题目内容

【题目】 ---Which city has _______ population, Shanghai, Xi’an, or Qingdao?

---Shanghai, of course..

A. the smallest B. the least

C. the most D. the largest

【答案】D

【解析】

试题分析:句意:那个城市的人口最多,上海,西安还是青岛?当然是上海了。Population人口,用来形容人口的多少用small或者large,而不用many或little。句中三个城市的比较,用最高级,而且通过回答得知问的是人口最多的城市,故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】In the days before electricity, people don’t worry much about sleep. They usually went to bed a couple of hours after sunset (日落) and woke at sunrise. After all, there wasn’t much to do in those days after the sun went down. But then came the electric light bulb (电灯泡). And now we have satellite television, the Internet,24-hour convenience stores, and longer hours at work. How much can we sleep? How much should we sleep?

Like it or not, many of us are sleeping less on average (平均). In 1910, most Americans slept 9 hours a night. That dropped to 7.5 hours by 1975. In 2002, a study by the National Sleep Foundation found that the average American got only 6.9 hours. The news is even worse for people who work the night shift. They sleep an average of just 5 hours.

Are we sleeping enough? Not if you believe in the old rule of eight hours of rest, eight hours of work, and eight hours of play. On the other hand, Norman Stanley, a British scientist who studies sleep, believes people’s sleep needs are different. Some people need as many as 11 hours, but others need as few as three. How much do you really need? “To find out,” he says, “simply sleep until you wake naturally, without the help of an alarm clock. That’s your sleep need.”

Meanwhile, other scientists and researchers are searching for new ways to keep us awake longer. Some are developing chemicals (化学药品) that are safer and more powerful than caffeine, the chemical found in coffee and tea. One experimental drug, CX717, kept laboratory monkeys working happily for 36 hours. Further developments may allow people to safely stay awake for several days straight. One group of researchers is studying a gene (基因) found in some fruit flies that lets them get by on one-third the usual amount of sleep. Another group is even working on an electric switch that immediately wakes up a sleeping brain.

The meanings of this research are huge. On the one hand, this could lead to a world where we work longer and longer hours with less and less sleep. On the other hand, if we needed less sleep, we would have more free time to travel, read, volunteer, and spend time with family.

1How many hours did most Americans sleep a night in 1975?

A. 5. B. 6.9. C. 7.5. D. 9.

2What can we learn from the passage?

A. People have got enough sleep. B. People will work longer hours.

C. Sleep time will be a big problem. D. Staying awake for long is possible.

3What is probably the best title of the passage?

A. To sleep or Not to sleep? B. How can We Sleep Longer?

C. To Work or Not to Work? D. How Much We can Sleep?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网