题目内容

【题目】 A man argued with his wife, so they didn’t talk to each other. Suddenly, the man realized that the next day he would need his wife to wake him up at 6 am for an early-morning business flight.

He didn’t want to be the first to break the silence. If he did, he thought he would lose. So he wrote on a piece of paper, “Please wake me up at 6 am.” He left it where he knew his wife would find it.

The next morning, the man woke up. He found it was already 9 am and he had missed his flight. He was very angry. He was about to go and see why his wife hadn’t woken him up. Then he noticed a piece of paper by the bed. The paper said, “It is 6 am. Wake up.”

根据短文内容,判断下列句子正误。正确的在答题卡上将“T”涂黑,错误的在答题卡上将“F”涂黑。

1The man was going on business the next day.

2The man decided to be the first to break the silence.

3He wrote a note to ask his wife to wake him up.

4The man got on the flight on time the next day.

5The man’s wife forgot to wake him up.

【答案】

1T

2F

3T

4F

5F

【解析】

本文介绍了一个男的和妻子互相争吵。后来这个男的发现自己必须在第二天早上6点起床赶航班,因此他写了一张纸条,要妻子到时叫醒他。第二天,他的妻子写了一张纸条,提醒他起床。

1细节理解题。由句子Suddenly, the man realized that the next day he would need his wife to wake him up at 6 am for an early-morning business flight. 突然,这名男子意识到,第二天他将需要他的妻子在早上6点叫醒他,开始一个清晨的商务航班。可知,那人第二天要出差。因此是对的。故选T

2细节理解题。根据He didn’t want to be the first to break the silence. 他不想第一个打破沉默。因此说那个人决定第一个打破沉默。是错误的。故选F

3细节理解题。根据So he wrote on a piece of paper, “Please wake me up at 6 am.” 于是他在一张纸上写道:请在早上6点叫醒我。可知,他写了一张便条,请妻子叫醒他。故选T

4细节理解题。由句子He found it was already 9 am and he had missed his flight. 他发现已经是上午9点了,他错过了航班。可知,那人第二天准时上了飞机。是错误的。故选F

5细节理解题。根据The paper said, “It is 6 am. Wake up.” 纸条上写着:现在是早上6点。快起床。可知,那人的妻子没有忘记叫醒他。故选F

练习册系列答案
相关题目

【题目】When David was young, he often provided the old people in this mountain village with whatever they wanted as soon as possible.

At that time, he noticed that many old people had much difficulty in buying what they needed, especially after heavy snow. He would knock on the old people’s doors on Saturday to ask if they needed anything from the shop. And the next day he would went down the hill to the shop. The shop was far away from the village. He would bring back heavy things for them every time, which made him very tired on his way back. And very often he was still on his way back when the sun had set down.

His friends asked him what he was doing and after some time some of them joined in. It became a habit as time went by. He never asked for money for doing it, but some old people would put some coins in his pocket without telling him. But later when he found them, he would buy something useful for them with the money.

After he went to college, many of these elderly people would ask his mother about him. Only after the conversations did his mother know what David used to do for them. David had never told his mother what he had done!

Now David is a teacher. He often tells his students that helping the elderly is a good tradition that everyone should follow forever.

1When would David bring back what the elderly needed?

A. On Friday.B. On Saturday.C. On Sunday.D. On Monday.

2How did David feel when he got back from the shop according to the passage?

A. Angry.B. Hungry.C. Thirsty.D. Tired.

3What became a habit as time went by?

A. Going down the hill.B. Going to the shop.

C. Carrying heavy things.D. Helping the elderly.

4We can see from the passage that ________.

A. David is a kind-hearted manB. David is an English teacher now

C. David gets lots of money from the oldD. David always gets home late

5Which of the four is NOT true according to the passage?

A. Some old people would put some money in David’s pocket without telling him.

B. The village where David and the other people lived were very cold in winter.

C. David’s mother knew what his son had done for the old people very clearly.

D. Not only does David help the elderly but also he teaches his students to do so.

【题目】 The measure(衡量)of a man’s real character is what he would do if he knew he would never be found out. — Thomas Macaulay

Some thirty years ago, I was studying in a public school in New York. One day, Mrs. Nannette O’Neill gave a math ___ to our class. When the papers were marked she discovered that twelve boys had made exactly the ____mistakes throughout the test.

There is nothing really new about cheating in exams. Perhaps that was why Mrs. O’Neill didn’t even say a word about it. She only asked the twelve boys to ____ after class. I was one of the twelve.

