题目内容

【题目】 When it comes to long-distance space travel, the biggest problem is that spaceships can only get as far as the fuel onboard allows. In 1964, a British writer Clarke came up with the idea of “solar sailing” in his science fiction. He wrote of large, mirror-like sails that collect power from the sun and free spaceships from the limitation of fuel.

This sci-fi idea was first successful brought to reality in 2010 by Japan’s IKAROS satellite. Ever since then, the technology has improved mission by mission, with the latest being NASA’s Advanced Composite Solar Sail 3(ACS3). NASA has recently announced that it’s going to team up with Lithuania’s satellite-building company NanoAvionics to test its new sail in Low-Earth Orbit.

To many, a solar sail may look like a giant solar panel, but it actually works very differently. While solar panels take in energy from the sun and change it into power, solar sails use Photons given off by the sun to create direct power. Besides, solar panels are big and heavy to carry, while solar sails are just the opposite.

According to Abbott, the CEO of NanoAvionics, the upcoming Low-Earth Orbit trial with NASA, if successful, will be followed with deep-space missions that involve larger solar sails. These are ideal for low-cost and long-distance space travel because fuel will no longer be a problem.

“It started as a sci-fi dream,” Popular Mechanics reporter Jennifer Leman wrote. “Now it could be the future of space flight.”

1What can we say about solar sailing according to the first two paragraphs?

A.It was widely used in space travel.

B.It was tried by IKAROS satellite.

C.It was from the creative idea by Clarke.

2Which of the following words best describe solar sails compared with solar panels?

A.Big and heavy.B.Small and light.C.Powerful and large.

3What does the underlined word These in paragraph 4 refer to?

A.Larger solar sails.B.Deep-space missions.C.Long-distance space flights.

4What is the best title for the text?

A.Solar Sail: the Latest Technology

B.Solar Sail: from Dream to Reality

C.Solar Sail: a New Kind of Spaceship

【答案】

1C

2B

3A

4B

【解析】

本文是一篇说明文,介绍了“太阳风帆”由一种概念变为现实的过程。

1

题意:根据前两段内容,对于“太阳风帆”我们能知道什么?

细节理解题。根据原文In 1964, a British writer Clarke came up with the idea of “solar sailing” in his science fiction可知,“太阳风帆”概念是由小说家英国作家克拉克提出来的。C选项It was from the creative idea by Clarke“这是来自克拉克的创意”符合题意,故选C

2

题意:与太阳能电池板相比,下列哪一项的单词能最好地描述太阳风帆?

细节理解题。根据原文Besides, solar panels are big and heavy to carry, while solar sails are just the opposite可知,与太阳能电池板相比,太阳风帆又小又轻。B选项Small and light“又小又轻”符合题意,故选B

3

题意:第4段中画线单词“These”指的是什么?

词句猜测题。根据原文if successful, will be followed with deep-space missions that involve larger solar sails. These are ideal for low-cost and long-distance space travel because fuel will no longer be a problem可知,此处These指的是前面提到的更大的太阳风帆。A选项Larger solar sails“更大的太阳风帆”符合题意,故选A

4

题意:本文的最佳标题是什么?

最佳标题。通读本文最后一段内容It started as a sci-fi dreamNow it could be the future of space flight可知,本文主要说的是“太阳风帆”从概念走向现实的过程。B选项Solar Sail: from Dream to Reality“太阳风帆:从梦想到现实”符合题意,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,从各题所给的ABC三个选项中选出最佳选项。

Have you ever heard “You never get a second chance to make a first impression(印象)?” It may sound like an unusual piece of advice, but it is true—the first impression someone has of you when meeting you for the first time will probably influence how that person reacts to you in the future.

What is even more interesting is that the brain takes in all the information to create that first impression in about three seconds. When you meet someone for the first time, by the time you have said your name or shaken hands, the other person has already formed(形成) an opinion about the kind of person you are.

So how do you make a good first impression? Being polite and being well dressed is very important. However, the most important way of making a good first impression is your face. Smiling almost always leaves a positive(积极的) impression on people, especially those who do not know you. Most people, generally speaking, are ready to smile back when they are smiled at.

What’s more, smiling and being positive helps you to know and get a better understanding of new things. This means that you can possibly be friendlier to people you do not know and be more creative and able to solve problems more quickly. So if you ever need a reason to be happy, think about the wonderful people you might meet—and impress—with a cheerful smile.

1What do the underlined words “reacts to” in Paragraph 1 probably mean?

A.Treats.B.Changes.C.Describes.

2What can we learn about the first impression from Paragraph 2?

A.It comes very quickly.B.It is very strange.C.It is very interesting.

3What is the most important to make a good first impression?

