题目内容
【题目】阅读下列短文,从下面每小题的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。D![]()
The Sun shone high in the sky.When a little boy was playing in the garden of a house,a deer suddenly rushed into.It took the boy away.This made the little boy afraid and shouted.His mother came out,seeing the deer running off towards the mountains with her little boy.
The boy's mother was so worried. She ran after the deer,as fast as she could,but not too far away,she found her little boy sitting safely on the grass.His mother was so happy that she cried.
When she went back home with her son,she was amazed at what she saw.The big tree in the back of their house fell down when she was out looking for her son.The whole house was broken.The chickens and dogs in the house were all dead.If she and her little boy were at home,...
Then the little boy's mother remembered the deer.About a year ago,it ran into her house because a hunter(猎人)wanted to catch it.She felt sorry for the poor deer,so she covered it with some clothes.When the hunter rushed in,he couldn't find it.He thought it must go out of the back door, so he kept catching it,and when he was far,far away,she let it return to the forest.
She never imagined that the deer could remember her kindness(友善).
(1)What was the weather like that day?
A.Rainy.
B.Sunny.
C.Cloudy.
D.Windy.
(2)What did the mother do when she saw the deer taking his son away?
A.Called the police.
B.Cried for help.
C.Ran after the deer herself
D.Shot the deer.
(3)Which of the following things make the house fall down?
A.A big tree.
B.The deer.
C.The son.
D.The chickens and dogs.
(4)Why did the deer take the little boy away?
A.Because it wanted to save the family.
B.Because it was hungry to eat the boy.
C.Because it'd like to make the mother feel afraid.
D.Because it lost its baby and wanted to have a baby.
【答案】
(1)B
(2)C
(3)A
(4)A
【解析】短文大意:这篇短文讲的是曾经一个女人救了一只鹿,然后鹿为了报恩救了她和她的儿子。
(1)细节理解题。根据 The Sun shone high in the sky.太阳在高空照耀着。可知是晴天,故选B。
(2)细节理解题。根据She ran after the deer,as fast as she could,她尽可能快跟着鹿跑。故选C。
(3)细节理解题。根据The big tree in the back of their house fell down when she was out looking for her son.The whole house was broken.当她出去找儿子时,他们房屋后面的大树倒了。整个房子坏了。故选A。
(4)推理判断题。根据She never imagined that the deer could remember her kindness(友善).她从来没想到鹿会记得她的友善。可知鹿带走小男孩是为了救她们母子报恩。故选A。
【题目】Want to enjoy some extreme sports (极限运动)? Here are some extreme sport clubs across universities(大学) in the UK.
Octopush (水中曲棍球) Oxford, York, Aberdeen and Warwick are only some of the universities that offer this unusual sport. Anyone who is able to swim can play. Two teams of six players play together. Everyone wears a mask and carries a small wood stick. |
|
Skiing and snowboarding Nearly every university in the UK has a skiing and snowboarding club. For example, Brumski & Board Club of Birmingham University has run for 30 years and has about 500 members. They hold Christmas and Easter ski trips every year and take part in competitions. |
|
Skateboarding Warwick University is home to the Longboarding Club. A Longboard is two or three feet longer than a usual skateboard and has a wider wheel base. Without offering club T-shirts, the Longboarding Chub lets members have their personal socks. |
|
BASE jumping The University of Lincoln offers BASE jumping. In BASE jumping, players jump from fixed objects and use a parachute (降落伞) to break their fall. They go on weekly trips to Skydive Hibaldstow. |
|
【1】If a student wants to take part in Octopush, he or she should be able to _______.
A. ski B. swim C. skate D. skydive
【2】How many members are there in Brumski & Board Club?
A. About 30. B. About 300. C. About 50. D. About 500.
【3】A usual skateboard is __________ than a longboard.
A. shorter B. longer C. wider D. bigger
【4】Which university offers BASE jumping?
A. Oxford. B. York. C. Lincoln. D. Warwick.
【5】According to the passage, which of the following is the most common sport in UK universities?
A. Octopush. B. Snowboarding. C. Skateboarding. D. BASE jumping.