题目内容
【题目】A kind of little cars may be seen in the streets in the future. People will like this kind of small cars better than the big ones. The car is as small as a bike. But it can carry two people in it. Everybody can drive it easily, just like riding a bike. Even children and old people can drive them to school or parks.
If everyone drives such cars in the future, there will be less pollution in the air. There will be more space for all the cars in cities, and there will also be more space for people to walk in the streets.
The little cars of the future will cost less money to buy and to drive. These little cars can go only 65 kilometers an hour, so driving will be safer. The cars of the future will be fine for going around the city, but they will not be useful for a long trip.
This kind of cars can save a lot of gas. They will go 450 kilometers, then they have to stop for more gas(汽油)。
They are nice cars, aren’t they?
根据短文内容,从题中所给的A, B, C, D四个选项中,选出正确答案。并将所选答案填到答题卡的相应位置上.
【1】 If you drive this kind of little cars for four hours, you can probably go ___________at most.
A. 260 kilometers B. 65 kilometers
C. 450 kilometers D. 130 kilometers
【2】Why do these little cars have to stop after going 450 kilometers?
A. For more water. B. For more gas.
C. To have a rest. D. To charge.(充电)
【3】How many people does this kind of car carry?
A. /span>Five B. Three C. Four D. Two
【4】 If everyone drives such cars in the future, there will be _______pollution in the air.
A. less B. more C. fewer D. many
【5】Which of the following statements is NOT true?
A. Driving big cars can make the air dirtier.
B. The little cars can make space for other cars and people.
C. These little cars will be useful for a long trip.
D. This kind of cars can save much gas.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】D
【4】A
【5】C
【解析】
试题分析:本文叙述了一种小的汽车可能会出现在未来的道路上,人们会喜欢这种小型车,如果未来每个人都开着这样的车子,空气中会有更少的污染。
【1】细节理解题。根据文中These little cars can go only 65 kilometers an hour,.可知4小时你能走260千米。故选A。
【2】细节理解题。根据 文中They will go 450 kilometers, then they have to stop for more gas(汽油)。可知它需要更多的汽油。故选B。
【3】细节理解题。根据The car is as small as a bike. But it can carry two people in it.可知 这种汽车只能携带2个人。故选D。
【4】细节理解题。根据题意可知如果每个人都开这种小汽车,那么在空气中会有很少的污染。 故选A。
【5】细节理解题。通读整篇文章可知A. Driving big cars can make the air dirtier.;B. The little cars can make space for other cars and people. D. This kind of cars can save much gas.是正确的。they will not be useful for a long trip.这种汽车不适合长途旅行,故选C。
【题目】选用所给单词的适当形式填空 (每次限用一次)
shelf, visit, twelve, friend, he, good |
(1)Jim is very happy today, because today is his birthday.
(2)—Whose bags are these.
—They're those
(3)He is the student in our class..
(4)There are many books on these .
(5)My neighbours are very to us.
(6)—Who teaches English.
—Miss White does
【题目】,任务型阅读
下面文章中有五处(第1—5题)需要添加小标题。请从以下选项(A、B、C、D、E和F)中选出符合各段意思的小标题。选项中有一项是多余项。
A. Places to Stay
B. Places to Visit
C. Weather
D. Shopping
E. History
F. Restaurants
Savannah City Guide 【1】 If you want to spend the night in Savannah. you have lots of places to choose from. You can stay at a big hotel. a small inn. or a comfortable motel. Savannah’s hotels. motels. and inns are famous for their friendly service. Call one of these places to make your reservation… 【2】. Savannah is well known for its wonderful restaurants. Many restaurants serve local seafood or old-fashioned Southern food. The following are some of the best restaurants in the area. 【3】 If you like to shop. Savannah is the place for you! You’ll find all kinds of stores in Savannah. You can go shopping in small stores or big shopping malls. Are you looking for a special treasure or a great deal? You’ll find it in Savannah. 【4】 There are so many things to do and see in Savannah. The sightseeing is great. You can visit beautiful historic homes and museums. You can take a boat tour or visit Civil War forts. With all of Savannah’s history. art. and beautiful buildings. be sure to take the time to enjoy all that Savannah has to offer! 【5】 Savannah has lots of sunshine throughout the year. Summers are hot and humid. Winters are generally mild. Temperatures usually range between 30 degrees Fahrenheit (-1 degree Centigrade) and 90 degrees Fahrenheit (33 degrees Centigrade) |