题目内容

【题目】 If someone says to you “give me five”, don't give five yuan to him! It will make others laugh! The person is not asking for your money, but your fingers.

In the USA, “give me five” or “give me the high five” is a good gesture(手势). It means the slapping() of each other’s right hands together. People do it when something happy happens. For example, if a student gets an “A” in the exam or gets No.1 in the school sports meeting, he will give the high five to his friends to celebrate.

Who did this gesture first? Why did he or she do that? There are many different stories about how the high-five began.

One common story about the first high-five goes like this: A very long time ago, some Americans met a group of wild animals, and to celebrate it they put their hands up into the air. At that very moment, they just wanted to hit each other to show their excitement. Whatever the origin(起源) of the high-five is, it is an important part of American culture. Next time you meet an American, give a high-five and make your new friend feel right at home.

1What is an important part of American culture?

A.A good gesture.B.The origin of the high-five.

C.One common story.D.The high-five.

2How does a student celebrate when he got an “A” in the exam according to the passage?

A.By giving the high five to his friendsB.By laughing at others

C.By asking for moneyD.By having a party

3Why did people give high-five when they met a group of wild animals? Because they were ________.

A.frightenedB.stressed out

C.worriedD.happy and excited

4What does this passage mainly talk about?

A.The passage is mainly about the introduction of the high-five.

B.The passage is mainly about one common story.

C.The passage is mainly about the slapping of each other’s right hands together.

D.The passage is mainly about what you should do when you meet an American next time.

【答案】

1D

2A

3D

4A

【解析】

文章大意:短文介绍了“give me five(击右掌)这个手势所表示的意义以及这个手势产生的故事。

1

细节理解题。根据文中Whatever the origin(起源) of the high-five is, it is an important part of American culture. 可知,the high-five 是美国文化的重要部分,故答案为D

2

细节理解题。根据文中For example, if a student gets an “A” in the exam or gets No.1 in the school sports meeting, he will give the high five to his friends to celebrate. 可知,学生在考试中得到A等,会用跟朋友拍手庆祝,故答案为A

3

细节理解题。根据文中At that very moment, they just wanted to hit each other to show their excitement.可知,当人们遇见了一群野生动物,他们相互击掌,是因为他们高兴,故答案为D

4

主旨大意题。根据文中In the USA, “give me five” or “give me the high five” is a good gesture(手势). It means the slapping() of each other’s right hands together.可知,本文主要介绍了击右掌这种手势,故答案为A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Many people say dolphins are very itelligent. They seem to be able to think, understand, and learn things quickly. But are they smart like humans or are they more like cats or dogs? Dolphins use their brains differently from people. But scientists say dolphin intelligence and human intelligence are similar in some ways. How?

Like humans, every dolphin has its own name. The name is a special whistle. Each dolphin chooses a specific whistle for itself, usually by its first birthday. Actually, scientists think dolphins, like people, “talk” to each other about a lot of things, such as their age, their feelings, or finding food. And, like humans, dolphins use a system of sounds and body language to communicate. But understanding their conversations is not easy for humans. No one speaks “dolphin” yet, but some scientists are trying to learn.

Dolphins are also social animals. They live in groups, and they often join others from different groups to play games and have fun—just like people. In fact, playing together is something only intelligent animals do.

Dolphins and humans are similar in another way: both species make plans to get something they want. In the seas of southern Brazil, for example, dolphins use an interesting strategy to get food. When fish are near a boat, dolphins show signs to the fishermen to put their nets in the water. Using this method, the men can catch a lot of fish. What is the advantage for the dolphins in doing so? They get to eat some of the fish that escape from the net.

根据材料内容选择最佳答案。

1What does a dolphin often use as its name?

A.A body language.B.A special whistle.

C.Its feeling.D.Its age.

2What does the underlined word "species" mean in Chinese?

A.方法B.片段C.物种D.声音

3Why do dolphins help the fishermen?

