题目内容

【题目】 What do you like to collect(收集)? Stamps or toy cars? Different people like different things. Here are four people and the things they like to collect.

Andy Lau, 48years old

He has lots of Ultramen (奥特曼).He likes them,because he wants to be as strong as them .

Barbie Xu, 33 years old

She is collecting some scary pictures now. She takes a camera with her when she goes out . She likes to take scary photos.

Nicolas Tse, 29 years old

He likes to collect guitars. He has many guitars. He hopes to have a guitar exhibition(展览)

Jiang Nara, 28 years old

She likes collecting dresses best.There are a lot of dresses in her room. In her eyes, nothing is more important than dresses.

1_______likes to collect scary pictures.

A.Barbie XuB.Andy Lau

C.Nicolas TseD.Jiang Nara

2Andy Lau likes Ultramen because_____

A.he is not strongB.he is a very strong man

C.he hopes to be strong like UltramenD.Ultramen always help him

3Nicolas Tse wants to___.

A.sing songsB.have a guitar exhibition

C.play the guitarD.buy mang guitars

4Jiang Nara is_______years old.

A.28B.29C.33D.48

5Which of the following is true according to the passage ?

A.Barbie Xu takes scary pictures with her cameraB.Andy Lau has many pictures of Ultramen.

C.Nicolas Tse is good at playing the guitar.D.Jang Nara wears different dresses every day.

【答案】

1A

2C

3B

4A

5A

【解析】

本篇讲述Andy Lau, Barbie Xu, Nicolas Tse, Jiang Nara这四个人的年龄以及根据自己不同的爱好有不同的收藏。

1细节理解题。根据文中“Barbie Xu, She is collecting some scary pictures now”可知Barbie Xu喜欢收集一些恐怖的照片;故选A

2细节理解题。根据文中“Andy Lau,He likes them, because he wants to be as strong as them ”—— 可知他想像奥特曼一样的强壮;故选C

3细节理解题。根据文中“Nicolas Tse,. He hopes to have a guitar exhibition”—— 可知他想办个吉他展;故选B

4细节理解题。根据文中“Jiang Nara, 28 years old”—— 可知Jiang Nara28岁;故选A

5推理判断题。根据文中“She takes a camera with her when she goes out . She likes to take scary photos.”—— 可知当她出去时带着相机,她喜欢拍恐怖的照片;所以A表述正确; Andy收集很多的奥特曼,不是奥特曼的图片,所以,B表述错误;Nicolas Tse收集吉他是为了办吉他展,所以,C表述错误;. Jang Nara把连衣裙看的比什么重要,文中没提到她每天穿不同的裙子,所以D表述错误;故选A

本篇是阅读单选,考查细节理解和推理判断能力。解答前要先快速阅读全文,理解大意;再阅读题干,正确理解题干的要求;然后回归原文,寻找有用信息作答;本篇题型设定题1234是细节理解题,解答时要在原文中找出题干包含的信息部分,这样可以正确地捉住有效信息,确保答题的准确性;题5推理判断题要仔细比对原文和题干的信息,一一排除干扰项。解答完,要通读全文,核实答案和原文信息是否一致。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Do you know any 9-year-olds who have started their own museums? When Theodore Roosevelt was only nine, he and two of his cousins opened the “Roosevelt Museum of Natural History.”The museum was in Theodore's bedroom.It had a total of 12 specimens.On display were a few seashells, some dead insects,and some birds' nests.Young Roosevelt took great pride in his small museum.

Born in New York in 1858, Theodore Roosevelt was not always healthy. “I was a sickly boy”, he once wrote.Roosevelt had a health condition called asthma.He often found it hard to breathe. Instead of playing, he watched nature and then read and wrote about it.

Roosevelt's interest in nature sometimes got him into trouble.Once, his mother found several dead mice in the icebox.She demanded that the mice be thrown out.This was indeed a loss to science?, Roosevelt said later.

Because Roosevelt was often sickly as a boy, his body was small and weak.When he was about 12, his father asked him to improve his body.Roosevelt began working out in a gym.He didn't become strong quickly.But he did decide to face life's challenges with a strong will.That determination stayed with Roosevelt his whole life.And eventually his body did get strong.As an adult, he was an active and healthy person.He enjoyed adventures, and he loved the outdoors.

A toy company named the teddy bear for Theodore “Teddy”.After knowing that ,Roosevelt refused to shoot a baby bear while hunting.

In 1900, at the age of 41, Roosevelt was elected Vice President.A year later,President McKinley, was shot and killed.Roosevelt became our 26th President.At 42, he was the youngest leader the country had ever had.

1The first paragraph is mainly about__________.

A.Roosevelt Museum of Natural History

B.the 12 specimens in the museum

C.Roosevelt and his two cousins

D.the health condition of Roosevelt

2As a boy, Roosevelt__________.

A.was an active and healthy person

B.was often sick but strong-minded

C.liked adventures and the outdoors

D.always made trouble for his mother

3From the passage, you can draw the conclusion that__________.

A.Roosevelt's mother liked mice

B.Roosevelt respected his father's advice

C.everyone with asthma is small and weak

D.Roosevelt named the teddy bear for Theodore “Teddy”

4You might find this passage in the book__________.

A.Small Nature Museums

B.Living with Asthma

C.The Childhoods of America's Presidents

D.How the Teddy Bear Got Its Name

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网