题目内容

【题目】It’s known that China is a great country with the largest population in the world. To deal with the population problem, our g1 decided to have one-child policy (政策) . After the policy was carried out for some time, while it did help to c2the population growth, problems like aging also became clear. So all Chinese c3 were told that they could be allowed to have two children. As the one-child policy came to an end, many Chinese children, i4you, may have a brother or sister in the future.

But what would your l5 be like growing up with a brother or a sister?

Having a brother or sister can keep you a6 from some bad feelings such as lineliness and fear. Your brother or sister can give you something that p7 can’t give you. You may not feel lonely at home any more b8 there will be someone playing with you and sharing secrets with you, Of course, sometimes you may argue or e9 fight with him or her, but you will forgive each other soon.

Although now the government e10 people to have more children, most young people don’t want more children because of the pressure from work and family. Maybe it takes a period of time for people to accept the new policy.

【答案】

1government

2control

3couples

4including

5life

6away

7parents

8because

9even

10encourages

【解析】本文介绍了中国实行了“二胎”政策。伴随着独生子女政策的结束,许多中国孩子,包

括你在内,可能在未来有一个弟弟或一个妹妹。这会给你带来很多好处,同时你们也会

争吵或打架。

1government

句意:为了解决人口问题,我们的政府决定采用独生子女政策。根据decided to have one-child policy (政策)可知事实政策的应是政府,故为government。

2control

句意:那项政策被执行的一段时间后,虽然它的确帮助控制了人口增长,但是像老龄化这样的问题也变得清晰起来。根据After the policy was carried out for some time,可知实行独生子女政策,这是在控制人口增长,help to do sth帮助做某事,故为control。

3couples

句意:所以所有的中国夫妇被告知他们可以被允许生两个孩子。根据they could be allowed to have two children.可知可以生两个孩子,这是指的夫妇,有all修饰,故用复数名词,故为couples。

4including

句意:伴随着独生子女政策的结束,许多中国孩子,包括你在内,可能在未来有一个弟弟或一个妹妹。位于you之前,表示包括,故用介词including。

5life

句意:但是和一个弟弟或妹妹长大的生活将是什么样?有形容词性物主代词your修饰,故用名词,故为life。

6away

句意:有一个弟弟或妹妹能让你远离像孤独和恐惧这样的坏情绪。keep sb away from让某人远离,故为away。

7parents

句意:你的弟弟或妹妹能给你父母不可能给你的东西.此处指的是父母,故用parents。

8because

句意:你可能在家不再感到孤独,因为有人和你一起玩,和你一起分享秘密.此处表示原因,故用连词because。

9even

句意:当然,有时你们可能争吵或者甚至和他或她打架。此处fightargue更强烈,故用副词even修饰。

10encourages

句意:尽管现在政府鼓励人们多生孩子,但是大多数年轻人不想要更多的孩子。encourage sb to do sth鼓励某人做某事,主语the government是第三人称单数,故谓语用第三人称单数,故为encourages。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Happiest Memories

We asked people to send us a photo and write about their happiest childhood memory.

My happiest memory is of my great-grandmother. She always used to keep candy in her pockets, and she’d always give us some when we came to visit. My dad used to play jokes and say, “Grandma, don’t give them any candy!” But she did it anyway.

— Rosa, Mexico

All my aunts and uncles used to come over for Sunday dinner and there were always about 12 of us around a huge table. Sugar was my favorite food and I would eat some with my cousin and then play games. I was an only child, so it was nice to be part of a big family.

— Sally, Russia

My sister and brother-in-law used to live next door. I was only a little older than my sister’s kids, so I grew up with my niece and nephew. I used to go over there a lot, eat chocolate together and play chess. I was their favorite aunt.

— Haruka, Japan

I used to love playing basketball with my four brothers. I grew up in a blended family(重组家庭). After my parents got divorced, my father married a woman with two sons, and they had two more kids together. Anyway, the five of us used to play basketball on a team. Besides, we all had the same taste, that is, we liked bread a lot.

— Justin, Canada

1Who has the happiest memory about Sunday dinner?

A. Rosa. B. Sally. C. Haruka. D. Justin.

2What did Haruka use to eat with her niece and nephew?

A. Candy. B. Sugar. C. Bread. D. Chocolate.

3What did Justin and his brothers play?

A. Jokes. B. Games. C. Chess. D. Basketball.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网