题目内容

【题目】 There are different ways in which people try to deal with the problem of energy. One way is the greater production of common energy sources, such as coal, oil and gas. The trouble with these sources, however, is that they are not renewable.

Another way is energy conservation(节能), which means using energy more efficiently(有效地). In some very cold countries people build special houses to save energy. They place materials between the inside and the outside of the walls of the house to keep the cold out and the warmth in. The house is heated by the lights, the body heat of the people and the other equipment in it.

Finally, renewable energy sources are used even though they are often expensive to develop. One form of these is geothermal energy. In certain parts of the world, the temperature of the earth increases 30 with each kilometer down. At six kilometers, therefore, it rises to nearly two hundred degrees. To get the heat, water is pumped down into the rocks and back up to the surface. Heat from the earth is already used in certain countries.

1From the passage we learn that oil______.

A.is quite easy to produceB.is not used most efficiently

C.is the most common energy sourceD.could be renewed only by new ways

2Why are the “special houses” mentioned in the passage?

A.To keep the cold out and the warmth in.

B.To show the excellent skills of the builders.

C.To be an example of energy conservation.

D.To be heated by different sources of energy.

3If the surface temperature is 15, how deep will you dig to get a temperature of 105?

A.One kilometer.B.Two kilometers.

C.Three kilometers.D.Four kilometers.

4Where does the heat of the earth come from?

A.The rocks inside the earth.B.The water pumped into the earth.

C.The temperature of the earth.D.The water on the surface of the earth.

【答案】

1B

2C

3C

4A

【解析】

本文介绍了人们节能的方法:一种方法是提高常见能源的产量,如煤炭、石油和天然气。另一种方法是节约能源,这意味着更有效地利用能源。最后,可再生能源被使用,尽管它们的开发成本往往很高。

1推理判断题。根据“One way is the greater production of common energy sources, such as coal, oil and gas. The trouble with these sources, however, is that they are not renewable.”可知,石油没有得到最有效的利用,故选B

2推理判断题。根据“In some very cold countries people build special houses to save energy.”可知,这种特殊的房子是为了节能,故选C

3推理判断题。根据“In certain parts of the world, the temperature of the earth increases 30℃ with each kilometer down.”可知,地球的温度每下降一公里就上升30℃。如果表面温度是15℃,要达到105℃105-15=9090÷30=3,因此需要挖3千米才能达到这个温度,故选C

4细节理解题。根据“To get the heat, water is pumped down into the rocks and back up to the surface.”可知,地球的热量来自地球内部的岩石。故选A

认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题2,根据“In some very cold countries people build special houses to save energy.”可知,这种特殊的房子是为了节能,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文,下列问题
Lee Ming, Ivy, Tony and Terrence are from four different countries. The followings are their diet menus for one day:

breakfast

lunch

dinner

Lee Ming from
China

He eats porridge( 麦片粥 ). He doesn't like roast bread but he likes Chinese steamed bread. He likes drinking soybean milk.

He eats rice, chicken, pork and vegetables for lunch.

He eats the same food as lunch for dinner. After dinner, he will eat some fruit.

Ivy from the USA

She likes drinking orange juice or coffee. She eats oatmeal (燕麦片) and roast bread for breakfast.

Her house is far away from her company. So she often has sandwiches, vegetables and soft drinks for lunch.

After work, she shares a big dinner with her family. They will taste steak, beef and seafood. She will enjoy some dessert and some fruit after dinner.

Tony From Britain

He eats grain with milk and bread for his breakfast. He drinks a cup of orange juice every day

He doesn't have much time for lunch. So he often has fast food such as chips, hamburgers, hot dogs and soft drinks.

He eats beef and chips for dinner. He likes ice cream after dinner.

Terrence from
France

He eats grain products, bread and drinks coffee.

He likes spaghetti(意大利面条), meat, fish and vegetables for lunch. He drinks some wine during lunch. He has some fruit after lunch.

He eats soup, ham, cheese, and spaghetti. He drinks some wine as well.


(1)Why does Tony have fast food for lunch?
A.Because he doesn't like other food.
B.Because he is lazy.
C.Because he just has a little time for lunch.
D.Because his workmates all eat fast food.
(2)What does Terrence have for breakfast?
A.Porridge, roast bread and coffee.
B.Grain products, coffee and bread.
C.Grain with milk and coffee.
D.Oatmeal, bread and soybean milk.
(3)Who does NOT have any drink during lunch?
A.Lee Ming.
B.Ivy.
C.Tony.
D.Terrence.
(4)Which of the following is TRUE?
A.Lee Ming has fruit after his lunch.
B.All of them have vegetables for lunch except Tony.
C.Tony's house is far away from his company.
D.Ivy eats less but healthier food for her lunch.
(5)What can we know from the passage?
A.It seems that Tony's lunch is healthier t an Lee Ming's.
B.Terrence likes drinking wine after lunch.
C.Ivy often has dinner with her friends.
D.Tony enjoys drinking a cup of orange juice every day.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网