题目内容

【题目】

Do you suppose Darwin, one of the greatest scientists of all time, really did fools' (傻瓜的) experiments? Or did he do experiments that were so simple and basic (基础的) that other people just thought they were foolish?

Sometimes, people think they already know the answer to a question or a problem.Sometimes, they really do know an answer, but without thinking it is important.

Charles Darwin didn't just think he knew something.And, he believed all things could be important no matter how simple they seemed to be.

Suppose you drop pieces of paper that are of exactly the same size and shape.If you drop them at the same time in the same place, they will fall in the same way.Now make one of the sheets of paper into a tight little ball and let it drop along with the other pieces.What happens? You have done an experiment that is so simple that you might think it couldn't be worth anything.

But this simple experiment is important.It explains part of our present day understandings of physics (物理学) ideas that were worked out long ago by Galileo and Newton.And these understandings set aside some of ancient Greek (古希腊的) physics.

The scientist sometimes stops to look at very simple things and to think very hard about them.Even the simplest idea, which we might think is foolish, can shake the foundations (基础) of science.

1The passage tells us that Charles Darwin ________.

A. was a great English scientist

B. always liked doing the experiments that others thought difficult

C. thought even the simplest thing was important

D. didn't get along well with others

2The underlined phrase "set aside" in Paragraph Five most probably means "________."

A. throw away

B. receive

C. help with

D. learn from

3The writer of the passage tries to ________.

A. show us that Charles Darwin, Galileo and Newton are the greatest scientists in the world

B. draw the conclusion that basic sciences are simple things

C. prove that two sheets of paper, with the same size and shape, will fall at the same speed

D. draw our attention to everyday things around us

4Which one of the following is TRUE according to the passage?

A. Darwin really did fools' experiments.

B. According to some people Darwin did foolish experiments.

C. It is believed by all the people that things could be important though they seemed to be simple.

D. Galileo and Newton worked out ancient Greek physics.

【答案】

1C

2A

3D

4B

【解析】本篇文章难度适中,主要讲述达尔文做了许多人门认为简单的实验,他相信所有的事情都很重要,不管他们看起来多么的简单。告诉我们要留意身边的小事,无论他们有多么的简单。

1主旨大意题。根据And, he believed all things could be important no matter how simple they seemed to be可知,他相信所有的事情都很重要,不管他们看起来多么的简单。告诉我们要留意身边的小事,无论他们有多么的简单。故选C。

2词义猜测提。根据But this simple experiment is important.It explains part of our present day understandings of physics (物理学) ideas that were worked out long ago by Galileo and Newton.And these understandings set aside some of ancient Greek (古希腊的) physics可知,这些简单的实验很重要,他解释了人类目前对物理的理解,这些理论推翻了古典的物理学,因此可知,set asidethrow away同义,故选A。

3主旨大意题。根据The scientist sometimes stops to look at very simple things and to think very hard about them.Even the simplest idea, which we might think is foolish, can shake the foundations (基础) of science可知,最简单的事情可有可能动摇科学的根基,告诉我们尽管是最简单的事情也要留意。故选D。

4根据Or did he do experiments that were so simple and basic (基础的) that other people just thought they were foolish可知,有人认为达尔文做最愚蠢的实验,故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列图文,简要回答所给问题。

A growing number of families are sending children on study tours abroad.

Some parents are worried that their children are too young to deal with any problems they might face during a trip. However, some believe they could take care of themselves and communicate with people well during the trip.

A report shows that at least 800,000 overseas study tours were booked for Chinese children during the summer vacation. Each tour cost an average of 25,000 yuan($3,770) per person, and most were booked(预订) by middleclass families in large cities for prehigh school children, according to the report. About 13 percent were booked for children ages 3 to 6, while those ages 7 to 12 are 31 percent.

Besides the United States and the United Kingdom, countries in Africa, South America and Southeast Asia are becoming popular in recent years. You can get more facts from the following charts.

1What are some parents worried about if they send their children on study tours abroad?

___________________________________________________________ .

2Who were most of the study tours abroad booked for?

___________________________________________________________ .

3What percent of the people want to experience different cultures through study tours abroad?

___________________________________________________________ .

4How long do 20 percent of the people want to study abroad?

___________________________________________________________ .

5Will you take a study tour in foreign countries? Why or why not?

___________________________________________________________ .

【题目】

Fraser Island is in Queensland, Australia, about 200 kilometers north of Brisbane. It is about 120 kilometers long and 240 kilometers wide. It is a very important island because it is completely made of sand. In fact, it is the largest sand island in the world. There is no airport on the island, but there is a long beach along the east coast. Planes arrive and leave from here.

The sand makes unusual shapes. There are hills made of sand called sandblows. Nothing grows on them. They move one or two meters a year from the northwest towards the southeast of the island, getting bigger and bigger. At other places on the island, such as Rainbow Gorge, The Cathedrals and Red Canyon, the sandy ro cks have different colors. Sometimes the rocks are so brown that they turn the sea brown, like coffee.

Surprisingly, the sandy island has a lot of different plants and animals. There are dark forests—eucalyptus woods, beautiful flowers and over a hundred lakes. There are many kinds of birds, like owls and curlews. There are many animals there, too, such as crocodiles, flying foxes and wild dogs called dingoes.

About 500,000 people visit the island every year to see the island's beauty and nature. People enjoy camping and hiking(徒步)there. Unluckily, the visitors create problems. They damage plants and frighten animals. Their sun cream(防晒霜)makes the water dirty. So it is necessary to manage the visitors. For example, people may not use motorspan> boats or go fishing in the lakes, and they need official papers to drive there.

【1】 The passage is mainly about _______.

A. the shape of Fraser Island

B. nature on Fraser Island

C. the history of Fraser Island

D. daily life on Fraser Island

【2】 From Para.1 we know _______.

A. how large Fraser Island is

B. Fraser Island is the largest island

C. many people live on Fraser Island

D. people will build an airport there

【3】The underlined word "They" in Para. 2 refers to(指)the________.

A. unusual shapes B. sandy hills

C. sandy rocks D. different plants

【4】From the 3rd paragraph we can infer(推断)that ________ is a kind of plant.

A. eucalyptus B. owl C. curlew D. dingo

【5】 Visitors may not be allowed to _______ on Fraser Island soon.

A. camp and hike

B. go fishing in the sea

C. wear sun cream

D. drive without official papers

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网