题目内容
【题目】Harold was very disappointed(失望)last night. All the other students in his English class went to a party at the house of their teacher, Miss White, but Harold never got there. He followed his teacher’s map, but he made one little mistake.
![]()
From their school, he walked along Main Street to Central Avenue (大街)and turned left. He walked to the bus stop, opposite the post office. He took the Central Avenue bus and got off at Fifth Street. He tuned left and walked along Fifth Street three blocks(街区)to Park Avenue and turned right. He walked to the bus stop the corner of Park Avenue and Sixth Street. He took Bus Number 42, but he got off at the wrong stop. He got off at River Road instead of Rolling Road. He turned left and walked on, and at last he got completely lost.
Harold was very unhappy. He really wanted to go to the party last night, and he can’t believe he made such a stupid mistake!
【1】When did the party take place?
【2】How did Miss White tell the students where her home was?
【3】How many times did Harold take a bus on the way to the party?
【4】Where should Harold get off the bus instead of River Road?
【5】Did Harold get to the party at last?
【答案】
【1】Last night
【2】By giving them a map/ She gave them a map
【3】Twice/ Two
【4】At Rolling Road
【5】No
【解析】
本文介绍了Harold按照老师给的地图去老师的家参加聚会,但他却因为迷路没有找到老师的家。
【1】题干的意思是,聚会是什么时候举行的?根据句子Harold was very disappointed(失望)last night.可知,哈罗德昨晚很失望。说明聚会是昨晚举行的。故答案为Last night。
【2】题干的意思是,White小姐怎么告诉学生她的家在哪里?由句子He followed his teacher’s map, but he made one little mistake. 可知,老师给了他们去家里的地图。因此答案为By giving them a map/ She gave them a map。
【3】题干的意思是,哈罗德在去参加晚会的路上坐了几次车?由句子He took the Central Avenue bus and got off at Fifth Street. 和He took Bus Number 42, but he got off at the wrong stop. 可知,哈罗德坐了两次车。故答案为Twice/ Two。
【4】题干的意思是,哈罗德应该在哪里下车而不是在河边?由句子He got off at River Road instead of Rolling Road. 可知,他在河边下了车而不是Rolling Road。所以答案为At Rolling Road。
【5】题干的意思是,哈罗德最后去参加聚会了吗? 由句子Harold was very unhappy. He really wanted to go the party last night, and he can’t believe he made such a stupid mistake! 可知,哈罗德很不高兴。他真的想参加昨晚的聚会,他不敢相信他犯了这么愚蠢的错误!说明哈罗德没能参加昨晚的聚会。所以答案为No,he didn’t.。
回答问题的任务型阅读
该题型是给同学们呈现一段阅读资料,然后设置几个问题,做题时,我们应该先浏览一下问题,心中对所给任务有一个初步的了解,带着问题去阅读,有针对性地阅读,提高阅读效率。
一、阅读全文,了解大意
在做任务型阅读题时,同学们应先浏览文章后所提出的问题,在浏览过任务后,应迅速回头阅读全文了解文章的主要内容,作者想表述的观点,情感等。
二、寻找细节,逐题攻克
对于任务型阅读中的细节考查题,需要同学们有对语言的理解和分析能力,并带着问题回到阅读材料中,采用跳读的方式来寻找细节所在的段落,然后锁定目标段落,寻找总结自己所要的答案。
此外,同学们在答题和书写方面还要注意以下几点:
1. 作答时,要遵循的原则就是:能简略回答的,尽量简略回答。
2. 书写要规范整洁。句子开头首字母要大写;标点符号要规范,单词拼写要正确无误;注意时态的呼应和人称的转变。
3. 做出适当调整。在回答时,同学们应对照题目,根据需要对句子的人称、单复数、时态、语态、词性、主谓搭配等做出适当的调整。
三、通读全文,仔细检查
在完成所有的答题任务后,同学们一定要检查一下自己的答案:是否存在书写问题,首字母是否大写,人称单复数是否按照要求书写,时态、语态、词性、主谓搭配是否正确,要避免不必要的失分。
【题目】第一节:阅读下列表格,根据其内容,选择最佳选项。(每小题2分,满分10分)
LINCOLN SCHOOL BOOKERY PTA's monthly "pop up" book store |
|
www.lincolnschoolevanston.ort/bookery/ |
We are always looking for story books, science books and magazines. Drop off your second-hand children's books in the Bookery box located in the Forest Ave. Entrance. *No board books, please. DONATIONS(捐赠) |
**Bookery happens at school, during school hours, once a month on a Friday. Each classroom has 15 minutes to look around and shop. This fantastic program is organized and operated by all parent volunteers. For more information or to volunteer: lincolnbookery@gmail.com Fridays: Sept. 15, Oct. 13, Dec. 1, Jan. 19, March 2, April 6, May 11 |
【1】The purpose of the bookery is to help students __________.
A. make more friends with others B. borrow books on their own
C. develop and keep a love of reading D. buy books with their parents
【2】You can get the books using the following ways except .
A. taking them away for free
B. using second-hand books to swap
C. paying online
D. bringing money to buy
【3】What kind of books are not wanted for donations?
A. Story books. B. Science books. C. Magazines. D. Board books.
【4】When does the bookery happen?
A. On Jan. 15. B. On March 2. C. On April 7. D. On May 13.
【5】Who organize and operate the program?
A. Students. B. Teachers.
C. School officers. D. Parent volunteers.