题目内容

【题目】 If you go to a fast food restaurant, you will probably see a lot of teenagers. Today, many teenagers are overweight, and some of this is because of their bad eating habits(习惯). Most teenagers love food with a lot of fat, oil, salt, and sugar. People often call this kind of food “junk food".

But bad eating habits go beyond fast food. We find many teenagers eat unhealthily. Some don't have breakfast before they go to school. During the day, some don't have a proper meal for lunch. In a recent survey at one school, scientists found that over two-thirds of the students didn't follow a healthy diet(饮食). They didn't like vegetables, and many of them didn't like to eat fruits. They enjoy eating food with a lot of salt, sugar, or fat. Parents today also worry about their children's diet. Some doctors give the following advice:

Teenagers shouldn't eat too much junk food.

Teenagers shouldn't eat food with too much salt. Salt can cause high blood pressure(高血压)in the future.

Teenagers should eat food with less fat, oil, and sugar.

Teenagers need to eat some fruits and vegetables every day. Fruits and vegetables are rich in vitamins(维生素)and have little fat.

Teenagers need to drink more milk. Milk will help their bones grow.

Teenagers need to eat breakfast every day. This is good for their body and mind.

1“Junk food” contains(包含)a lot of________.

A.milk and sugarB.fruits and sugar

C.vegetables and saltD.fat, oil, salt and sugar

2In a recent survey at one school, scientists found many students liked ________.

A.vegetablesB.unhealthy foodC.fruitsD.healthy food

3What does the underlined word “beyond” mean in Chinese in this passage?

A.超出B.不如C.相等D.在后面

4In this passage, doctors think that teenagers should eat more ________.

A.food with no vitaminsB.fat and sugar

C.vegetables and fruitsD.salt and oil

5The best title for this passage is________.

A.Bad habitsB.Junk food

C.Unhealthy foodD.Advice on healthy eating

【答案】

1D

2B

3A

4C

5D

【解析】

文章大意:文章主要讲述的是现在很多青少年都超重,这是因为他们的饮食习惯不健康,喜欢吃含有大量脂肪、油、盐和糖的食物。怎样养成健康的饮食习惯,对此医生们提出了一些建议。

1细节理解题。根据文章第一段中的“Most teenagers love food with a lot of fat, oil, salt, and sugar. People often call this kind of food “junk food”“大多数青少年喜欢富含脂肪、油、盐和糖的食物。人们常把这种食物称为“垃圾食品”可知,垃圾食品是指欢富含脂肪、油、盐和糖的食物,故选D

2细节理解题。根据文章第二段中的“We find many teenagers eat unhealthily”“我们发现,许多青少年不健康的饮食”可知,科学家发现许多学生喜欢不健康食物,故选B

3词句猜测题。根据文章第二段中的“bad eating habits”“不好的饮食习惯”和“We find many teenagers eat unhealthily. Some don't have breakfast before they go to school”“我们发现许多青少年饮食不健康。有些人上学前不吃早饭”可推知,beyond“不只是,超出”的意思,故选A

4细节理解题。根据文章倒数第三段中的“Teenagers need to eat some fruits and vegetables every day”“青少年每天需要吃一些水果和蔬菜”可知,医生认为青少年应该多吃蔬菜和水果,故选C

5主旨大意题。通读全文可知,文章主要是告诉青少年如何养成一个健康的饮食习惯,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Have you heard of 5G? It is the fifth generation of mobile network technology. If the past few years were about testing and developing of 5G technology, it's time to show some real applications (应用) this year. What changes will 5G bring to us?

First, 5G promises much faster data download and upload speeds, and more stable connections. This means that you will be able to download an entire HD movie in seconds and only experience a short delay between sending and receiving data. Also, VR games will become more popular with 5G. The short delay of 5G will make the games more real.

This big change will not only make our mobile Internet faster. It will also change every industry like health care in telemedicine (远程医疗) and self-driving cars. These cars can send signals to each other. They also "talk" to traffic lights and road sensors (传感器) . 5G will show cars to react even faster than human drivers.

5G also makes the Internet of Things (IoT物联网) possible. IoT is a large network that connects everything to the Internet. Smart homes are part of it. For example, your toaster could automatically (自动地) start making breakfast after your alarm rings.

Though 5G makes our lives more convenient, it will not be perfect. For one thing, 5G will not "travel" far. On 4G networks, we can be 10 kilometers away from the nearest transmission base (传输基地) and barely lost signal. But 5G will only cover about 300 meters, meaning that we will need more transmitters so that we can get signals. And in order to use 5G, we will have to buy new products specifically designed for 5G that are presently expensive.

1You will be able to download an entire HD movie in seconds because 5G promises __________.

A.less fast data download and upload speeds

B.more unstable connections

C.the much faster mobile Internet

2The example of the toaster is used to explain the usage of 5G in the area of __________.

A.the Internet of ThingsB.transportationC.mobile Internet

3The underlined word "react" in Paragraph 3 means __________in Chinese.

A.驾驶B.反应C.思考

4Which of the following is TRUE according to the passage?

A.5G technology is in the period of testing this year.

B.With the help of 5Gpatients can see the doctor through the Internet.

C.Self-driving cars are faster than human drivers with the help of 5G.

5The best title for this passage would be "__________".

A.Future TechnologyB.5G Network Is on the WayC.The Advantages of 5G

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网