题目内容

【题目】—Tom likes English best. He reads English every day.

___________________.

A.So does JimB.So Jim doesC.So Jim isD.So is Jim

【答案】A

【解析】

句意:——汤姆最喜欢英语。他每天都读英语。——吉姆也是。

考查倒装句。So+助动词/be动词/情态动词+主语,表示说话人和前面所陈述的情况有着相同的肯定概念,意为“也是如此”;so+主语+助动词/be动词/情态动词,表示说话人对前面所说情况的赞同或证实,意为“的确如此”。根据语意“吉姆和汤姆一样都喜欢英语”可知,答语应为“so+助动词/be动词/情态动词+主语”结构,故排除BC两项。本句为一般现在时且前句谓语动词是实义动词,答句主语Jim为第三人称单数,所以在这里应用助动词does,故排除D选项。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】语法选择

How would you feel if you get hugs(拥抱)after dinning in a restaurantTim Harries gives free hugs to every customer at the end of each meal.

The atmosphere at his restaurant Tim's Place is so positive that customers call it the world's___________restaurant. Tim's Hug has__________ interesting name on the menu called a “love” treat.

The___________man is probably the only Down syndrome sufferer(唐氏综合症患者)in theU.S. to own a restaurant. Also,he___________as Student of the Year in high school!

So when a man like Tim hugs you ,it is sure to be a special and unforgettable experience. When Tim expressed his interest in opening a restaurant , his friend Keith_________________was a businessman supported him. Tim hired many people. Some served the guests,some kept the place clean , and_______________did the cooking. Since Tim got to know_______________to feel at home at a restaurant,the idea that his customers can order the free hug has been carried out.

Many customers have meals___________at Tim's Place. For the past five years,Tim___________out over 19,000 hugs he keeps count by using a special Hug Counter.

Sometimes he may feel tired after a whole day's work,______________he'll never give up giving out free hugs.

1A.friendB.friendlyC.friendlierD.friendliest

2A.aB.anC.theD./

3A.26 years oldB.26-year oldC.26-year-oldD.26-years old

4A.was chosenB.is chosenC.choseD.was choosing

5A.whichB.whoC.whomD.whose

6A.the otherB.anotherC.othersD.other

7

A.how much do people wantB.how much people wanted

C.how much people wantD.what people want

8A.happyB.happilyC.more happilyD.the most happily

9A.givesB.will giveC.gaveD.has given

10A.soB.orC.andD.but

【题目】 Too many people want others to be their friends, but they don’t give friendship back. That is why some friendships don’t last very long. To have a friend, you must learn to treat your friend the way you want your friend to treat you. Learning to be a good friend means learning three rules: be honest; be generous (宽宏大量的); be understanding.

Honesty is where a good friendship starts. Friends must be able to trust one another. If you don’t tell the truth, people usually find out. If a friend finds out that you haven’t been honest, you may lose your friend’s trust. Good friends always count on one another to speak and act honestly.

Generosity means sharing and sharing makes a friendship grow. You don’t have to give your lunch money or your clothes, or enjoy, like our hobbies and your interests. Naturally you will want to share your ideas and feelings. These can be very valuable to a friend. They tell your friend what is important to you. By sharing them you help your friend know you better.

Sooner or later everyone needs understanding and help with a problem. Something may go wrong at school. Talking about the problem can make it easier to solve. Turning to a friend can be a first step in solving the problem. So to be a friend you must listen and understand. You must try to put yourself in your friend’s place so you can understand the problem better.

No two friendships are ever exactly alike (相同). But all true friendships have three things in common. If you plan to keep your friendships, you must practice honesty, generosity and understanding.

1Some friendships don’t last very long because _________.

A.there are too many people who want to make friends.

B.they don’t know friendship is something serious

C.those who give others friendships receive friendships from others

D.those who never give others friendships receive no friendship from others

2According to the passage, honesty is _________.

A.as important as moneyB.more important than anything else

C.something countableD.the base of a friendship

3Which of the following is NOT true in the passage?

A.A friend who gives you his lunch money is a true friend.

B.Always tell your friend the truth.

C.Discussing your problems with your friend often helps to solve the problem.

D.Sharing your mind with your friend is of great value.

4According to the author, how do you help your friend know you better?

A.Ask your friend for everythingB.Don’t tell the truth to your friend

C.Share your ideas and feelings with your friendD.Give your lunch money or your clothes to your friend.

5The best title of this passage is ___________.

A.A Friend in Need Is a Friend IndeedB.Honesty Is the Best Habit

C.How to Be a FriendD.Three Important Points in Life

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网