A.To catch a lot of fish by themselves.

B.To eat some fish outside the net.

C.To find the fish.

D.To show their intelligence.

4What can we infer(推断)from the passage?

A.Some scientists can understand dolphin conversation.

B.Dolphins probably help fishermen by using their body language.

C.Dolphins help men because they like humans.

D.Dolphins can talk to humans about their age and feelings.

5What's the main idea of the passage?

A.Dolphins can communicate with each other at birth.

B.Dolphins are social animals because they play together.

C.Dolphins are smart and they are like humans in some ways.

D.Dolphins help humans do many things like catching fish.

【题目】阅读短文,根据短文内容,从短文后的六个选项中选出能填人空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑,选项中有一项为多余选项。

Too many people want others to be their friends, but they don’t give friendship back. That is why some friendships don’t last very long.1You must learn to treat your friend the way you want your friend to treat you. Learning to be a good friend means learning three rules: be honest; be generous(慷慨的) ; be understanding.

Honesty is where a good friendship starts. Friends must be able to trust one another. If you don’t tell the truth, people usually find out. If a friend finds out that you haven’t been honest, you may lose your friend's trust. 2

Generousity means sharing and sharing makes a friendship grow. You don’t have to give your lunch money or your clothes, of course. Instead you have to learn how to share things you enjoy, your hobbies and interests. Naturally you will want to share your ideas and feelings.3They tell your friend what is important to you. By sharing them you help your friend know you better.

Sooner or later everyone needs understanding and help with a problem. Something may go wrong at school. Talking about the problem can make it easier to solve.4So to be a friend you must listen and understand. You must try to put youself in your friend’s place so you can understand the problem better.

5But all true friendships have three things in common. If you plan to keep your friendships, you must practice honesty, generosity and understanding.

A.To have a friend, you must learn to be one.

B.A friend in need is a friend indeed.

C.No two friendships are ever exacty alike.

D.Turning to a friend can be a first step in solving the problem.

E.These can be valuable to a friend.

F.Good friends always trust one another to speak and act honestly.

【题目】 When it comes to long-distance space travel, the biggest problem is that spaceships can only get as far as the fuel onboard allows. In 1964, a British writer Clarke came up with the idea of “solar sailing” in his science fiction. He wrote of large, mirror-like sails that collect power from the sun and free spaceships from the limitation of fuel.

This sci-fi idea was first successful brought to reality in 2010 by Japan’s IKAROS satellite. Ever since then, the technology has improved mission by mission, with the latest being NASA’s Advanced Composite Solar Sail 3(ACS3). NASA has recently announced that it’s going to team up with Lithuania’s satellite-building company NanoAvionics to test its new sail in Low-Earth Orbit.

To many, a solar sail may look like a giant solar panel, but it actually works very differently. While solar panels take in energy from the sun and change it into power, solar sails use Photons given off by the sun to create direct power. Besides, solar panels are big and heavy to carry, while solar sails are just the opposite.

According to Abbott, the CEO of NanoAvionics, the upcoming Low-Earth Orbit trial with NASA, if successful, will be followed with deep-space missions that involve larger solar sails. These are ideal for low-cost and long-distance space travel because fuel will no longer be a problem.

“It started as a sci-fi dream,” Popular Mechanics reporter Jennifer Leman wrote. “Now it could be the future of space flight.”

1What can we say about solar sailing according to the first two paragraphs?

A.It was widely used in space travel.

B.It was tried by IKAROS satellite.

C.It was from the creative idea by Clarke.

2Which of the following words best describe solar sails compared with solar panels?

A.Big and heavy.B.Small and light.C.Powerful and large.

3What does the underlined word These in paragraph 4 refer to?

A.Larger solar sails.B.Deep-space missions.C.Long-distance space flights.

4What is the best title for the text?

A.Solar Sail: the Latest Technology

B.Solar Sail: from Dream to Reality

C.Solar Sail: a New Kind of Spaceship

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网