题目内容

【题目】Charles,Isabel,Alex,TaraToby五个人都爱好体育。现在他们正打算从事各自喜欢的项目。仔细阅读第26~30题中的个人情况说明,然后从A~F这六幅图片中,选出符合各人要求的最佳答案。

A.B.C.D.E.F.

26.Charles works in the city center and wants to take up a sport that he can often do during his lunch break. He enjoys a game in which he can play with his workmate on the desk to relax.

27.Isabel,aged 17,is a Chinese girl who studies in the US now. She never misses any matches played by Houston Rockets.

28.Alex likes water sports very much.He is good at showing different styles, such as butterfly stroke, breaststroke and so on. Believe it or not, he can dive under water for 2.5 minutes.

29.Tara comes from America. Now she teaches English in a middle school in Beijing. In her free time, she would like to go in for a traditional sport so that she can learn more about China.

30.Toby is a student in Riverside Sports Middle School. These days he is training hard for the coming sports meeting. He want to break the school high jump record of 175 cm.

1_____

2______

3_____

4_____

5_____

【答案】

1C

2E

3A

4D

5B

【解析】

本文主要描述了5个人各自不同的体育运动。

1根据he enjoys a game in which he can play with his workmate on the desk to relax. 关键词是on the desk这种是可以在桌子上玩得游戏,根据图片提示,可知选C。

2根据文中She never misses any matches played by Houston Rockets “Houston Rockets”休斯敦火箭队,是一个篮球队,故可知她喜欢篮球,故选E。

3根据本段第一句话Alex likes water sports very much,他喜欢水上运动,结合所给图片,故选A。

4根据本段she would like to go in for a traditional sport可知她喜欢参加传统体育运动,结合所给图片可知,选D。

5根据本段He want to break the school high jump record of 175 cm.他想打破跳高175厘米的记录,结合所给图片,故选B。

本题属于信息匹配题。做此类题的关键是找到句子和词语,根据关键词语找到对应的图片例如第2小题根据文中She never misses any matches played by Houston Rockets “Houston Rockets”根据常识可知,休斯敦火箭队是一个篮球队,故可知她喜欢篮球,故选E。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Do you suppose Darwin, one of the greatest scientists of all time, really did fools' (傻瓜的) experiments? Or did he do experiments that were so simple and basic (基础的) that other people just thought they were foolish?

Sometimes, people think they already know the answer to a question or a problem.Sometimes, they really do know an answer, but without thinking it is important.

Charles Darwin didn't just think he knew something.And, he believed all things could be important no matter how simple they seemed to be.

Suppose you drop pieces of paper that are of exactly the same size and shape.If you drop them at the same time in the same place, they will fall in the same way.Now make one of the sheets of paper into a tight little ball and let it drop along with the other pieces.What happens? You have done an experiment that is so simple that you might think it couldn't be worth anything.

But this simple experiment is important.It explains part of our present day understandings of physics (物理学) ideas that were worked out long ago by Galileo and Newton.And these understandings set aside some of ancient Greek (古希腊的) physics.

The scientist sometimes stops to look at very simple things and to think very hard about them.Even the simplest idea, which we might think is foolish, can shake the foundations (基础) of science.

1The passage tells us that Charles Darwin ________.

A. was a great English scientist

B. always liked doing the experiments that others thought difficult

C. thought even the simplest thing was important

D. didn't get along well with others

2The underlined phrase "set aside" in Paragraph Five most probably means "________."

A. throw away

B. receive

C. help with

D. learn from

3The writer of the passage tries to ________.

A. show us that Charles Darwin, Galileo and Newton are the greatest scientists in the world

B. draw the conclusion that basic sciences are simple things

C. prove that two sheets of paper, with the same size and shape, will fall at the same speed

D. draw our attention to everyday things around us

4Which one of the following is TRUE according to the passage?

A. Darwin really did fools' experiments.

B. According to some people Darwin did foolish experiments.

C. It is believed by all the people that things could be important though they seemed to be simple.

D. Galileo and Newton worked out ancient Greek physics.

【题目】How many times do you check your WeChat Moments or micro blog in a day to see whether your latest post has got another “like”?Although you might not be willing to admit how many times you have done so,don't worry,a new study has shown that it's completely normal.

According to the University of California,which searched teenagers aged between 13 and 18,the pleasure they get from a “like” is the same as that of eating chocolate or winning money,and they can't help waiting more. The research also shows that although the “like” might come from strangers,the pleasure they get from it works all the time.

Monthly Active Users of WeChat

Unit:million

Source:Tencent Holidays

SU JINGBO/CHINA DAILY

Number of Mobile Internet Users in China

Unit:million

Source:China Internet Network

Information Center

Why is it that so many young people want the excitement of seeing that little “thumbs up” on their screen?The article “Why do people desire attention?” explains several cases in which people naturally long for attention. It says that people who were an only child and were used to being the center of attention in their house may try to live in these conditions again. Feeling “ignored and unappreciated(不被欣赏的)” might also lead to wanting attention. Also,“when you're waiting for someone else to confirm(确认) that what you're doing is cool,you're basing your opinion of yourself on their values,not your own,” US psychologist(心理学家) Bryan said.“ The further you go from your own center,the unhappier you'll feel.” So how can you fix this?Well,the most important thing is to remind yourself that social media can be a way of getting some empathy(共鸣),but the world doesn't move around you.

1According to the research from the University of California,why do teenagers like “likes”?

__________________________________________________________

2What might lead to wanting attention?

__________________________________________________________

3According to the chart,how many active users of WeChat are there in 2018?

__________________________________________________________

4Is the number of mobile Internet users in China increasing every year?Where is the source from?

__________________________________________________________

5How often do you check your WeChat Moments?What do you think of it?

__________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网