题目内容

【题目】通读全文,根据短文内容的理解,选择最佳答案填空。 Long long ago, a famous city was covered by a thick forest, but now there is no forest left.
Many animals were living in the city. The 1 began to die out. Farmers grew rice and 2 pigs and chickens there. They cut down trees and burnt them. They needed 3 to keep themselves warm in winter and cook their food. Elephants 4 disappeared(消失)because there was not enough food for them. 5 did wolves and tigers. Monkeys and other animals soon died out in the same way.
You might think that there are no longer any animals in the city 6 in the zoos. But there are still over 30 different kinds of animals 7 there. One of the animals is the barking deer. They are beautiful little animals 8 rich brown fur and a white spot under the tail. They look like deer but they are smaller. They make a noise like a dog 9. Now there are not many barking deer left. So it is important 10 people to protect wild animals. Do you think so?
(1)A.people B.plants C.vegetables D.things
(2)A.grew B.made C.got D.fed
(3)A.sunlight B.air C.water D.fire
(4)A.quick B.quickly C.fast D.fastly
(5)A.So B.Such C.None D.Nor
(6)A.besides B.except C.and D.or
(7)A.causing B.Sailing(航行) C.chasing D.living
(8)A.have B.without C.with D.get
(9)A.barking B.crying C.shouting D.talking
(10)A.to B.for C.like D.of

【答案】(1)、B
(2)、D
(3)、D
(4)、B
(5)、A
(6)、B
(7)、D
(8)、C
(9)、A
(10)、B

【解析】这篇短文介绍的是我们要保护野生动物是非常重要的。
(1)B 考查名词辨析及语境的理解。句意:植物就开始死亡。此题考查名词,A. people人们;B. plants植物;C. vegetables蔬菜;D. things事物。根据句意,故选B。
(2)D 考查动词辨析及语境的理解。句意:农民们种植水稻,在那喂养猪和小鸡。此题考查动词,A. grew种植;B. made制造;C. got得到;D. fed喂养。根据句意,故选D。
(3)D考查名词辨析及语境的理解。句意:他们需要火来在冬季取暖。此题考查名词,A. sunlight阳光;B. air空气;C. water 水;D. fire火。根据句意,故选D。
(4)B考查副词短语辨析及语境的理解。句意:大象很快就消失了,因为这儿没有足够的食物叫它们吃。此题考查副词修饰动词。根据句意,故选B。
(5)A考查副词辨析及语境的理解。句意:狼和老虎也是如此。此题考查So引导的倒装句,根据句意,故选A。
(6)B考查介词辨析及语境的理解。句意:你可能会认为在城市里再也没有动物了,除了在动物园。此题考查介词,except除了。根据句意,故选B。
(7)D考查动名词辨析及语境的理解。句意:但是仍然还有三十多种动物生活在那儿。此题考查固定句式there be sb/sth doing sth这有某人或某物在做某事。根据句意,故选D。
(8)C考查介词辨析及语境的理解。句意:它们是漂亮的小动物,有着丰富的棕色皮毛,尾巴上有一个白色斑点。此题考查介词with有,具有,带有。根据句意,故选C。
(9)A考查动名词辨析及语境的理解。句意:他们发出像狗叫声一样的噪音。此题考查介词后用动名词形式。根据句意,故选A。
(10)B考查介词及语境的理解。句意:对于人们来说保护野生动物是非常重要的。此题考查固定句式It is +adj+for ab +to do sth对于某人来说做某事如何。根据句意,故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】A kind of little cars may be seen in the streets in the future. People will like this kind of small cars better than the big ones. The car is as small as a bike. But it can carry two people in it. Everybody can drive it easily, just like riding a bike. Even children and old people can drive them to school or parks.

If everyone drives such cars in the future, there will be less pollution in the air. There will be more space for all the cars in cities, and there will also be more space for people to walk in the streets.

The little cars of the future will cost less money to buy and to drive. These little cars can go only 65 kilometers an hour, so driving will be safer. The cars of the future will be fine for going around the city, but they will not be useful for a long trip.

This kind of cars can save a lot of gas. They will go 450 kilometers, then they have to stop for more gas(汽油)。

They are nice cars, aren’t they?

根据短文内容,从题中所给的A, B, C, D四个选项中,选出正确答案。并将所选答案填到答题卡的相应位置上.

【1】 If you drive this kind of little cars for four hours, you can probably go ___________at most.

A. 260 kilometers B. 65 kilometers

C. 450 kilometers D. 130 kilometers

【2】Why do these little cars have to stop after going 450 kilometers?

A. For more water. B. For more gas.

C. To have a rest. D. To charge.(充电)

【3】How many people does this kind of car carry?

A. /span>Five B. Three C. Four D. Two

【4】 If everyone drives such cars in the future, there will be _______pollution in the air.

A. less B. more C. fewer D. many

【5】Which of the following statements is NOT true?

A. Driving big cars can make the air dirtier.

B. The little cars can make space for other cars and people.

C. These little cars will be useful for a long trip.

D. This kind of cars can save much gas.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网