题目内容
【题目】第一节:阅读下列表格,根据其内容,选择最佳选项。(每小题2分,满分10分)
LINCOLN SCHOOL BOOKERY PTA's monthly "pop up" book store |
|
www.lincolnschoolevanston.ort/bookery/ |
We are always looking for story books, science books and magazines. Drop off your second-hand children's books in the Bookery box located in the Forest Ave. Entrance. *No board books, please. DONATIONS(捐赠) |
**Bookery happens at school, during school hours, once a month on a Friday. Each classroom has 15 minutes to look around and shop. This fantastic program is organized and operated by all parent volunteers. For more information or to volunteer: lincolnbookery@gmail.com Fridays: Sept. 15, Oct. 13, Dec. 1, Jan. 19, March 2, April 6, May 11 |
【1】The purpose of the bookery is to help students __________.
A. make more friends with others B. borrow books on their own
C. develop and keep a love of reading D. buy books with their parents
【2】You can get the books using the following ways except .
A. taking them away for free
B. using second-hand books to swap
C. paying online
D. bringing money to buy
【3】What kind of books are not wanted for donations?
A. Story books. B. Science books. C. Magazines. D. Board books.
【4】When does the bookery happen?
A. On Jan. 15. B. On March 2. C. On April 7. D. On May 13.
【5】Who organize and operate the program?
A. Students. B. Teachers.
C. School officers. D. Parent volunteers.
【答案】
【1】C
【2】A
【3】D
【4】B
【5】D
【解析】试题分析:短文介绍的是林肯学院为帮助学生发展和保持对阅读的热爱,让他们有机会为自己买书,并让他们自己选择书籍的乐趣,由家长志愿者组织和操作组建了BOOKERY。
【1】题意:bookery的目的是帮助学生__________。考查细节理解题。根据The purpose of bookery is to help students develop and keep a love of reading by giving them the chance to buy books for themselves,,可知是帮助学生发展和保持对阅读的热爱,故选C。
【2】题意:除了 ,你可以用以下几种方法得到书。考查细节理解题。A. taking them away for free免费带走;B. using second-hand books to swap用旧书交换;C. paying online在线支付;D. bringing money to buy带钱买。根据Bring money or second-hand books from home to swap for another.*You can add money to your child's account by sending cash or by paying online,可知不可能会免费,故选A。
【3】题意:什么样的书不需要捐赠?考查细节理解题。A. Story books故事书;B. Science books.科学书;C. Magazines.杂志;D. Board books.纸板书。根据We are always looking for story books, science books and magazines.,可知他们不需要Board books,故选D。
【4】题意:Bookery何时出现?考查细节理解题。根据Bookery happens at school, during school hours, once a month on a Friday.,结合Friday的相关日期,可知选B。
【5】题意:谁组织和运作这个项目?考查细节理解题。根据This fantastic program is organized and operated by all parent volunteers.,可知是所有家长志愿者,故选D。
【题目】Two little boys
Two little boys had two little toys Each had a wooden horse. Joyfully they played each summer’s day Soldiers (士兵) both, of course. Then Jack broke off his horse’s head, Sad for his toy, then cried with joy As his young friend Joe said: Did you think I would leave you crying When there’s room on my horse for two? Climb up here, Jack, and don’t be crying I can go just as fast with two When we grow up we’ll both be soldiers
And I wonder if we’l remember When we were two little boys. | Long years past, war came so _____ Bravely they marched away. Guns roared loud and in the mad crowd
Up goes a shout, a horse rushes out Out from the crowd, to where Joe lay Then came a voice he knew: Did you think I would leave you dying When there’s room on my horse for two? Climb up here, Joe, we’ll soon be flying I can go just as fast with two. Now we are both real soldiers And our horses are not toys And I remember When we were two little boys. |
【1】What happened to Jack’s toy horse?
A. Its head was broken off. B. It was taken by soldiers.
C. It was broken by Joe. D. It was lost in the war.
【2】The best word for the blank is .
A. fast B. hard C. slow D. quick
【3】What is the song mainly about?
A. Dangerous war. B. Interesting games.
C. Pleasant summer. D. Valuable friendship.