题目内容

【题目】 Rice, meat, vegetables and fruit... there are many different food choices for us to eat every day. You may think that throwing away your food is not a big deal. But you should keep in mind that many people around the world still don’ t have enough to eat.

In 2015, there were over 1 billion (十亿) hungry people in the world, according to the United Nations. Many children went to sleep hungry and 15 million of them even died from hunger.

However, food waste is still a big problem. 1.3 billion tons of food goes to waste each year. That is more than one-third of all the food we make.

We could give the food to many people. So next time you can’t finish your meal, you might want to think twice. There are many others who aren’t so lucky.

1In 2015, there were more than ________ hungry people in the world.

A.1billionB.15 millionC.1.3 billionD.one third

2According to the passage, we could give ________ to those people who aren’t so lucky.

A.clothesB.foodC.ideasD.good luck

3The writer wants to tell us not to ________.

A.eat too muchB.sleep hungryC.finish mealD.waste food

【答案】

1A

2B

3D

【解析】

短文大意:短文关注的是食物浪费的问题,告诉我们不要浪费食物。

1题意:2015年,全球饥饿人口超过10亿。考查细节理解。根据In 2015, there were over 1 billion (十亿) hungry people in the world, according to the United Nations.可知2015年全球饥饿人口超过10亿,故选A

2题意:根据这篇文章,我们可以给那些没有那么幸运的人食物。考查细节理解。根据We could give the food to many people. So next time you can’t finish your meal, you might want to think twice. There are many others who aren’t so lucky.我们可以把食物给很多不幸的人,可知选B

3题意:作者想告诉我们不要浪费食物。考查文意理解。根据You may think that throwing away your food is not a big deal. But you should keep in mind that many people around the world still don’t have enough to eat.联系结尾,可知短文关注的是食物浪费的问题,告诉我们不要浪费食物,not to waste food符合文意,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】Choose the best answer(根据海报内容,选择最恰当的答案)

Are you interested in doing some voluntary work this summer holiday? Ms. Lee shows you some posters that she has found.


Fun Day Helpers Wanted

Children’s Play is a local charity for children. We’re looking for student volunteers to help set up and run game stalls at our Fun Day for Children aged between 3 and 12. The Fun Day will be held on 5th July.

Requirements:

Well-organized

A term player

If you are interested, you may send a letter of application to the Human Resources manager, Children’s Play,20 Lok Man Road.


Care for the Elderly

We are looking for volunteer aged-care assistants during the summer holidays. Volunteers will play games, sing songs and chat with the elderly people.

If you are in Secondary 3 or above, are patient, enjoy working with the elderly and have good communication skill, please send your application to:

Director

Care for the Elderly

11/F, Wing Hing House


St Peter’s Hospital Art project Helpers Needed

We are looking for volunteers to help decorate the hallways and public areas of our new children’s wing with cheerful and exciting artwork.

If you are creative and a team player, please join us during the summer holidays, As you will be working with some of our young patients, it’s also important that you are good with children.

Send your application to:

Art Project Director St Peter’s Hospital 102 Castle Road


Green Planet

Volunteers are needed to conduct recycling survey if you ...

√ want to help raise awareness of city’s waste problem

√can communicate with members of the public in a friendly and confident manner

√speak fluent Putonghua and good English

...apply now

Please send a letter of application to:

Chairman, Green Planet ,23/F City Centre ,96th street

1We can probably read the four posters in the .

A.reviewB.newspaperC.science fictionD.story book

2You can send your application to 20 Lok Man Road to apply for helpers in .

A.Fun DayB.Care for the elderlyC.St Peter’s Hospital Art ProjectD.Green Planet

3If you want to apply to care for the elderly, you should .

A.create games and play wellB.be good at communicate and dancing

C.be patient and study in secondary 3D.chat with the elderly every day

4According to the posters, we need volunteers except those who .

A.do a survey about recycling in streetsB.take care of the elderly during the summer holidays

C.teach children between 3 and 12D.make decorations in Children’s hospital.

5Which of the following has the closest meaning with the underlined part in the poster?

A.You do something good for children.B.You get along well with children.

C.You are pleased with children.D.You are the head of children.

6The purpose of conducting a survey for Green Planet is to tell the public .

A.how to be friendly and confidentB.how to deal with the waste

C.to speak fluent Putonghau and good EnglishD.the importance of recycling.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网