Mrs. O’Neill asked no questions, and she did not scold (责备)us, either. Instead, she wrote on the blackboard the ____ words by Thomas Macaulay. She then ordered us to ____ these words into our exercise-books one hundred times.

I don’t ____ about the other eleven boys. Speaking for ____ I can say: it was the most important single _____of my life. Thirty years after being introduced to Macaulay’s words, they ____ seem to me the best yardstick (准绳), because they give us a ____ to measure ourselves rather than others.

____ of us are asked to made great decisions about nations going to war or armies going to battle. But all of us are called upon daily to make a great many personal decisions. ____ the wallet which was found in the street be put into a pocket ____ turned over to the policeman? Should the extra(额外的) change that was received at the store be forgotten or ____? Nobody will know except you. But you have to live with yourself, and it is always ____ to live with someone you respect.

1A. testB. problemC. paperD. lesson

2A. easyB. funnyC. sameD. serious

3A. comeB. leaveC. remainD. apologize

4A. aboveB. commonC. followingD. unusual

5A. repeatB. getC. putD. copy

6A. worryB. knowC. hearD. talk

7A. myselfB. ourselvesC. themselvesD. herself

8A. chanceB. incidentC. lessonD. memory

9A. evenB. stillC. alwaysD. almost

10A. wayB. sentenceC. choiceD. reason

11A. AllB. FewC. SomeD. None

12A. ShouldB. MustC.WouldD. Need

13A. andB. orC. thenD. but

14A. paidB. rememberedC. sharedD. returned

15A. harderB. betterC. more peacefulD. more natural

【题目】第一节任务型阅读

阅读下面短文,根据短文内容回答问题。

Can you remember the day when you spoke your first word? If you can, you are unusual. Try to imagine what the first few months of your life were like. I am sure you just spent most of your time eating, sleeping and crying. As you grew older, you were awake most of the time. It took your parents more time to play with you and talk to you. You watched and listened curiously (好奇地). You began to know that people made certain sounds to go with certain things.

Then you began to try making the sounds you heard. And step by step you were able to make the right sound for one thing.

Later you came to understand the secret of language. The secret is that a certain sound means a certain thing. One sound might be nice, but it can’t be a word unless everybody agrees on its meaning. People can understand each other only when they use the same set of sounds of things. Then they have a LANGUAGE.

After you found the secret of language, you began to learn words. Some words mean things, such as BOOKS, CHAIRS and SHOES. Some words mean doing things, such as GO and SWIM, and other words describe things, such as GOOD and DIRTY. Soon you learned to put words together to express your idea, such as “I want to go out and play with my friends.” This is language. By means of language people can communicate. So we say languages are means of communication.

1What does a baby do in his first few months of life? (within 5 words)

__________________________________________

2What’s the secret of language? (within 7 words)

__________________________________________

3When can people understand each other? (within 10 words)

__________________________________________

4What do people use words like “GOOD” and “DIRTY” to do? (within 3 words)

__________________________________________

5Why do people learn and use language? (within 2 words)

__________________________________________

【题目】阅读下面短文,从短文后所给的ABC三个选项中选出可以填入相应空白处的最佳选项,并在答题卡上将相应的字母编号涂黑。

One afternoon in June, Maggie was driving back to her house. Her sheepdog, Patches, was sitting in the back with ______ head out of the window to help it cool down. ______, Maggie heard a loud noise and she began to lose control of the car. Then the ______ crashed into a tree.

Maggie opened her eyes and looked around to ______ that her dog was all right. Then she felt a great pain in her left leg. And she realized that the car was filled with thick black smoke. She pushed the car door open and tried to get out, but her trousers were caught in ______. That’s when Patches proved (证明是) to be a ______ dog hero.

It started biting her trousers until Maggie could pull her leg. Unluckily, that wasn’t enough because Maggie ______ couldn’t move. Patches grabbed (抓住) her jacket with its teeth and bravely pulled her out of the car. She ______ to the ground, but Patches kept pulling until it made Maggie far away from the car. After a while, the car blew up (爆炸).

Finally, the emergency services ______ and they took Maggie to a hospital.

Maggie is very proud of Patches. She says that she wouldn’t be here today to tell his ______ if there were no her brave dog.

1A. herB. itsC. my

2A. FinallyB. CertainlyC. Suddenly

3A. dogB. carC. house

4A. depend onB. think aboutC. make sure

5A. somethingB. anythingC. everything

6A. richB. luckyC. real

7A. stillB. onlyC. hardly

8A. fellB. jumpedC. led

9A. stoppedB. arrivedC. left

10A. jokeB. problemC. story

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网