题目内容
【题目】阅读下列短文,根据短文内容,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。
What’s your favorite invention? |
Answers
My favorite invention is the Internet. You can always know what’s going on in the world. It is amazing! I live in America, but I can talk and write to my friends in England through the Internet! |
My favorite invention is the TV. It has become part of my life. When I watch TV, I feel relaxed. My favorite program is Modern Family. I like the boy Manny best. I think he is so funny. |
The mobile phone is my favorite invention. I use it when I wake and usually until I fall asleep. I often use my mobile phone to play games. My mobile phone is also my alarm clock. It really makes my day a lot easier. |
I like the camera best. It allows us to do many things. My parents took a lot of pictures for me when I was a little girl. I really enjoy looking at these pictures. Now I often take pictures for my friends. We can keep all the special moments. |
【1】Where does Tim live?
A.In America. B.In England.
C.In China. D.In India.
【2】When Ann watches TV, she feels .
A.excited B.sad
C.relaxed D.angry
【3】What’s Ben’s favorite invention?
A.The Internet. B.The TV.
C.The mobile phone. D.The camera.
【4】Betty often takes pictures for her .
A.friends B.teachers
C.parents D.classmates
【答案】
【1】A
【2】C
【3】C
【4】A
【解析】
试题分析:本文写了四名学生自己最喜欢的发明。
【1】细节理解题。由第一段的:I live in America. 可知他是住在美国。故选A。
【2】细节理解题。根据第二段的When I watch TV, I feel relaxed,可知他看电视的时候感到很放松。故选C。
【3】细节理解题。由第三段里的The mobile phone is my favorite invention,可知他最喜欢的发明是手机。故选C。
【4】细节理解题。由第四段里的Now I often take pictures for my friends可知她经常给她的朋友拍照,故选A。
【题目】请认真阅读下列短文,根据所读内容在文章后表格中第 56-65 小题的空格里填入一个最恰当的单词,并将答案填写在答题卡标号为 56-65 的相应横线上。注意:每个空格只填 1 个单词。
![]()
In 1993 the UN decided that March 22nd is the World Water Day. On this day every year, countries around the world hold events to educate people about the problems of dirty water and that clean water is something everyone must have around the world.
The human body is 60% of water and we need to drink lots of water to be healthy. We also need water for cooking. We have toilets in our houses and when we brush our teeth or have a shower, we use the bathroom. Farmers, who produce the food we eat, use water to make the plants grow.
We are lucky enough to have clean water whenever ( 无 论 何 时 ) we want, but this is not the case for many
people around the world. Do you know the fact that around 750 million people do not have clean water to drink? And do you know that 2.5 billion people do not have clean toilets? That’s about 1 in 3 people in the world.
If we drink dirty water or we can’t wash our hands when we go to the toilet, it is easy to catch diseases from the bacteria (细菌) and become ill. Every year over 500,000 children die from diarrhoea (腹泻) from dirty water. In some countries children walk many kilometers every day to get water and sometimes the water isn’t even clean! If children walk many hours a day to get water, they can’t go to school.
For World Water Day, some people in the UK walk, run or cycle 10 km, others climb mountains or even jump from a plane to the ground. At one school children walk 6 km with 6 liters of water so they can see how it feels to walk a long distance (距离) carrying heavy bottles of water. People give them money for doing these things and all the money helps get clean water to as many people as possible around the world.
World Water Day | ||
Introduction | World Water Day is on March 22nd. It makes people know the problems of dirty water and realize the 【1】of clean water. | |
Water in daily life | We drink much water to keep【2】. We 【3】meals, brush our teeth and have a shower with water. Farmers use water to【4】plants. | |
The【5】about water | 【6】of people do not have clean water to drink. 2.5 billion people do not have clean toilets. | |
Problems caused by water | We become ill【7】after drinking dirty water. Many children lose their lives because of diarrhoea. Children have to walk to get water【8】of going to school. | |
【9】organized to raise money | People walk, run, cycle, climb mountains or jump from a plane. School children walk 【10】with heavy bottles of water. | |