题目内容

【题目】补全对话

A:Hello, Steven, what are you doing for your summer vacation?

B:I'll fly to Chengdu to visit my grandparents the day after tomorrow.

A:1

B:Oh no, not at all.

A:Flying is quick, isn't it?

B:Yes.2What's more, it's often delayed(延误)and always crowded.

A:But it's convenient and comfortable.

B:I don't think so. While in the plane, you can't walk around or open the windows. By the way, the seats are uncomfortable. There is not much choice of food and there are not enough toilets.

A:3

B:It's even worse. It takes hours to get out of the airports and into the city.

A:Then you prefer travelling by train, don't you?

B:Yeah.4They're cheaper, safer and more comfortable. If you miss a train, you can always catch another one later.

A:But trains are always much slower than planes.

B:5Besides, today's highspeed rail is also fast and comfortable.

A:I agree with you. Have a good time!

B:Thank you very much.

A.How's the food there?

B.I don't think that speed is everything!

C.What's your plan?

D.Trains are much better than planes.

E.What happens when the plane lands?

F.Do you like travelling by plane?

G.But you have to wait for hours before the plane takes off.

【答案】

1F

2G

3E

4D

5B

【解析】试题分析:在对话中,AB两人就坐飞机还是坐火车展开了讨论,最后A同意了B的火车比飞机更便宜更安全更舒适的观点。

1根据B的回答Oh no, not at all.,结合A的追问Flying is quick, isn't it?,可知备选句子Do you like travelling by plane?符合句意 ,故选F。

2根据B的话What's more, it's often delayed and always crowded.,可知备选句子But you have to wait for hours before the plane takes off.符合句意 ,故选G。

3根据B的回答It's even worse. It takes hours to get out of the airports and into the city.,说的是下了飞机后的情况,可知备选句子What happens when the plane lands?符合句意 ,故选E。

4根据B的回答Yeah. Trains are much better than planes. They're cheaper, safer and more comfortable.,介绍的是火车的好处,可知备选句子Trains are much better than planes.符合句意 ,故选D。

5根据A的话But trains are always much slower than planes.,结合B的进一步解释Besides, today's highspeed rail is also fast and comfortable.,可知B不同意A的说法。备选句子中,I don't think that speed is everything!符合句意,故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】(朝阳一模)阅读短文,根据短文内容回答问题。

We should learn to understand our mother well. Here are the best ways towards a better relationship with her. They are not necessarily surprising, but they have worked for many people. Try them.

Remember your mother's age

As children, we often forget our mother's age. Knowing our mother's age, not just in numbers of years but in terms of her psychological (心理的))and physical state, often helps us to understand her better.

Listen to your mother

I have found that sometimes the things my mother told me long ago are pretty useful.If you respect her point of view, it will help your mother feel close to you.

Ask your mother about your childhood(童年的)history

If you are lucky enough to have a living family, think of your life as a jigsaw puzzle(拼图游 )and ask as many questions as you can to put the picture together. Understanding your childhood history can help you know more clearly who you are,as part of a family which you share with your mother.

Trying to understand our mother is the topic of how we understand ourselves. We should follow the way of her life. When we are able to accept our mother—with all her failings, we can understand her better and it can also help us to know about our shortcomings. Remember that understanding our mother is really about understanding ourselves.

1Should we learn to understand our mother well?

2What do children often forget about their mother?

3How do we make our mother feel close to us?

4Why do we ask our mother about our childhood history?

5What does the writer want to tell us?

【题目】Last year, Webster and her family gave away 30 pairs of shoes, Webster, 13, is a seventh- grader at Calvary Christian school in the US.

I never really thought that there were people that don’t wear shoes and don’t get to have them,” said Webster. Last year, Webster and her classmates and staff at the school and Calvary Church donated more than 1,000 of shoes.

This year, the school and church are still holding the activity. They collect new or lightly used shoes to Soles4Souls. It is a global nonprofit organization that gives shoes and clothing to people in need for free.

Head of the school Troy saw Sole4Souls as a good way to develop the charitable(慈善的) giving. ”It’s amazing how easy it is to give away what we have in our closet already. And it doesn’t hurt too much,” he said. ”it’s just growing generosity(慷慨) in our students. It’s helping them to think beyond themselves..”

The goal this year is to collect 1,500 pairs of shoes, Troy said. A group of students including Webster is heading up the thing. They create posters to put up around their school yard and spread the word to church members and their neighbors.

Taking part in Soles4 Souls has also changed the way Bella, 12, thinks of shoes. Last year, she gave five pairs –including some she wanted to keep. Now she is looking forward to doing it.

1Who may donate the shoes to people in need?

A. The students B. The staff at the church

C. The workers and teachers at school D. All of the above

2According to the passage, which of the following is TRUE?

A. Webster and Bella gave away 45 pairs of shoes last year.

B. Students only give away the shoes they have used before to the Sloes4Souls

C. Students can become generous when they take part in the charitable giving.

D. It’s really hard to give away in clothes and shoes that we own.

3The nonprofit organization in the fourth paragraph means the organizations that are run(经营) .

A. to ask people for the profit

B. not for the purpose of making money

C. by the government

D. by some traders

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网