题目内容
【题目】阅读下列短文,从下面每小题的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。E![]()
Saving the Earth shouldn't be so difficult,if we can do the following.
First,we should take our time . There is no need to hurry.We can walk or ride a bike to work.
Second,we should smell the Each.Open the windows.Turn off the air-conditioner, and at the same time,save the energy.
Third,we should enjoy cooking at home and having meals on our dinner table.So we can use our own bowls and chopsticks,not the plastic ones.
Fourth,we should spend our weekends and holidays in the park playing games and just riding a bike around.
Fifth,we should learn how to use old things well in the house,in the garden,or in the kitchen.
Lastly, no one really has a mountain and a sea.Don't throw rubbish here and there.
(1)What does the writer think of saving the Earth?
A.It should be safe.
B.It should be difficult.
C.It should be easy.
D.It should be happy.
(2)What do the underlined words "take our time" mean?
A.Be happy.
B.Be slow.
C.Be fast.
D.Be sad.
(3)What can we know from the passage?
A.Eating at home can help save the Earth.
B.Opening the windows can help save energy。
C.Not buying new things can save the Earth.
D.Throwing old things away is good for the Earth.
(4)What is the passage mainly about?
A.What does the Earth look like.
B.How to enjoy living on Earth easily.
C.How to protect the Earth in an easy way.
D.How to protect the Earth in an interesting way.
【答案】
(1)C
(2)B
(3)A
(4)C
【解析】短文大意:这篇短文是关于怎样救助地球给出的几点建议。
(1)细节理解题。根据Saving the Earth shouldn't be so difficult。救助地球应该不是太难。故选C。
(2)词意猜测题。根据There is no need to hurry. 不必着急。可知这得慢慢来。故选B。
(3)细节理解题。根据we should enjoy cooking at home and having meals on our dinner table.So we can use our own bowls and chopsticks,not the plastic ones.我们应该喜欢在家做饭,在我们的餐桌上吃饭。因此我们能用我们自己的碗和筷子,不是塑料的。可知在家吃饭能节约,也可救助地球。故选A。
(4)主旨大意题。根据文章主题句 Saving the Earth shouldn't be so difficult,if we can do the following.可知 这篇文章是关于如何保护地球。故选C。
【题目】Maybe there is no better time for us to think about the steps our family can take to protect the environment. In fact, in our daily life, there are many kinds of easy ways we can think of to save money and protect the environment.
Make our houses more airtight (密封的). If so, it will stop temperature loss and keep the houses warm in winter.
Buy newer fridges and air conditioners (空调), especially when the old ones are more than five years old. New ones can save twice as much energy as old ones. ]
Change bulbs. LED light bulbs can give brighter light with less energy and can be used for a longer time.
Clothes can be washed clean in cold water with today’s detergents (洗涤剂). Using hot water takes five times the energy and produces five times the carbon (碳).
If we all take action to save energy and reduce consumption (消耗) in our daily life, it will not only save money but also help protect the environment.
![]()
Living tips for better【1】 | |
It’s【2】for us to think about protecting the environment. | |
Ways to【3】 | To stop temperature loss and keep the houses【4】in winter, it’s better to make our houses more airtight. |
Conclusion | To protect the environment, we need to take action to save energy and【10】consumption. |