A.Shaking hands.B.Dressing nicely.C.Smiling.

4What can be learned from the last paragraph?

A.Information helps you solve problems.

B.There are many reasons to be happy.

C.Being positive helps you find a way out.

5What would be the best title of the text?

A.The importance of the first impression

B.The ways of leaving deep impressions

C.The reasons for leaving impressions

【题目】 If someone says to you “give me five”, don't give five yuan to him! It will make others laugh! The person is not asking for your money, but your fingers.

In the USA, “give me five” or “give me the high five” is a good gesture(手势). It means the slapping() of each other’s right hands together. People do it when something happy happens. For example, if a student gets an “A” in the exam or gets No.1 in the school sports meeting, he will give the high five to his friends to celebrate.

Who did this gesture first? Why did he or she do that? There are many different stories about how the high-five began.

One common story about the first high-five goes like this: A very long time ago, some Americans met a group of wild animals, and to celebrate it they put their hands up into the air. At that very moment, they just wanted to hit each other to show their excitement. Whatever the origin(起源) of the high-five is, it is an important part of American culture. Next time you meet an American, give a high-five and make your new friend feel right at home.

1What is an important part of American culture?

A.A good gesture.B.The origin of the high-five.

C.One common story.D.The high-five.

2How does a student celebrate when he got an “A” in the exam according to the passage?

A.By giving the high five to his friendsB.By laughing at others

C.By asking for moneyD.By having a party

3Why did people give high-five when they met a group of wild animals? Because they were ________.

A.frightenedB.stressed out

C.worriedD.happy and excited

4What does this passage mainly talk about?

A.The passage is mainly about the introduction of the high-five.

B.The passage is mainly about one common story.

C.The passage is mainly about the slapping of each other’s right hands together.

D.The passage is mainly about what you should do when you meet an American next time.

【题目】 Grandma Kong is from the western countryside of China. She has spent nearly _______years adopting(收养)and raising abandoned(被遗弃的)children. She gives them food to eat and sends them to school to get an _______.

Kong first adopted an abandoned child in the 1970s. She found she couldn't stop there. Though in poor health, the kind woman _______ adopting abandoned children and raising them as her own. Over the last 48 years, she has adopted over 40 children. _______ of them have grown up and become doctors or lawyers.

It costs Kong a lot to raise so many children. There were times she couldn't put enough _______on the table. She chose to leave home to look for leftovers(残羹剩饭)in the rubbish. To her great _______, things got much better with time. Now her grown-up children help her to bring up their _______brothers and sisters.

Kong always believes that education is the best way to get out of poverty(贫穷), _______ she makes sure that all her children go to school. She said, "I told my children that it was quite _______ for them to study hard and that it was their only chance to change their lives."

Kong's story has ________ thousands of people's hearts. Many of them say she is a great mother and a good example to follow.

1A.thirtyB.fortyC.fifty

2A.educationB.answerC.exam

3A.stopsB.keepsC.regrets

4A.NoneB.SomeC.All

5A.foodB.waterC.paper

6A.sadnessB.pityC.pleasure

7A.youngerB.elderC.taller

8A.butB.orC.so

9A.strangeB.impossibleC.necessary

10A.separatedB.touchedC.protected

【题目】 Kevin White is an 8-year-old boy from Salt Lake City. He started school two years ago but he has _________ been able to ride the school bus with the other kids. Because of a serious illness, he needs _________ care even on the way to school. His parents drive him to _________ each day.

When he heard that a service dog could allow him to ride the bus, he _________ to get one at once. However, his family didn’t have that much _________. So Kevin came up with an idea to raise money by selling _________.

After Kevin told his father what he _________, his father helped him grow vegetables in their yard. To let people know about Kevin’s _________ on September 26, Kevin’s dad wrote _________ article online, telling people what happened to Kevin and __________ he wanted to do. The story touched many people’s hearts __________ they wanted to lend Kevin a hand. In just a few weeks, Kevin’s vegetables were __________. People even began giving __________ own vegetables to Kevin to sell.

With the help of others, Kevin has __________ over 21,000 dollars in all. Kevin said he would use the money to buy service dog and give the money left __________ other children in need.

1A.alwaysB.oftenC.never

2A.specialB.strangeC.usual

3A.workB.schoolC.home

4A.wantedB.wentC.refused

5A.foodB.timeC.money

6A.fruitB.vegetablesC.flowers

7A.heardB.saidC.thought

8A.lifeB.storyC.problem

9A.aB.anC.the

10A.whatB.whichC.that

11A.andB.butC.or

12A.put outB.given outC.sold out

13A.ourB.yourC.their

14A.sentB.raisedC.donated

15A.toB.forC.from

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网