________________________________

2Why did the ant go back home as fast as he could?

___________________________________________________________

3Was the ant able to get out of the river by himself?

_____________________________________________________________

4What did the pigeon see when she came to the river?

___________________________________________________________

5How did the ant save the pigeon when the pigeon was in danger?

____________________________________________________________

【题目】 British people are famous for apologizing (道歉) in almost every situation. __________ we are apologizing for asking a question, for our bad weather or we sneeze before others (打喷嚏), we are probably the number-one nation for apologies. We pride ourselves on our polite __________ in public. As a result, we use the word "sorry" quite a lot—even when we don't really _________ it! Usually, if you want to ask someone for the time, you would start by saying "Sorry to bother you. Do you know the time?" If you're five minutes late for an appointment (约会), you would generally _________ the person by saying "Sorry, I'm late!We use the word "sorry" in so many different situations that the meaning of the word has slightly _________ over time. The two main dictionary definitions (定义) of "sorry" are: feeling sad for someone else because of their problems or feeling regret because you've done something wrong. Usually, when you want to ask a stranger a question, you __________ with "Sorry to disturb you." In this situation, we aren't saying sorry because we feel sad for that person or because we feel regret.So what does "sorry" really mean? Well, in the British _________ , saying "sorry" is a way to be polite, especially to people who you don't know very well. It's also a very _________ way to get what you want. __________ , an actor asked different people on a rainy day if he could use their mobile phones. When he asked one group of strangers without apologizing first, he was only 9 per cent successful in borrowing their phones. _________, when he apologized to another group about the bad weather before asking if he could use their mobile phones, he was 47 per cent successful. So maybe saying "sorry" is not just being polite, but it is also a good method to get what you want too!

1A. WhenB. WhetherC. BeforeD. Though

2A. activitiesB. conversationsC. mannersD. discussions

3A. meanB. enjoyC. acceptD. use

4A. tellB. faceC. remindD. greet

5A. developedB. appearedC. improvedD. changed

6A. startB. leadC. replyD. go

7A. historyB. traditionC. cultureD. habit

8A. safeB. cleverC. braveD. true

9A. FinallyB. UsuallyC. MostlyD. Recently

10A. OtherwiseB. HoweverC. InsteadD. Moreover

【题目】Are you worried about its quality when you have561(酸奶)now? Do you feel it difficult to choose the safest one when you stand in front of the shelf of cooking oil in a supermarket? Food57s2is probably the thing Chinese people worry most now, but how can we be sure the food we eat is safe? The WHO (World Health Organization) says that there are 5 main rules to make sure that food is safe to eat. Stop germs(病菌(583affecting our food by keeping ourselves and areas where food is kept, prepared and served clean. Make sure that raw(生的)and cooked foods are not kept together so that the raw food can't dirty the59c4 food. Be certain that food is cooked for the correct amount of time to kill any bacteria(细菌.If you have to store any food, make60s5 it is stored at the right temperature. Use safe616(水)when cooking and cleaning food.

One of the most important things we can do to stop food627(污染)is to properly wash our hands before we prepare or eat any food. It is638 that we should wash our hands with warm water and soap for 10 to 20 seconds to make sure they are clean. Of course we can64f9 these steps in our own homes to keep our food safe, but how can we be sure that the places we buy our food from also follow the right rules? There are organizations which work hard to make sure that food is safe. This also includes making sure that the correct labeling(标签)is on the food people buy and checking that an additives(添加剂)in the products are safe. We have to put food into our body. The food must be safe and healthy to6510our body safe and healthy.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网