题目内容
【题目】Welcome to the art museum
You've just stepped into one of the world's greatest collections of art, including centuries of human creativity from around the world. With thousands of works on show, you may wonder how to start your visit, but we are here to help. On the back of this Visitor Guide, you'll see the "don’t miss" list for the Art Museum. It shows some must-see works. It is a great choice to start if you are new to the museum.
The following pages include a clear floor plan of the museum and its collections. But because we have five buildings, the overlook below might be helpful. Enjoy your visit and feel free to ask for help and directions at any point during your stay.
![]()
阅读短文,从每小题所给的A、B、C三个选项中选出一个最佳选项。(每小题2分,共10分)
【1】The passage is a page from .
A. a magazine
B. a newspaper
C. a visitor guide
【2】The “don' t miss" list for the Art Museum shows .
A. some free paintings
B. some must-see works
C. some new collections
【3】There aren't any special artworks in RICE BUTLDING, are there?
A. Yes, they are.
B. No, there aren’t.
C. Yes, there are.
【4】Which part of the museum will you go to if you want to see Chinese art?
A. THE"BRIDGE”
B. RICE BUILDING..
C. THE MODERN WING.
【5】Which of the following is true according to the passage?
A. The persons working in the museum are willing to help you.
B. RICE BUILDING is the closest to the MODERN WING.
C. The collections are all from Asia.
【答案】
【1】C
【2】B
【3】C
【4】A
【5】A
【解析】
文章大意:本文是一篇广告布告类短文,主要介绍了一家艺术博物馆的馆藏品,然后用一副鸟瞰图进行了介绍,在鸟瞰图中有各个部分的介绍。
【1】细节理解题。根据文中的句子On the back of this Visitor Guide,可知这篇文章是来自于游客指南,故答案选C。
【2】细节理解题。根据文中的句子you'll see the "don’t miss" list for the Art Museum. It shows some must-see works.可知,在艺术博物馆的“不要错过”名单上有一些必看的作品,故答案选B。
【3】细节理解题。根据鸟瞰图中RICE BUTLDING所描述的信息:“Second floor:special artworks”可知在RICE BUTLDING的二楼可以看到special artworks,故答案选C。
【4】细节理解题。根据鸟瞰图中THE“BRIDGE”所描述的信息:“Second floor:Chinese art”可知在THE“BRIDGE”的二楼展示中国艺术,故答案选A。
【5】细节理解题。根据Enjoy your visit and feel free to ask for help and directions at any point during your stay.可知,在博物馆的工作人员都愿意帮助你,故答案选A。