题目内容
【题目】根据短文内容,从方框中选择恰当的单词填空,请将单词填写在答题卡对应的横线上。每个单词只能用一次,每空一词。
asked when from Finally leave running harder feeling try failed
asked when from Finally leave running harder feeling try failed
A few weeks ago, I visited Sydney, a perfect place to surf. I knew I couldn’t 【1】 it without going surfing myself. I booked a group surf lessons 【2】 I was in Byron Bay. Byron Bay is a really popular place for surfers to go!
We first were 【3】 to learn how to read the sea conditions and what to expect in the water. Then we did a warm-up by 【4】 along the beach. Next, it was time to learn how to stand on the surfboard. We did it on the sand. After a lot of practice, we were ready to go out into the sea and 【5】 it out on the water. I have to say, surfing is much 【6】 than it looks. When you watch people 【7】 the beach, they make it look so easy! I 【8】 many times to stand up. Then one of the coaches came to help me and held my board steady(平稳的).
【9】 I learned how to do that and by the end of the lesson I had managed to “walk on water”. It was a pretty amazing 【10】 and I felt so proud of myself!
【答案】
【1】leave
【2】when
【3】asked
【4】running
【5】try
【6】harder
【7】from
【8】failed
【9】Finally
【10】feeling
【解析】
几周前,我参观了悉尼。悉尼是一个冲浪的好地方。我参加了一个冲浪课,在多次失败后成功地在冲浪板上站立了起来。我为自己感到骄傲。
【1】句意:我知道我不能不去冲浪就离开。由语境和所给选项的意思可知,选择leave;couldn’t是情态动词,后跟动词原形,故答案为:leave。
【2】句意:当我在拜伦湾时预订了一个团体冲浪课。由语境和所给选项的意思可知,选择when;I was in Byron Bay. 我在拜伦湾时。应该是由when引导的时间状语从句,语境是:当我在拜伦湾时预订了一个团体冲浪课。故答案为:when。
【3】句意:我们首先被要求学习如何解读海洋的状况,以及在水中期望得到什么。由语境和所给选项的意思可知,选择asked;分析本句话的句子结构可知,本句话是一个一般过去时的被动句,结构是:was/were+动词的过去分词。空前面有了were,因此该空填过去分词就行了。be asked to do sth. 被要求做某事。故答案为:asked。
【4】句意:然后我们沿着海滩跑,做了个热身。由语境和所给选项的意思可知,选择running;running along the beach“沿着海滩跑”的意思。by是介词,后跟动名词。故答案为:running。
【5】句意:经过大量的练习之后,我们准备到海中去,在水上试试。由语境和所给选项的意思可知,选择try;try it out on the water“在水上试试”。语境是:经过大量的练习之后,我们准备到海中去,在水上试试。故答案为:try。
【6】句意:我不得不说,冲浪比看起来要困难得多。由语境和所给选项的意思可知,选择harder;much后面跟形容词的比较级,much harder“困难得多”的意思。语境是:我不得不说,冲浪比看起来要困难得多。故答案为:harder。
【7】句意:当你看着海滩上的人,他们让它看起来很简单!由语境和所给选项的意思可知,选择from;watch people from the beach“看海滩上的人”的意思;语境是:当你看着海滩上的人,他们让它看起来很简单!故答案为:from。
【8】句意:我多次站不起来。由语境和所给选项的意思可知,选择failed;根据后文的句子Then one of the coaches came to help me and held my board steady(平稳的). 后来有一个教练来帮我,把我的滑板稳住了。可知,前文是说,我多次站不起来。故答案为:failed。
【9】句意:最后,我学会了如何做到这一点,在课程结束时,我能在“水上行走了”。由语境和所给选项的意思可知,选择Finally;根据by the end of the lesson I had managed to “walk on water”.可知,最后,我学会了如何做到这一点。因此答案填:Finally。
【10】句意:这是一种非常奇妙的感觉,我为自己感到骄傲!由语境和所给选项的意思可知,选择feeling;amazing是形容词,后面修饰名词,feeling“(内心和感官的)感觉”的意思。语境是:这是一种非常奇妙的感觉,我为自己感到骄傲!故答案为:feeling。
【题目】请阅读下面一篇文章,根据所提供的信息,完成信息卡。
An American in Beijing Lives His Chinese Dream
Wearing his bright red armband(袖章) and speaking fluent Mandarin(普通话), 62-year-old Terry could be taken for any regular Chinese man from a distance.
His Chinese name is Gao Tianrui. He became interested in Chinese culture as a teenager when he read the Tao Te Ching by Laozi. At 18, he took a ship to Taiwan to learn Chinese. On the ship the captain suggested that he should have a Chinese name. “He named me Gao Tianrui, based on the pronunciation (发音)of my English name,” he said. Then he first visited Beijing in 1987 on business.
Gao Tianrui lives in a Siheyuan with other three families. His neighbors are very helpful and friendly. Gao Tianrui once wasn't familiar with Chinese living habits and his neighbors helped him to overcome difficulties. Gradually, he could speak Chinese fluently.
Having lived in Beijing for more than 20 years, Gao Tianrui has also finally achieved his Chinese dream: becoming a public security(安全) volunteer. Life as a“ Xicheng Dama” has even made him an online celebrity. Xicheng Dama is a club for volunteers, usually women in late middle-age, who roam(漫步) the streets of downtown at Beijing's Xicheng district. And now Gao Tianrui has joined their club.
“I like helping others," he said. "I live in the Siheyuan and my neighbors and I usually help each other…This is where I live, where my friends are and where I call home.”
Information Card
The thing that Guo Tianrui became interested in as a teenager | 【1】 |
The person who gave Terry his Chinese name | 【2】 |
The time that Gao Tianrui first visited Beijing | 【3】 |
The place that Gao Tianrui lives in | 【4】 |
The Chinese dream of Gao Tianrui | 【5】 |