题目内容

【题目】任务型阅读

In the deserts of North Africa and Saudi Arabia lives the smallest of all foxes with the largest of ears. This animal is the fennec fox.

Fennec foxes have ears that are 5 to 6 inches long. That’s big for an animal that weighs less than four pounds. Their ears help shed(去除)body heat. And, as you may have guessed, they also provide great hearing.

It’s also interesting to think about the hair of fennec foxes. Why would a fox that lives in the desert need a thick, fur coat? Actually, the desert isn’t always warm. During the nighttime, a desert can be terribly cold! A fennec fox’s fur keeps them warm during those desert nights. They also have long bushy tails that they use as a blanket. And the hair on their feet protects them from the .hot sand in the daytime.

Fennec foxes live in small communities of dens(兽穴). They spend most of the day sleeping in their dens, out of the hot sun. Then, when night comes, they come out in search of food. In addition to their great hearing, fennecs also use their great sense of smell and big eyes to track down dinner.

Like other foxes, fennecs are omnivores. This means they eat both meat and plants. They like eating birds, eggs, insects, snails, fruit and leaves best.

Fennec fox mothers have one to five babies at a time. The lifespan of a fennec fox is 10 to 12 years. The cream coloration of fennec foxes help them blend into their desert habitat. Still, they have to watch out for predators(捕食性动物). These include caracals (a type of wild cat) , jackals, eagle owls, hyenas and humans. Humans catch them for their fur and to sell as pets.

【答案】

1Living

2smallest

3helps

4heat

5hearing

6smell

7sleep

8night

9favourite

10Danger

【解析】

试题分析:这篇短文主要讲述了在北非的沙漠和沙阿拉伯生活着有最小与最大的耳朵的狐狸;本文介绍了大耳狐的外貌特征和它的生活习性。

1根据第一段中的live判断,此处需要live的现在分词作定语。

2根据表格的内容可知是描述大耳狐的外貌特征的,根据In the deserts of North Africa and Saudi Arabia lives the smallest of all foxes with the largest of ears可知们是具有最大耳朵最小的狐狸,结合语境故答案smallest

3根据文中A fennec fox's fur keeps them warm during those desert nights.,可知们厚厚的皮毛帮助们在寒冷的沙漠地区生存结合语境,故答案helps

4根据文中And the hair on their feet protects them from the hot sand in the daytime.可知们脚上的毛发保护他们远离白天沙漠地区的热度。故本题的空格处填heat

5根据文中的题意可知们具有大耳朵和眼睛,所以们的听觉和视觉非常的好,所以本题的空格处应该填hearing

6根据第五段的In addition to their great hearing, fennecs also use their great sense of smell and big eyes to track down dinner可知们也会用们的味觉和大眼睛来追踪晚餐,判断填smell

7根据第五段的They spend most of the day sleeping in their dens, out of the hot sun判断填sleep

8根据第五段的Then, when night comes, they come out in search of food判断填night

9根据第六段的They like eating birds, eggs, insects, snails, fruit and leaves best判断填favourite

10综合判断题。根据文章的最后一段判断是fox面临的危险,故答案Danger

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列短文,从下面每小题的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。D

The Sun shone high in the sky.When a little boy was playing in the garden of a house,a deer suddenly rushed into.It took the boy away.This made the little boy afraid and shouted.His mother came out,seeing the deer running off towards the mountains with her little boy.
The boy's mother was so worried. She ran after the deer,as fast as she could,but not too far away,she found her little boy sitting safely on the grass.His mother was so happy that she cried.
When she went back home with her son,she was amazed at what she saw.The big tree in the back of their house fell down when she was out looking for her son.The whole house was broken.The chickens and dogs in the house were all dead.If she and her little boy were at home,...
Then the little boy's mother remembered the deer.About a year ago,it ran into her house because a hunter(猎人)wanted to catch it.She felt sorry for the poor deer,so she covered it with some clothes.When the hunter rushed in,he couldn't find it.He thought it must go out of the back door, so he kept catching it,and when he was far,far away,she let it return to the forest.
She never imagined that the deer could remember her kindness(友善).
(1)What was the weather like that day?
A.Rainy.
B.Sunny.
C.Cloudy.
D.Windy.
(2)What did the mother do when she saw the deer taking his son away?
A.Called the police.
B.Cried for help.
C.Ran after the deer herself
D.Shot the deer.
(3)Which of the following things make the house fall down?
A.A big tree.
B.The deer.
C.The son.
D.The chickens and dogs.
(4)Why did the deer take the little boy away?
A.Because it wanted to save the family.
B.Because it was hungry to eat the boy.
C.Because it'd like to make the mother feel afraid.
D.Because it lost its baby and wanted to have a baby.

【题目】Maybe there is no better time for us to think about the steps our family can take to protect the environment. In fact, in our daily life, there are many kinds of easy ways we can think of to save money and protect the environment.

Make our houses more airtight (密封的). If so, it will stop temperature loss and keep the houses warm in winter.

Buy newer fridges and air conditioners (空调), especially when the old ones are more than five years old. New ones can save twice as much energy as old ones. ]

Change bulbs. LED light bulbs can give brighter light with less energy and can be used for a longer time.

Clothes can be washed clean in cold water with today’s detergents (洗涤剂). Using hot water takes five times the energy and produces five times the carbon ().

If we all take action to save energy and reduce consumption (消耗) in our daily life, it will not only save money but also help protect the environment.

Living tips for better1

It’s2for us to think about protecting the environment.

Ways to3
money and protecting
the environment

To stop temperature loss and keep the houses4in winter, it’s better to make our houses more airtight.
As old electrical appliances(电器)5too much energy, it’s a good idea for us to6them for new ones after they serve us for more than five years.
LED light bulbs can give brighter light as well as save7, and they have a8lifespan(寿命)
We should wash clothes with cold water because it takes9energy and produces lower carbon.

Conclusion

To protect the environment, we need to take action to save energy and10consumption.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网