题目内容

【题目】Choose the best answer(根据海报内容,选择最恰当的答案)

Are you interested in doing some voluntary work this summer holiday? Ms. Lee shows you some posters that she has found.


Fun Day Helpers Wanted

Children’s Play is a local charity for children. We’re looking for student volunteers to help set up and run game stalls at our Fun Day for Children aged between 3 and 12. The Fun Day will be held on 5th July.

Requirements:

Well-organized

A term player

If you are interested, you may send a letter of application to the Human Resources manager, Children’s Play,20 Lok Man Road.


Care for the Elderly

We are looking for volunteer aged-care assistants during the summer holidays. Volunteers will play games, sing songs and chat with the elderly people.

If you are in Secondary 3 or above, are patient, enjoy working with the elderly and have good communication skill, please send your application to:

Director

Care for the Elderly

11/F, Wing Hing House


St Peter’s Hospital Art project Helpers Needed

We are looking for volunteers to help decorate the hallways and public areas of our new children’s wing with cheerful and exciting artwork.

If you are creative and a team player, please join us during the summer holidays, As you will be working with some of our young patients, it’s also important that you are good with children.

Send your application to:

Art Project Director St Peter’s Hospital 102 Castle Road


Green Planet

Volunteers are needed to conduct recycling survey if you ...

√ want to help raise awareness of city’s waste problem

√can communicate with members of the public in a friendly and confident manner

√speak fluent Putonghua and good English

...apply now

Please send a letter of application to:

Chairman, Green Planet ,23/F City Centre ,96th street

1We can probably read the four posters in the .

A.reviewB.newspaperC.science fictionD.story book

2You can send your application to 20 Lok Man Road to apply for helpers in .

A.Fun DayB.Care for the elderlyC.St Peter’s Hospital Art ProjectD.Green Planet

3If you want to apply to care for the elderly, you should .

A.create games and play wellB.be good at communicate and dancing

C.be patient and study in secondary 3D.chat with the elderly every day

4According to the posters, we need volunteers except those who .

A.do a survey about recycling in streetsB.take care of the elderly during the summer holidays

C.teach children between 3 and 12D.make decorations in Children’s hospital.

5Which of the following has the closest meaning with the underlined part in the poster?

A.You do something good for children.B.You get along well with children.

C.You are pleased with children.D.You are the head of children.

6The purpose of conducting a survey for Green Planet is to tell the public .

A.how to be friendly and confidentB.how to deal with the waste

C.to speak fluent Putonghau and good EnglishD.the importance of recycling.

【答案】

1B

2A

3C

4C

5B

6D

【解析】

文章大意:本文主要描述了四张海报(找乐天帮手、照顾老人、圣彼得医院艺术项目需要帮助者、绿色星球)招募志愿者。

1推理判断题。根据四张海报可知都在招募志愿者,文章第一段第一句Are you interested in doing some voluntary work this summer holiday?“今年暑假你有兴趣做些志愿工作吗?”可知,这个在报纸上更为贴切,故答案选B

2细节理解题。根据文章第一个海报Fun Day Helpers Wanted中找到对应句子If you are interested, you may send a letter of application to the Human Resources manager, Children’s Play,20 Lok Man Road.“如果您有兴趣,可以向乐民道20号儿童游乐场人力资源经理递交申请信。”可知是Fun Day Helpers Wanted,故答案选A

3细节理解题。根据文章第二张海报Care for the Elderly中的If you are in Secondary 3 or above, are patient, enjoy working with the elderly and have good communication skill, please send your application to,“如果你是中三或以上,有耐心,喜欢和老人一起工作,并且有良好的沟通技巧,请将你的申请发送到”,可知,应该是有耐心的或者中三以上,故答案选C

4细节理解题。根据文章四张海报,其中A在第四张Green Planet海报中Volunteers are needed to conduct recycling survey if you ...B在第二张Care for the Elderly海报中We are looking for volunteer aged-care assistants during the summer holidays.DSt Peter’s Hospital Art project Helpers Needed这张海报中We are looking for volunteers to help decorate the hallways and public areas of our new children’s wing with cheerful and exciting artworkC选项没有,故答案选C

5词义推断题。根据画线句所在的段落If you are creative and a team player, please join us during the summer holidays, As you will be working with some of our young patients, it’s also important that you are good with children. “如果你有创造力和团队精神,请在暑假期间加入我们,因为你将与我们的一些年轻患者一起工作,”可知,与孩子们一起工作,他们相处融洽非常重要,故答案选B

