题目内容
【题目】 If someone says to you “give me five”, don't give five yuan to him! It will make others laugh! The person is not asking for your money, but your fingers.
In the USA, “give me five” or “give me the high five” is a good gesture(手势). It means the slapping(拍) of each other’s right hands together. People do it when something happy happens. For example, if a student gets an “A” in the exam or gets No.1 in the school sports meeting, he will give the high five to his friends to celebrate.
Who did this gesture first? Why did he or she do that? There are many different stories about how the high-five began.
One common story about the first high-five goes like this: A very long time ago, some Americans met a group of wild animals, and to celebrate it they put their hands up into the air. At that very moment, they just wanted to hit each other to show their excitement. Whatever the origin(起源) of the high-five is, it is an important part of American culture. Next time you meet an American, give a high-five and make your new friend feel right at home.
【1】What is an important part of American culture?
A.A good gesture.B.The origin of the high-five.
C.One common story.D.The high-five.
【2】How does a student celebrate when he got an “A” in the exam according to the passage?
A.By giving the high five to his friendsB.By laughing at others
C.By asking for moneyD.By having a party
【3】Why did people give high-five when they met a group of wild animals? Because they were ________.
A.frightenedB.stressed out
C.worriedD.happy and excited
【4】What does this passage mainly talk about?
A.The passage is mainly about the introduction of the high-five.
B.The passage is mainly about one common story.
C.The passage is mainly about the slapping of each other’s right hands together.
D.The passage is mainly about what you should do when you meet an American next time.
【答案】
【1】D
【2】A
【3】D
【4】A
【解析】
文章大意:短文介绍了“give me five(击右掌)这个手势所表示的意义以及这个手势产生的故事。
【1】
细节理解题。根据文中Whatever the origin(起源) of the high-five is, it is an important part of American culture. 可知,the high-five 是美国文化的重要部分,故答案为D。
【2】
细节理解题。根据文中For example, if a student gets an “A” in the exam or gets No.1 in the school sports meeting, he will give the high five to his friends to celebrate. 可知,学生在考试中得到A等,会用跟朋友拍手庆祝,故答案为A。
【3】
细节理解题。根据文中At that very moment, they just wanted to hit each other to show their excitement.可知,当人们遇见了一群野生动物,他们相互击掌,是因为他们高兴,故答案为D。
【4】
主旨大意题。根据文中In the USA, “give me five” or “give me the high five” is a good gesture(手势). It means the slapping(拍) of each other’s right hands together.可知,本文主要介绍了击右掌这种手势,故答案为A。