题目内容
【题目】
![]()
With July coming, the summer holidays begin. Boys and girls in England will have a two month holiday. The holidays are the best time of the year for most children. They can spend most of their time in swimming, camping, and traveling with their parents.
The most enjoyable place is the seaside. Some children are lucky enough to live near the sea, but for those who live far from the sea, their parents will take them to the seaside for the holidays.
Why do children like spending their holidays at seaside? It's because they like the sand, the sun, the cool wind and the salty water there more than anything else. Of course, there are lots of new things to see, nice things to eat and exciting things to do.
1~2题为完成句子; 3题为简略回答问题; 4题为找出并写下第2段的主题句; 5题为将文中画线句子译成汉语。
【1】________ is the most enjoyable place in summer holidays.
【2】The summer holidays will last(持续) for ____________.
【3】Why do the children like spending their holidays at seaside?
________________________________________________________________________
【4】________________________________________________________________________
【5】________________________________________________________________________
【答案】
【1】The seaside
【2】two months
【3】Because they like the sand,the sun,the cool wind and the salty water there more than anything else.
【4】The most enjoyable place is the seaside.
【5】他们可以花大多数时间游泳、野营和父母一起旅游。
【解析】短文大意:本文介绍了英国学生的暑假生活,在海滨度假是孩子们最喜欢的。
【1】根据第二段第一句The most enjoyable place is the seaside.可知,暑假最令人愉快的地方是海边。seaside名词,海边。所以答案为:The seaside。
【2】 根据第一段第二句Boys and girls in England will have a two month holiday.可知,孩子们的暑假会持续两个月。所以答案为: two months。
【3】 根据最后一段倒数第二句It's because they like the sand, the sun, the cool wind and the salty water there more than anything else,可知答案为: Because they like the sand,the sun,the cool wind and the salty water there more than anything else.。
【4】根据第二段的文意可知,主要介绍了孩子们暑假最令人愉快的地方是海边。所以答案为:The most enjoyable place is the seaside。
【5】they代词,他们,在句中作主语;can 情态动词,能、可以,后跟动词原形;spend most of their time花大多数时间;spend... in doing花费...做某事; swimming, camping, and traveling with their parents.游泳、野营和父母一起旅游。 所以答案为:他们可以花大多数时间游泳、野营和父母一起旅游。