6细节理解题。根据文章最后一个海报,找到相应的位置,Volunteers are needed to conduct recycling survey if you ...√ want to help raise awareness of city’s waste problem“帮助提高人们对城市垃圾问题的认识”,因此是告诉人们如何处理垃圾问题,故答案选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】Answer the questions(根据短文内容回答下列问题)

Tigers as Pets

Having a pet tiger would be greatwouldn't itIt seems that many people agreeat least in the United StatesThe US Association of Zoos and Aquariums says that there are 12000privately owned pet tigers in the USA

12000is a very large number of tigersIt is much more than the number of tigers living in the wildScientists think that there are only 2000or 3000wild tigers leftWhy are there so many pet tigersOne reason is that the price of a baby tiger is quite lowsometimes just 500dollars

Unfortunatelytigers don't make very good petsCaring for a big cat is very expensivedifficult and dangerousAs baby tigersthey may live inside with their ownerplay safely and look very cuteHoweverwhen they grow up they cannot be trustedThey still want to attack and bite like a wild tigerAccording to big cat trainersonly 1in 8big cats can be trained sufficiently to have contact with humansThat's after training by a professional!For this reasonnearly all pet tigers llive in a cage

Because they must always live in a cagethe life of a pet tiger is sometimes unhappyThey must be locked away so their owner can clean the cage and feed themIt is not safe to touch the tigerPet tigers are most often kept for show rather than for companionship(陪伴).Is that the kind of pet you would want

1There are more pet tigers than wild tigers in the USAaren't there

________________.

2How many wild tigers are there in the USA

_______________.

3What might be the reason that there are so many pet tigers

_______________.

4If you have a pet tigerwhat should you do to stay safe

_______________.

5Why do most people keep pet tigers

________________.

6Would you like to keep a pet tigerWhy or why not?(Give at least 2reasons.)

________________.

【题目】 A lot of toys have come and gone over the past 60 years, but Barbie (芭比娃娃) - short for Barbara - has always had a home on toy store shelves. According to The New York Times, however, “she” is more than just a toy. Barbie is watching the society’s changing attitudes (态度) toward women.

When Barbie was first introduced by Ruth Handler (1916-2002), one of the starters of US toy company Mattel, she had good plans. “Barbie has always shown the fact that a woman has choices,” according to a book, Dream Doll: The Ruth Handler Story.

But the earliest Barbie wasn’t offered too many choices at all. Barbie appeared either in a swimsuit or a housewife’s dress.

A good point is that the following years showed some progress, as Mattel introduced Barbie dolls with different skin colors and clothing for different jobs and hobbies. A new turning point came on International Women’s Day of 2018, when the company started a line of “Inspiring Women”. The dolls came out as famous women from history, including great US pilot Amelia Earhart and UK boxer (拳击手) Nicola Adams, which encouraged all other women.

But even though Mattel seemed to have good purposes, these new dolls weren’t safe from bad words. Unlike the real Nicola Adams, for example, the doll has no muscles (肌肉). Instead, it’s designed with a slim body, just like every other Barbie. According to the reporter Grace Kang, this exactly reflects the world’s present attitude toward women. “We’re allowed to be fit, but we’re not supposed to have too many muscles. We’re allowed to be clever, but smart women are meant to look like models with glasses on. We’re allowed to be creative and artistic, but quickly become ‘crazy’ if we start to look too messy,” she wrote.

No, Barbie isn’t perfect. But she’s slowly changing people’s views. Maybe that’s one thing real women can do.

1According to Paragraph 1, we know Barbie has always been __________.

A.expensiveB.popularC.changeable

2Which of the following sentences could be added to describe the process in Barbie’s role changing?

Barbie used to be a housewife.

Barbie is a boxer who won the gold medal.

A.Barbie took care of babies at borne.

B.Barbie became a great pilot in history.

C.Barbie with dark skin worked as a nurse.

3The underlined word “Inspiring” means __________ in the passage.

A.鼓舞人心的B.启发灵感的C.多愁善感的

4What might be the world’s present attitude toward women according to Grace Kang?

A.Women are supposed to be fit and strong.

B.Women should be like a crazy artist

C.Women are expected to be perfect.

5What is the purpose of the writer?

A.To make people change views toward women.

B.To help women to be more creative and artistic.

C.To encourage women to be perfect like Barbie.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网