题目内容

【题目】He has nothing _______on weekends and he feels_______.

A.doing; boringB.to do; boredC.to do; boring

【答案】B

【解析】

句意:他周末无事可做并感觉到无聊。

考查动词不定式作定语和形容词辨析。doing做;boring令人感到无聊的;to do去做;bored无聊的。根据句中“He has nothing.”是一个完整的句子,所以此处可以使用动词不定式作定语修饰nothinghas nothing to do表示“无事可做”,所以第一空使用to doboringbored均为形容词,boring表示“某事或某物让人感到无聊”,bored表示“人的感受”;根据句中“he feels”可知,此处是表示他的感受,所以应使用形容词bored

练习册系列答案
相关题目

【题目】

There once lived a man with his wife and children in a very small house. There was always noise in his house as his children played, laughed and sang. The man could find no peace at all in his house, so he decided to ask a wise old woman for help.

He told her about his problem. “Bring all of your farm animals into doors to live in your house,” advised the woman. “Bring in your sheep, horses, cows, chickens…” The man thought it was not good. But since the old woman was known for her wisdom(智慧), he agreed to do as she said. He went home and brought inside all the farm animals he had.

As you could imagine, it was out of order at home. The animals made all kinds of noise. The man could find no peace at all, so he went back to ask the wise old woman. She listened patiently to his complaint(抱怨), and then offered some new advice. “Go home and take all of the animals out of your home.”she said. The man was surprised, as it had been only a few days since she had advised him to bring them all into his house. But he agreed to follow her instructions. He returned to his house and drove all the animals outside. To his surprise, his home became peaceful.

We should see how bad things can get before we thank for what we already have.

1Why did the man decide to ask a wise old woman for help? (根据短文内容回答问题)

_________________________________________________________

2What did the wise old woman advise the man to do for the second time? (根据短文内容回答问题)

_________________________________________________________

3How did the man feel after he drove all the animals outside? (根据短文内容回答问题)

_________________________________________________________

4In the passage the underlined word “them” refers to ()________.

5The topic sentence(主题句) in this passage is“________”.

【题目】 Dawn Loggins of Lawndale, N.C., is on her way to Harvard, one of the eight world-famous universities in the eastern US. Nobody encouraged her to study or paid for her special classes. This girl created her own future.

The teen was abandoned by her family last summer, when her parents and two sisters moved to Tennessee.

She found herself homeless and had to spend the night on friends' sofas.

The school bus driver learned about Dawn's situation and invited Dawn to move in with her family. Soon, Dawn had a job at Burns High School. She worked from 6 a.m. to 7:40 a.m. before the first school bell rang. She swept floors and picked up trash again in the afternoons, before diving into her studies in the evenings.

Dawn's hard work paid off (取得成功). She finished school with a 3.9 GPA and scored 2,110 on the SAT. "There were times when I felt like it would be easiest if I gave up," the 18-year-old said. "But it was never in me to give up, because I realized that I was never going to be successful unless I got an education."

Even before Dawn's family left her, she led a difficult life. Her family was poor and cups of noodles were often the only food. Dawn "studied by candlelight" because her parents couldn't afford to pay the electricity bill (电费).

Dawn has now reconnected with her family. They're proud of her accomplishments (成就) and are attending her high school graduation.

1What does the underlined word "abandoned" mean in Chinese?

A.宠爱B.抛弃C.鼓励

2Who helped Dawn when she found herself homeless?

A.Her neighbors.B.Her teacher.C.A school bus driver.

3Why didn't Dawn give up her studies?

A.To reconnect with her family.

B.To thank those who had helped her.

C.To get an education to be successful.

4Which of the following is TURE according to the passage?

A.Dawn's parent and her sister moved to Tennessee without her.

B.Dawn did part-time jobs to raise herself.

C.Dawn's marks of GPA was very poor, it was only 3.9.

5What's the best title for the text?

A.Another Harvard girl.B.A girl in candlelight.C.From homeless to Harvard.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网