题目内容

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。 I am Alice. My sister and I spent our last summer holidays with our uncle who is a geologist (地质学家) and loves to collect stones.
One day he bought us two backpacks and asked us to go to the mountain with him. We walked the whole day. Every now and then he put stones in our backpacks. To our surprise, he also took some stones out from them. But we thought he had just found better stones.
When we returned to the house, we were very tired. The backpacks were so heavy that we felt relief (轻松)when we took them off. Yet our uncle's backpack was half empty.
"Why did you give us so many stones?” we asked.
"I didn't. You did." he said. “You didn't know it, but I gave you a little attitude(态度) test today. I listened to every word you said. Whenever you were complaining (抱怨) , I added a stone to your backpacks. whenever you talked about something with positive (积极的) thinking, I took out a stone. And now look at your backpacks."
Our backpacks were full of stones.
“Your negative( 消极的) thoughts are just like stones. You carry them in your mind just like those stones in your backpacks. The mote negative thoughts you have, the heavier your mind will be.” said our uncle.
With great love, our uncle taught us one of the most important lessons it life—the power of the attitude.
(1)Alice's uncle likes to _______.
A.collect coins
B.collect stones
C.collect stamps
D.collect books
(2)When Alice's uncle took out some stones from her backpack, she thought ________.
A.she said too many words
B.her uncle had found better stones
C.her uncle wanted her to feel a sense of relief
D.she talked about something with positive thinking
(3)Alice's and her sister's backpacks were full of stones because they ______
A.complained (抱怨) too much on the way
B.were hard working
C.enjoyed collecting stones very much
D.chose wrong backpacks to carry the stones
(4)The underlined word "them" refers to "______" in the passage.
A.the stones
B.the backpacks
C.the positive thoughts
D.the negative thoughts
(5)The writer wrote this passage to encourage us to _______
A.be pleased to take others' advice
B.have a positive attitude towards life
C.make a plan before doing something
D.help people in trouble

【答案】
(1)B
(2)B
(3)A
(4)D
(5)B
【解析】文章大意:这篇短文主要介绍了作者的叔叔在步行中在作者抱怨时向他的背包中放入石头,当作者有积极想法时取出石头,使作者认识到消极的思想越多,心里负担就越重。
(1)细节理解题。根据who is a geologist (地质学家) and loves to collect stones.可知作者的叔叔是一个地质学家,并且喜欢收集石头。故选B。(2)细节理解题。根据To our surprise, he also took some stones out from them. But we thought he had just found better stones.可知他们认为叔叔找到了更好的石头,才从背包中取出一些。故选B。
(3)细节理解题。根据"I didn't. You did." he said. “You didn't know it, but I gave you a little attitude(态度) test today. I listened to every word you said. Whenever you were complaining (抱怨) , I added a stone to your backpacks. whenever you talked about something with positive (积极的) thinking, I took out a stone. And now look at your backpacks."及Our backpacks were full of stones.可知作者抱怨太多,故选A。
(4)细节理解题。根据Your negative( 消极的) thoughts are just like stones. You carry them in your mind just like those stones in your backpacks.你的消极思想就像石头,你在心里携带着他们就像你携带背包里的石头。可知them指代上文中的代表消极思想,故选D。
(5)推理判断题。根据短文最后一段可知作者从此认识到积极态度对生活的重要性。故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】下面文章中有五处需要添加小标题.请从以下选项A、B、C、D、E和F中选出符合各段意思的小标题。选项中有一项是多余的。A. Think about what to do tomorrow.
B. Review the day.
C. Imagine a quiet place.
D. Exercise every day.
E. Stop doing other things.
F. Choose proper food.
If you have difficulty sleeping at night, it's time for you to take it seriously. According to Medicine Net, bad sleeping can lead to plenty of problems such as poor concentration and mood changes. Luckily, there are some tips that can help you fall asleep quickly ad may also improve the quality (质量)of your sleep.
Daily exercise will reduce your stress and help you fall into a deep sleep. Consider doing exercise such as walking, swimming or bicycling between 5:00 pm to 7:00pm, as your body is at its finest physical condition. Then you can get a good quality of sleep at night.
Eat food that is helpful to your sleep. Take healthy food in your food list, such as milk, cheese, bananas, eggs and honey. Have a light dinner and don't eat high-fat foods, as these foods take longer to digest(消化). Keep away from chocolate and high-sugar foods before bedtime. Drink plenty of water all through the day. But remember to stop doing so by 8:00pm, or you prevent yourself from enjoying a good sleep by visiting the bathroom from time to time.
Prepare yourself for sleep and avoid eating , watching TV or doing homework in your bed. Your body will learn that when you are on your bed, it's time to fall asleep. Doing other things on your bed will make it harder to fall asleep when you finish them all.
If you can't fall asleep for hours in bed, then try to review what you did during the day .Try to catch as much detail(细节) as possible. But don't think too much about anything that you worried about, since that can make falling asleep more difficult. If you finish reviewing the day, but still can't fall asleep, then go back to yesterday and even the day before yesterday. Reviewing the day can make you calm.
If you are having trouble clearing your mind , think of a relaxing and peaceful scene. For example, imagine that you're lying on the beach under the warm and pleasant sunshine, watching the waves(海浪) breaking on the rocks again and again . And it would be better if you can do deep breathing exercises while you do this.

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。 The other day, I told Connie that I'd rather take the bus to work than ride in my comfortable limousine, because of the high cost of gasoline. But today, I discovered how wrong I was.
When I got into my limousine this morning, my driver told me that the motor didn't sound like it was running well.
“Look,” I said, “I have an important meeting at 9:00. I have to be on time!”
We drove about three blocks—then the motor died.
“Sorry, Mr. Foster. I thought this might happen. But look! There's the downtown bus. Maybe you should take it. So you don't miss your meeting.”
“Well, I…I…Oh! I suppose I have to.”
I got on the bus and gave the driver my money.
“Mister, are you serious? We can't make change for a $100 bill!”
“I AM CHARLES K. FOSTER. AND I ORDER THAT YOU SHOULD MAKE CHANGE!”
“Mister,” said the driver, “I don't care who you are. You will have to get off the bus.”
Well. I was so mad when I got off that bus that I didn't watch where I was going, and I was almost hit by a car! So now, all I have to say is this: My business may be killing me, but riding the bus certainly will.
(1)The word “limousine” in Paragraph 1 most probably means a ______.
A.motorbike
B.truck
C.car
D.bus
(2)Why did the writer's driver suggest him taking the bus?
A.The bus would stop at the meeting-room.
B.The limousine completely broke down.
C.The driver had an important meeting.
D.The motor was not running very well.
(3)The writer failed to catch the bus because _______.
A.there were too many passengers
B.it was heading in the wrong direction
C.the driver couldn't change his money
D.he was rude in the bus driver
(4)How did the writer feel when he had to get off the bus?
A.Angry.
B.Uneasy.
C.Shameful.
D.Funny.
(5)What can we guess from the last paragraph?
A.The writer was doing well in his business.
B.Connie would lose his job as the writer's driver.
C.The writer was sure that he would be killed by a bus.
D.The writer wouldn't take a bus to work after that.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网