题目内容

【题目】Many teenagers feel that the most important people in their life are their friends. They believe that their family don’t know them as well as their friends do. In large families ,it is quite often for brothers and sisters to fight, and then they can only go to their friends for some ideas.

It’s very important for teenagers to have one good friend or a group of friends. Even when they are not with their friends, they usually spend much time on the phone. This communication is very important in children’s growing up, because friends can be the right one to talk about something with .These things are difficult to say to the family.

However, parents often try to choose their children’s friends for them. Some parents even ask their children not to meet their good friends.

1Many teenagers think that _______can understand them better.

A. friends B. brother C. sisters D. parents

2________ is very important to teenagers .

A. To make friends B. To fight with brothers

C. To stop meeting friends D. To phone parents

3When teenagers have something difficult to say to their parents, they usually ________ .

A. stay alone at home

B. fight with their parents

C. talk to their friends

D. go to their brothers and sisters for help

4According to the passage ,which of the sentence is TRUE?

A. Parents should choose everything they like.

B. Children should choose everything they like.

C. Parents should understand their children better.

D. Teenagers should only go to friends for help.

【答案】

1A

2A

3C

4C

【解析】

试题分析:许多青少年觉得朋友比家人更重要。他们和朋友在一起交流生活中的烦恼,甚至用电话说很长时间的话。然而,有些家长不理解孩子,甚至替孩子选择朋友。

1细节理解题。根据文章第一段的前两句话可知,青少年认为朋友比家人更理解他们。所以选A。

2细节理解题。根据文章第一、二段可知,青少年认为交朋友对青少年很重要,所以选A。

3细节理解题。根据文章第二段可知,青少年认为在成长的过程中,有些事很难和父母沟通,但是可以和朋友说。所以选C。

4细节理解题。根据文章最后一段可知,父母经常为孩子选择朋友,甚至阻止孩子去见好朋友,体现出作者的态度是父母应该更好地理解孩子,所以选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】A kind of little cars may be seen in the streets in the future. People will like this kind of small cars better than the big ones. The car is as small as a bike. But it can carry two people in it. Everybody can drive it easily, just like riding a bike. Even children and old people can drive them to school or parks.

If everyone drives such cars in the future, there will be less pollution in the air. There will be more space for all the cars in cities, and there will also be more space for people to walk in the streets.

The little cars of the future will cost less money to buy and to drive. These little cars can go only 65 kilometers an hour, so driving will be safer. The cars of the future will be fine for going around the city, but they will not be useful for a long trip.

This kind of cars can save a lot of gas. They will go 450 kilometers, then they have to stop for more gas(汽油)。

They are nice cars, aren’t they?

根据短文内容,从题中所给的A, B, C, D四个选项中,选出正确答案。并将所选答案填到答题卡的相应位置上.

【1】 If you drive this kind of little cars for four hours, you can probably go ___________at most.

A. 260 kilometers B. 65 kilometers

C. 450 kilometers D. 130 kilometers

【2】Why do these little cars have to stop after going 450 kilometers?

A. For more water. B. For more gas.

C. To have a rest. D. To charge.(充电)

【3】How many people does this kind of car carry?

A. /span>Five B. Three C. Four D. Two

【4】 If everyone drives such cars in the future, there will be _______pollution in the air.

A. less B. more C. fewer D. many

【5】Which of the following statements is NOT true?

A. Driving big cars can make the air dirtier.

B. The little cars can make space for other cars and people.

C. These little cars will be useful for a long trip.

D. This kind of cars can save much gas.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网